Zimske bebe/mame 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Loli22
    02. Veljača 2016. 19:23

Prezadovoljna sam :) al briznica mi se toliko namucio i fali mu sna i sad ce mu trebat vremena da se izregulira. Puca me euforija.kad znam da je zadovoljan hehehe
    Axia aaa bas divno, a gdje si rodila?:) meni svi se smiju da.mi je mali cekao moj rodj da dodje na svijet i zato je produljio pet dana poslje termina :P
    Sta se tice pomoci moj dragi je zlatan, moja desna ruka, sve poslove dijelimo i zajedno radimo, al i majka mi pomaze kad njega nema :)

L<3 B<3

• moki6
    02. Veljača 2016. 19:25

Loli, ima 6 tjedana. Isto smo na novalacu. Evo danas napokon obroci po 70,80 svaka dva,tri sata,ali jos jw to daleko od 120,130...
    Ines24, to je super s obzirom da ima 3 tjedna a vec jede po 100. Moja jede po manje ali cesce. Previse cjepka obroke. Jedan dan je jela 14 obroka od 30-60 je variralo..totalno neuredno,bez ikakvog ritma..ajde da nam je dan takav,ali takva je i noc,i nikako ritam da uhvatimo neki..

• moki6
    02. Veljača 2016. 19:28

Loli, Ines, koliko su vam teske bebe?

Loli22
    02. Veljača 2016. 19:36

Moki6 meni je mali se rodio sa 3070, izaso iz bolnice sa 3100, na prvoj kontroli s mjesec dana imao 4700 ;) ma polako i jest ce ti nebrini vidis da ide na bolje :D ja sam isto imala problema s dojenjem i izgubila sam mlijeko i sad je tjedan dana vec samo ad. A bebimil mu je bio dobar u kombinaciji s mojom cikom, al sam nikako, i zato novalac je ko opijum mu haha :D

L<3 B<3

lillany
    02. Veljača 2016. 19:38

Loli pazi s promjenom hrane!!! 
    Ne smiješ samo odjednom promjeniti hranu. Bebin želudac je navikao na jedno i ako samo promjeniš odjednom može doći do problema. Mogu se pojaviti grčevi i zatvor ili proljev. 
    Kada mjenjaš hranu imaš dva pristupa.

1. Uvodiš po jednu bočicu svakih dva tri dana (dakle 5 bočica stare 1 bočica nove, najon dva dana 4 bočice stare itd ....)

2. Uvodiš po jednu mjericu svakih dva do tri dana. Dakle ako pije 135 ml (120 ml + 4 mjerice) radiš mix jedna mjerica nove hrane i 3 stare.

A ako je beba normalno spavala i ponašala se do prije dva tri dana možda je ipak samo skok i nema potrebe mjenjati hranu.
    Kada bebi smeta hrana postoje znaci:
    1)  Čudna stolica (puno neprobavljenog, stalno proljev, stalno zatvor)
    2)  Jako puno bljuckanja nakon hranjenja (reflux)
    3)  Plač direktno nakon hranjenja (ali ne kenjkanje nego onaj bolni) (tihi reflux)
    4)  Osip po tijelu koji ne prolazi (kod alergija)
    5)  Grčevi

Naravno ti znaci moraju biti prisutni duže vrijeme da bi se išta moglo zaključiti jer se sve od toga može desiti zbog 50 razloga.

Ako već želiš promjeniti hranu onda bi ipak trebala znati zašto mjenjaš i što odabrati. Novalac jeste jedna od najboljih hrana na tržištu i svi pedijatri je preporučuju ali i nje ima 7-8 varijanti. 

Kod vas je problem da je beba gladna a dovoljno jede količinski. Jedino što u tom slučaju možeš napraviti ako prelaziš na drugu hranu je odabrati neku s većim udjelom škroba. Ali mislim da ako ste bili na bebimilu 1 da zapravo nema hrane pogodne za tako malu bebu koja bi imala više škroba (trebalo bi proučiti sve dekleracije). Novalac ima neke nocne formule ali mislim da se preporučaju tek nakon treceg ili cetvrtog mjeseca.
    Kod nas je pomogao prelazak na hipp 1 zato što smo bili na PRE hrani koja je dizajnirana za vrlo male bebe i nedonošćad i lako je probavljiva (btw prelazili smo 3 tjedna).

Ines24
    02. Veljača 2016. 19:39

Moja se rodila s 2950, izašle iz bolnice s 2880, u petak je imala 3150, čekamo petak da se opet važemo

Ines24
    02. Veljača 2016. 19:44

Lillany znači i kad prelazimo s pre na jedinicu isto koristiti ovaj pristup?

lillany
    02. Veljača 2016. 19:45

Baš ste se raspisale u ovih 12 sati :D

Još je netko napisao da bebac ima proljev. Moguće je da je od tankanja čajem stolica malo rijeđa. Ali naravno ako zbilja ima proljev onda beba treba tekućinu da ne dehidrira.

Dakle, pravo je pitanje je li samo od caja meka kakica ili je proljev?
    Ako je odjednom beba pocela kakiti svako malo i sve je tekuce vjerojatno je proljev. 
    Ako kaki kao i prije dva dana ali je sad odjednom mekano onda moguće da je u pitanju puno čaja.
    Je li promjenila miris i boju? Ima li sluzi?

Ako je u pitanju proljev ja bi zvala doktora za svaki slučaj.

renata6
    02. Veljača 2016. 19:48

Loli baš sam htjela spomenuti da bi se trebala posavjetovati s pedijatrom o promijeni hrane, mislim da i on/ona to trebaju znati ali vidim da je i Lillany dosta objasnila.

renata6
    02. Veljača 2016. 19:50

Moki jesi li čula za SNS sustav za relaktaciju?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.