Zimske bebe/mame 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Loli22
    02. Veljača 2016. 16:13

Pinkypik svidja mi se taktika s maslinovim :) dobro si se sjetila

L<3 B<3

gagicamamica
    02. Veljača 2016. 16:54

Loli drzim fige. 

Evo ja sas totalno u nedoumici za maramu. Pregledala te marame i upute na youtube i opet neznam. 🙈 Koja ono ima maramu iz mullera???

R. 3/2010. Od kada te znam ja vjerujem u anđele...

Mrkvica2
    02. Veljača 2016. 17:11

Moki moja malena ciki po 5max 10 min otkako se rodila a eto uspjesno ju dojim vec skoro tri mjeseca. Samo ti nastavi sa tih 5-10 min 

Loli nadam se da ce upaliti 

Moja malena preko noci odlicno spava i ima neki vec ustaljrni ritam budenja i hranjenja ali po danu jedini sigurni spavanac je oko 11h do negdje 13, 13.30. Ovo sve ostalo je kako taj dan odluci.. vidim da bude umorna ali unervozi se pa nikako zaspati. Nekada spava po sto puta po 15min i to mi je uzas. Zadnjih dana ju strpam u maramu popodne pa zaspi ili nekim cudom kao danas zaspi sama. Taj spavanac od 4-6 bi mi a i njoj jako puno znacio, samo da ga uvjezbamo kao ovaj prijepodne.. 

Gagica ja i lillany imamo elasticne iz mullera. Meni je cist okej iako sada vec skicam tkane.. vrijeme mi je da pocnem sparati 

Pepita to ti je pametno. Mene moj vidio da s njom kuham i usisavam pa mislim da smatra da pomoc netrebam  

Danas nam je dan od jutra cendrav i nikakav, umorna sam ko pas.. evo sada napokon spava.. upalilo nam je sa zvukom fena 

• moki6
    02. Veljača 2016. 18:00

mama, to je super. blago ti se. 
    mrkvica2, ali moja nakon cike potegne na boci svaki put bar 60, tako da zaista mlijeka ima slabo. ne uspijem ju svaki put ni stavit na ciku, ako prigladni ili je nervozna nema šanse da ju prihvati.

ostale mame koje ste na adaptiranom koliko često vam jedu, koliko pojedu po obroku?moja i ovih 60 što pojede ponekad jede po pola sata, sat.. prvi mjesec je dobila 1 kg, sve me strah što će biti ovaj drugi mjesec, meni se čini da slabo jede.. kako nam se to na početku dogodilo sa cikom, ja forsiram i dalje i dijete mi nema nikakav ritam.. jede svaka dva sata, nekad i neurednije, uopće nismo uhvatili nikakav ritam, ja sam više premorena od svega...

• moki6
    02. Veljača 2016. 18:00

mama, to je super. blago ti se. 
    mrkvica2, ali moja nakon cike potegne na boci svaki put bar 60, tako da zaista mlijeka ima slabo. ne uspijem ju svaki put ni stavit na ciku, ako prigladni ili je nervozna nema šanse da ju prihvati.

ostale mame koje ste na adaptiranom koliko često vam jedu, koliko pojedu po obroku?moja i ovih 60 što pojede ponekad jede po pola sata, sat.. prvi mjesec je dobila 1 kg, sve me strah što će biti ovaj drugi mjesec, meni se čini da slabo jede.. kako nam se to na početku dogodilo sa cikom, ja forsiram i dalje i dijete mi nema nikakav ritam.. jede svaka dva sata, nekad i neurednije, uopće nismo uhvatili nikakav ritam, ja sam više premorena od svega...

Loli22
    02. Veljača 2016. 18:18

Cure da vam javim da smo sretni i zadovoljni, prvi put da smo pojeli bocicu bez prekida, svih 130 ml, podrignuli, pokakali se, presvukli, gledali u kreveticu pola sata i sami se uspavali i evo vec sat i pol spavamo... :D ocito mu je briznome bilo do hrane, nije mu bebimil vise odgovarao, i mogu vam rec da je Novalac1 na oko kvalitetnije mlijeko, gusce, finijeg mirisa i okusa naspram bebimila. 
    Moki6 draga koje mlijeko koristis i koliko ima bebica mj? Moj jede novalac sada, pojede dozu od 130 ml bez problema i jede najkrace svakih 2 sata a najduze 5... vidis ja sam ocito imala problem s hranom jer je s.bebimilom jeo svakih 2 sata 130ml i jos bio gladan i nezadovoljan i razdrazljiv, sad sam preporodjena :):):):)

L<3 B<3

axia
    02. Veljača 2016. 18:26

Loli bas mi je drago da je promjena donjela poboljsanje:) 
    Sad vidim da nam bebe dijele rodendan :)

gagicamamica
    02. Veljača 2016. 18:27

Mrkvica jel macin vezanja isti kod tkane kao i kod elasticne? Moze li se u tkanoj dojiti?
    Ja vazem izmedu te dvije.

R. 3/2010. Od kada te znam ja vjerujem u anđele...

Tweety88
    02. Veljača 2016. 18:54

Loli, supeeeer za otkrice problema hehe :)
    Stvarno ovi postovi prebrzo stizu, sve zaboravin ko je sta pisa dok iden komentirat :P
    Ja kao i Pepita nista ne pratin koliko jede i koliko spava tsko da neman pojma koja nam je rutina hahah..samo znan da dosta spava, iako ima naravno i nervoznijih dana ili dana kad se jednostavno oce druzit, a ne spavat hehe :)..bas nije zahtjevna bebica..sta se njega tice moze mama sve drzat uredno i kuhat rucak, al eto ne radi bas to, nego cita forume hahah :P
    Takodjer nemamo ni metodu uspavljivanja hahah..jedino navecer prije nego mislin i ja ic spavat (a to je obicno oko 1), kad vidin da ce brzo zaspat zamotan ga u jednu manju dekicu tako da ne osjeti hladnocu kad ga spustan u krevetic i to uglavnom pomaze da se ne probudi..
    Sta se tice pomoci, zadovoljna san sa mm iako s vremenom se pomoc naravno smanjuje hehe..dosta mi je pomaga, a i sad ce uvik cuvat malog dok se ja npr.kupan ili bilo sta drugo obavin...a ujutro se on dize oko 8 i cuva malog sam dvi ure da ja zaspen u miru :))..tako da se ne mogu na njega pozalit iako nekad nekim glupim muskim komentarom malo to zasjeni, al ajde.. :)
    Mrkvice, mi isto za kupanje koristimo onu Dermo Lavante (ili kako se vec zove) kupku od Mustele. Sad mene zanima..ti si govorila da ti je malena imala na obrvama naslage neke i da si to rijesila pjenom od Mustele? To nije ta kupka nego bas pjena za tjemenjacu ili?? Pojavilo se to i mom macemu pa ne znam s cim da to rjesavam. Hvala unaprid :D

07.12.2015. A <3

Ines24
    02. Veljača 2016. 19:03

Moki moja curka od petka jede po 100 ml 6-8 puta, u prosjeku svaka 3 sata (manje-više)...
    Iako u tjedan dana je dobila samo 70 g, u 2 i po tjedna 270 g, rekla je patronažna da je to ok, ali ipak ćemo prijeći s hrane pre na jedinicu, za dva tjedna idemo na prvu kontrolu, vidjet ćemo koliko će dotad dobiti...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.