Zimske bebe/mame 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lillany
    14. Ožujak 2016. 13:38

Pozdrav curke

Meni nikako ne nedostaje biti trudna. Bilo mi je grozno. Kao nasukani kit. Zadnja dva mjeseca sam se jedva kretala. U kutovima sam hvatala zid da se zarotiram u pravi smjer. A i ritanje me činilo strašno nervoznom. Rita li se previše? Rita li se premalo? Razvalit će me skroz. Isuse, već je sat vremena nisam osjetila gurkaj stomak dok se ne pokrene. Zbilja mi ne fali sve to.

Mužeki
    Ma moj je zbilja divan. Ne mogu se požaliti.  Kuha, pere, zabavlja malu dok se ja na balkonu trujem cigaretama i surfam po klokanici. Čak mi svaku vecer radi sendvic da si ujutro mogu samo istostirati. I nije sklon sportu tako da nema sportskih ozljeda.

Skakutanje na ad-u
    Pa ja sam evo povećala dozu zadnja dva dana jer je počela tražiti na 2.5 sata. Sada je bolje. A i odnjela sam je do ormara gdje hrana stoji i pokazala joj 5 kutija zalihe. Ono, ne brini kceri nema potrebe za nervozom zaliha je tu. Gladna biti nećeš.
    Kad krenem računati mililitre mislim da sada jede manje nego prije mjesec dana. U međuvremenu si je izbacila dva obroka pa mi je ovo povečanje količine skroz okej. Ali da, nemam pojma kako to stane u nju. Još i pola deci čaja strusi nakon papice. Nije ni čudo da smo prešli sedam kila.

Regresija
    Samo je čekam. Sa strepnjom. Znam da ce ovo super spavanje doci na naplatu.
    Izbacila je jedan dnevni spavanac tako da smo sada na tri. I da kao i Shimmer čekam pored nje za dodatno ununjavanje nakon 20 min. Ako to pogodim onda odspava još sat vremena. Iako sada joj je i to bolje krenulo. Desi se da se samo zameškolji i nastavi sama. 
    Preko noći hvala bogu odradi između 8 i 10 sati u komadu i onda po još 3 ili 4 ovisi kako je ovo prvo bilo. Jedino nakon što spava 10 sati u komadu nema ni teorijske šanse da nastavi odmah nakon papice spavati. Ali zbilja, ne mogu joj to zamjeriti. 

Evo sad sam se valjala 15 minuta od smjeha dok se ona pokušavala okrenuti da dohvati igračku.  Jadno malo. Koliko ja vidim tehnika joj je valjana, ali ne možeš ti to dupence (deminutiv je u potpunosti suvišan) odlijepit od podloge nema šanse.

Mrkvica sretan mali rockas :D. E kad se sjetim. A ja i mm smo ti mahali na putu za rađaonu. Još me progonilo što ti nisam dala peptorana :D.

shimmer
    14. Ožujak 2016. 13:42

lina na gif 
    a napon u kuhinji, joj. kome ce vjerovati ako ne tebi koja si najvise tamo. neka je sve dobro zavrsilo.

sonja, ako vam ne remeti nocni san, neka spava.

mm7, budan do ponoci u smislu uspavljujes ga, ali nece zaspati ili ga ni ne uspavljujes prije ponoci? kad mu zavrsi zadnje dnevno spavanje?
    ne znam, ja nisam pobornik da djeca idu sto kasnije spavati da bi sto duze spavala. em je kontradiktorno svim knjigama koje sam procitala, em meni propadne cijela vecer na bavljenje bebom kad bih se mogla baviti necim drugim. isto tako, osobno iskustvo je pokazalo da ce se beba svakako probuditi u 7/8, makar zaspala u ponoc. ali ako necija druga nece, go for it 

If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.

https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing

lillany
    14. Ožujak 2016. 13:52

Lina gif je zakon. A za ploču!?!?!? Strava. Valjda su sada dobro pospajali.

Shimmer slažem se što se ovoga za spavanje tice. Mi isto nju spremimo u krpe u 19:30 i spava do 5. Onda je pustim da se nakon boce igra sama u krevetiću dok ne zaspe ponovno. Već se masu puta desilo da je stavim i ja zaspem a ona kad se smisli.  Stalno se premišljam bi li joj dala ono dream feed oko 11 pa da možda preskoči to budjenje u 5 ali mi se još ni jednom nije desilo da sam ja dočekala 11 budna.

Mrkvica2
    14. Ožujak 2016. 14:01

Dan zene drage,nadam se da ste mi dobro sve 

Nama noc bila bas losa, probudila se valjda 10 puta od 19-8 ujutro  jos me i menga satrala skroz tako da sam bas u banani 

Hvala na cestitkama na malom rockasu. Bas kao sto sonja kaze neznam kad prije.. necu se ni snaci vec ce 6mj imati. 

Mama da mi smo najstariji poslje dillbinog malise. A kad se sjetim da je lillany imala termin prije mene a pepita samo dva dana poslje hehe.
    Sto se tice podvezivanja mislim da bi ti napravili jer uvjet je koliko ja znam ili godine ili troje djece.

Shimmer probudi se ko da je godinama spavala. Spremna za parti. Naknadno uspavljivanje ne pali nazalost. Umire mi od smijeha, kao stara dzabe se trudis 
    lillany joj tu vecer sam bas zalila za peptoranima hahah uvjerena da idem doma i da ja necu roditi nema sanse. Sve uvjerena vratiti ce me doma kao i tebe 

Lina tvojim dogodovstinama nikad kraja  bar ti nikad nije dosadno 

Visnja a kad onda malom dajes izdojeno? Pitam jer si rekla da je ili na ad-u ili na cici? I super da toliko skupis, to mu je cist dosta za cijeli obrok  cak i vise.

Nas sutra ceka pregled. Jos moram ici sama jer mm radi. Ak se jos i cijepimo mlade cu dobiti 

Jel ikome beba jos zna u snu brzo dosta mahati glavom lijevo desno? Moja to jako cesto radi, kao da ruzno sanja 

Mrkvica2
    14. Ožujak 2016. 14:07

Ovo za spavanje je i kod mene tako. Ako ju drzim budnom samo imam veoma nadrndanu bebu koja zivcani i tesko zaspi. Prije je isla spavati u 21 i budila se oko 9 a sada ide u 19 i opet se budi oko 9. Tako njoj pase a bome i meni. Dusu odmorim a stignem jos svasta nesto. Iako mmina beba je jos mala, 10 dana ako se ne varam pa ni nema bas neki ritam jos. Premala je jos.

• moki6
    14. Ožujak 2016. 14:13

lillany joooooj 10 sati u komadu? Mi smo isto na ad ali nema sanse vise od 4 sata i komadu. Jede manje,ali cesce... Pojede dnevnu dozu ali u vise obroka rasporedi. Moram priznat da bi radije da poveca kolicinu i smanji broj obroka,al najbitnije opet na kraju da curka napreduje.

Kad cete vi sa dohranom poceti sa 4 ili 6 mjeseci?

Ines24
    14. Ožujak 2016. 14:18

Moki mi ćemo s 4 početi s dohranom

lillany
    14. Ožujak 2016. 14:21

moki ja nešto gledam i mislim da ćemo za jedno mjesec dana. Dakle s 4.5 mjeseca. Imamo pregled 2.5 (barem mislim da je 2og) pa budem onda provjerila još s pedicom ali s obzirom na to da je na ad-u nemam namjeru čekati do 6 mjeseci. I ovako nas vec gleda kada jedemo i otvara usta. A dajem joj i da miriše hranu kada mi jedemo. Banana joj se najviše sviđa. Nije ljubitelj curija s piletinom.

• buffy
    14. Ožujak 2016. 14:23

Evo i mene...danaa mi je gori dan nego kad smo prvi put sami ostali...spricaj fizilosku usisavaj brisi..digni da kaslje pa povrati i tako u krug 😢
    Lina gif je super..a ploca mene je prosla jeza😕
    Sto se spavanja tice evo ja sam primjer da ne mogu na to utjecati..moj od pocetka ide kasno spavati...znala sam ga ja uspavljivat od 8 ali to je do 1 uvijek trajalo kad bi se sam iskljucio..a sta cu takav je i gotovo..sad je bio poceo u 11 konacno zaspati ali opet nas je ova prehlada sad zeznula😕 i ja bi htjela da ranije idw al ne ide i tocka... dok ja legnem zna biti i 3 ujutro😕
    Mrkvica moj je s 4 mj.narucen za iduce cjepivo...
    Moj u snu zna poceti plakati..i to mi je nesto najgore😟

• buffy
    14. Ožujak 2016. 14:25

Da moj maleni je sav crvven u licu..moguce od prwhlade..kaslja kihanja i toga?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.