Zimske bebe/mame 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Malidebeli
    22. Siječanj 2016. 13:04

Inače mi opet uopće ne spavamo.spavali od pol 11 do pol 2 i onda nemirno spavali od 2-pol 5 i od onda
    budni..😐
    Ja mu ponudim drugu ciku kad vidim da je ova na kojoj je prazna i  počne  je rastezat...

Pinkypik
    22. Siječanj 2016. 13:06

Hej okruglice! 😃
    Mi smo noćas imali "kakanu" noć...tiska li tiska...I odlučio je noćas pokazati mami kad je puni sat - vidi mama 4 je, vidi mama 5 je... Baš ga je mučilo nešto u bušici. 
    Inače spava na leđima,nekad ga stavim na bok al on isto ide gdje hoće. Ponekad kad ga muči ga stavim na trbuh al me strah ostaviti ga tako. 

Jučer sam otkrila dekicu da ga prebacim na bušicu a on nema hlače! Frajer se skinuo!! 😂 Inače čarape tražim po krevetu ali ovo...! 😄

Mislim da sam napokon razbila kvrgu! 😁 Sad još moram uvjeriti tu ciku da ne može uvijek ona biti na redu!
    Mrkvice, košarkaš?! A mama ima 158 i 50 kg...nema šanse 😛
    Mia, mi nismo još išli,a sad je i vrijeme viroza i gripe. Vama nije još prošlo ni onih 40 dana babinja.

lillany
    22. Siječanj 2016. 13:14

Ines mi smo na ad-u.  Sto se grceva tice ja bi ti preporucila bio gaiu s d vitaminom da odmah pocnes davati. Treba dva tjedna da prodjeluje a taman ce onda biti sezona grceva. Ako dajes tu s d vitaminom ne moras dodatno davati d kapi s kojima bebe imaju problema. 
    Nasa metoda davanja kapi je prije flasice prvo zlicica mlijeka. Zatim zlicica mlijeka i kapi pomjesano. Ovu prvu zlicicu uvijek napola ispljune ali za drugu onda zna da je papica pa mirno proguta.

Takodjer caj od komoraca. Ja ga jako razrijedim i u termosicu i onda dajemo po par gutljaja kroz dan.
    Prati konzistenciju kakice i prilagodjavaj kolicinu caja tome.

Za izbjegavanje aero kolika je bitna bocica i podrigivanje.
    Mi smo promjenili tri bocice dok se nismo skrasili s aventovom anticolic. Bitno je da je rupa dovoljno mala da ne gusi mlaz bebu. Dakle ako krene kasljati i grcati kad joj das flasicu rupa je prevelika. I da je minimum coktanja dok pije jer to znaci da guta zrak.

Sto se podrigivanja tice ono ne mora biti cujno (ali moze). Mi smo ispocetka podrigivali dugo koliko smo i papali. Sada se malo naucila jesti a i podrignuti pa to traje krace. Kada spustis bebu nakon podrigivanja a ona se krene meskoljiti i proizvoditi e-e-e zvukice to znaci da jos nije gotova.

Kod nas je upalilo.

axia
    22. Siječanj 2016. 13:57

Bok!
    Lady, nemas pojma koliko sam sretna sto ste imali mirnu noc :) nek se nastavi...
    Mi smo jucer spavali citav dan s pauzama za papanje. Zato smo noc bili nemirni, a danas ne spava uopce i nervozna je. 
    Mozda vrcrr bude bolja...

Ines24
    22. Siječanj 2016. 14:48

Lilany, MaliV a što ako zaspe kad jede? Jer to najčešće napravi... Iako ju tijeko jedenja nekoliko puta dižem da podrigne
    Za coktanje sam skužila da je to višak zraka, maknem joj bocu i onda dam opet
    Kad su vam se grčevi pojavili? Moja curka ima 10 dana

MaliV
    22. Siječanj 2016. 15:11

Ines, možeš ju lagano pridignuti sebi na prsa (ne bi se trebala probuditi) i malo tapšaj po leđima... nekad je dovoljno samo da je bar 10ak min u uspravnom položaju, moj nekad isto ne podrigne, nego samo zaspi, ali uvijek ga i hranim u malo uspravnom položaju i još ga poslije hranjenja tako držim. Nama je i krevetić na uzdignutom (a čak smo i ispod prednjih kotača na kolicima stavili dvije knjige, tako da je isto na uspravnom kad spava u kolicima u boravku). Moj je još u bolnici negodovao nakon svakog jela, a pravi grčevi su krenuli unatrag 10ak dana, svaku večer počne između 6 i 8 i traje do negdje ponoći (zna i kasnije). Tad pomažu samo kapi i nosanje.

lillany
    22. Siječanj 2016. 15:18

Ako mi zaspe dok jede ja ju premjestim na rame i lagano kruzim rukom po ledjima. Najcesve nastavi spavati na ramenu i podrigne u snu koji put. A cak i ako se probudi lakse ju je uspavati nakon podrigivanja nego da je za sat vremena probudi trbuh pa da imamo show.

Mi smo imali srece i nema prave grceve. Kod nas je negdje oko treceg tjedna kad obicno pocinju  bilo par dana deranja ali sam onda skuzila da se radi zapravo o nervozi i da smo je pre dugo pustali budnom. Sada se pokusavamo drzati toga da je nikad ne ostavljamo budnom dulje od sat max sat i pol u komadu. 
    Obicno je ciklus presvlacenje papanje podrigivanje pola sata igranja i onda uspavljivanje. Ako imamo srece spava do iduceg pocetka ciklusa ako se probudi opet 15ak minuta igranja i spavanac. A na rasporedu od 3 sata smo po danu. Po noci sada vec spava duze i naravno nema igranja i presvlacenja (osim ako se ne ukaka). 
    Prvo su me optuzivali da je to beba a ne robot i da pustim djete na miru ali kad su vidjeli da funkcionira su se smirili s komentarima.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.