i ja sam isto danas zagrizla za posao, pospremila sve živo,usisavala, brisala pod, svu prašinu, i kad su me počeli grčevi stezati jedan za drugim onda sam skužila da sam pretjerala. evo sad odmaram...
rekla mi doktorica da je bebina glavica nisko, nek mirujem... da... bilo bi lijepo kad bi se kuća htjela sama počistiti. ili kad bi npr. moja svekrva uskočila...ali ne... glavno da ona ima sve 4 u zrak.

danas je baš nešto turbo dan za sve:) samo polako, curke ;)
tyna, ne daj se ljutit... nemožeš tu baš niš promjenit... moja sveki hoće pomoć, al ja nekak najviše volim da se ne miješa... što je nekad teško objasnit, ponekad nemoguće. mene viđe ljuti šogorica, koja živi s nama, radi od doma, tj trenutno ne radi jer je u pauzama između projekata, ali ne izlazi iz sobe.... ne padne joj napamet nekad oprat suđe ili usisat, kamoli ručak skuhat. pa onda ja uskačem, da mi sveki ne preforsira... al to je ono što smo pričali, snaha nikad neće biti kćer niti zet sin :)

Da odmah naglasim da nisam neka psiho zadrta zena kod koje je dojenje na iskljucivo prvom i jedinom mjestu. Savjet od srca, izbjegavajte takve.
Ja sam jedna od onih koja je kupila dvije bocice, i nisam imala apsolutno nikakvog dodira s dojenjem u svojoj blizini. Ne znam nikoga tko je dojio. U bolnici nasla nekakav prospekt. I skuzila, pa da i ja cu dojiti. U pocetku je najbitnije da bebu stavite pravilno na prsa, znaci da mu usta ne zahvate samo bradavicu vec i gotovo cijelu areolu. Dajte djetetu sa posisa koliko zeli, ali mu ne dajte da spava na sisi posto ta slina iz djecjih usta stvara ragade (kao i kad beba sisa samo vrsak bradavice). Ja sam svoju poticala tako sto sam joj prstom ili cak sisom dodirnula malo obraz i bradu pa je otvarala usta. Pijte puno tekucine, a sad da ne reklamiram nikog uvijek sam za caj koji potice laktaciju. Ja sam joj nekako uvijek prvo mijenjala pelenu, pa onda hranila. Htjela sam biti sigurna da je glad u pitanju. Ako vam beba u bolnici spava malo ju izmedju vrata i ramena stisnite, meni je to pokazala sestra u rodilistu. Zbilja se djeca na to bude. Ono pilicu, misicu, zlato, hoces se probuditi ne pali :D
Ragade obavezno mazati kremom (vec sam pisala purelan najbolji jer se ne mora ispirati sa bradavice) i sise na zrak. Znaci bez grudnjaka i majice. Luftajte sise, brze ce proci. Bebu na jednu sisu u npr 3 h dok ne posisa i masnije mlijeko. Pripremite si bocu vode veliku, jer kad beba bude sisala skapavat ce te od zedji. Ja sam dojila na zahtjev. Kad nije htjela, spremila sam sisu nazad i bok. Kod grceva probajte bebu nositi trbuhom prema dolje, znaci da vam potrbuske lezi na rukama. Skinite si aplikaciju koja ima white noise ili na youtubu pustite. To fakat pomaze kad su grcevi. Umiruje ih zbilja. Ja nisam davala dodatnu tekucinu bebi jer je bila zimska, ali cim je dosla vrucina dobila je vodu i prije 6 mj i dohrane. I sad jako voli piti vodu. Nadam se da vam nisam dosadna. Ali evo ja sam u to usla totalno neuka, nisam u zivotu malu bebu primila u ruke, a kamoli nesto drugo. I uspjelo nam je. Samo opusteno. Nekako to dolazi samo od sebe. I velika vjerovatnost da beba dobije soor u ustima, za to kod pedijatrice dobijete royazol, mazete bebi usta, a sebi bradavice. Nista strasno, i primjetit ce te da to ne mozete skinuti iz usta, nije tipcno bijelo od mlijeka vec je kao neka bijela nakupina na jeziku vecinom.
Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.
Axia, danas si mi sva će-će s tim gaćama i dalje 😁
Ali evo, baš mi je drago da vas imam. Mislila sam da samo ja imam popizditis pa vidim da je to očito grupna stvar vremenski određena trajanjem trudnoće pa mi je odmah lakše.
Babygirl 😍 hvala ti. Upravo to mi je danas trebalo. Nadam se da me večeras neće uloviti nervozni svrbež od svih pitanja i briga koje su me ulovile jučer.
A i muž me prošetao večeras pa sam odmah bolje. Sve me boli,al mi se glava raščistila. 😄

babygirl, divna si :) ovo je jako poučno a sažeto :) takvi savijeti su mi najdraži

pinky, hahahaha, drago mi je da vas moje gaće oraspoložuju danas :D... neka, malo smjeha nikad naodmet :) posebno nakon što smosve bile vrijedne :)

babygirl hvala ti, znaš dobro kolko znači savjet za nekoga tko nema pojma (posebno za nas koje budu imale prvu bebu)
ti samo piši sve što ti dođe na pamet a znaš da bude nam puno značilo

Dobra vam večer drage moje prijateljice
Juicyfruit, sve najbolje ti želim, nadam se da uživas na ovaj poseban dan i da te svi oko tebe maze i paze!
Mrkvice, i ja dosta čitam o dojenju i strah me svih tih problema koje nas mogu snaći... Zato hvala Babygirl na utjesnim riječima, lijepo je čuti da ne mora dojenje uvijek biti problematično...
Napisale ste da ste sve u akciji danas, bome sam i ja cijeli dan u djiru... Ujutro vjezbice, pa malo po gradu, izmjenjivala iskustva i pila kavicu s White, pa tečaj za trudnice u Domu zdravlja... I sad napokon malo odmora uz Klokanicu i zimske bebe

Baby girl, hvala na savjetima! Mislim da nam svima dobro dodu! Nisam primijetila da mi se trbuh spustio, a sto se tice bolova, imam ih dolje pogotovo nakon duzeg stajanja ili ciscenja. Jos uvijek mi glavna boljka moja leda i trnjenje ruku te automatski ne spavanje pa sam sva nikakva. Ukljucujuci i prehladu ja danas ne spadam u aktivne okruglice. Bit ce bolje sutra, nadam se

Nema na cemu cure, ja sam zaista sretna kad mogu s nekim podijeliti sto sam sve naucila od kad sam postala majka. Ono sto nisam napisala, a bas svaka od vas ce to osjetiti jest da je to zbilja nesto predivno. I kad se ispraksate, zapravo jako lagano, uvijek tu prave temperature, uvijek mozete bebu umiriti i gdje god da odete beba nece biti gladna. A da ne pricam o tome da stvarno pomaze u vracanju maternice u prvobitno stanje, osjetit cete da vam se sve steze kako beba bude sisala. I nemojte se bojati traziti sestru da vam pokaze kako staviti bebu na sisu. Sto prije se naucite i beba i vi prije ce zapoceti to lijepo razdoblje bez problema ( osim mozda skoka kad beba samo cesce trazi sisu, cesce ju date i mirna Bosna ).
Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji