Dobro vam jutro okruglice kod mene kiša i fujkavo vrijeme
Mene žgaravica zafrkava od početka trudnoće i pokušala sam se boriti sa njom isto ne jedenjem kasnije,ali nije pomoglo, kad je neka blaža onda pretrpim,ali kad je jaka onda otopim pola žličice sode u čaši vode i popijem, i odee ko rukom odnešena, samo sodu ne treba baš prečesto..
visnjass ajde baš mi je drago da je krenulo
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
Mrkvica ma bubamara je zakon zato što kupujem dok sjedim pred tv-om i nakon 3 dana mi dođe na kućnu adresu hehe
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
jutro!
opet kišni ponedjeljak. da još moram ići na posao bilo bi teško, ovako kavica u ruci i laganini
drago mi je da ste se raspisale o stvarima u bubamari.
ja sam isto gledala tosama tetre. zasad imam xkko i lola. još ću malo pronjuškati pa grupi za pp.
inače, na http://www.tosama.hr/internet-trgovina/165_Dojencek-in-mamica imate 20% popusta na većinu ovih potrepština koje mi gledamo. iako koliko vidim, tetre su im skuplje nego na bubamari, ali s popustom ipak jeftinije.
nego, da otvorim temu steznika. imate li ih, planirate li ih kupiti/koristiti? što kažu iskusne mame na temi?
sa žgaravicom se još nisam susrela, ali jesam s osjećajem kamenja u želudcu navečer što me tjera da se ne prejedam tako da ajde barem nešto korisno.
visnjass, želim ti što brži završetak radova i početak ozbiljnih priprema
If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.
https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing
Jutro i od mene..
Shimmer dobro pitanje, i mene zanima za steznik. Mama moja mi je rekla da ona preporuca, a ovako od cura cujem podjeljena misljenja. I koliko nakon poroda se to uopce pocinje nositi? Mozda ce nam mama i dillb vise reci.
U vezi tetrica, ove lola krpice sto sam uzela mi se cine okej, dosta je debelo pakiranje, i imaju sareni rub.
Pepita mislim da bi i ja narucivala da nam nije koliko toliko blizu ducan.. iako bas sam jucer rekla muzu, za drugo sto bude falilo ili kupujem dok nisam kit tromi ili narucujem preko neta. Jucer u city centru smo se oboje usrali ko grlice, da prostite. Mislili smo da mi je pukao vodenjak. Trebale ste mu vidjeti lice kad sam ga pitala jesu mi tajce mokre
Dobro, kišno jutro :)
Ja isto nisam sigurna da li znam prepoznati žgaravicu jer ne bi to opisala kao pečenje, nego baš bol i pritisak u prsima i leđima koji mi se zna pojaviti navečer kad nešto teže pojedem o.O
BH stišću sve češće, u subotu smo išli kupiti krevetić u ikeu, bome sam morala svako malo pauze raditi. Baš mi je to smješno, kad si zamislim da ću nešto napraviti (oprati kupaonicu, opeglati veš, malo otići u dućan,..) i shvatim da mi tijelo zbilja nije kao prije i da mi za sve treba 5 puta više vremena ali zašto bi me zezale samo BH i žgaravica, kad mogu dobiti i jedan ugodni nedjeljni proljev ah te čari trudnoće...
Što se tiče steznika, ja bi se voljela natjerati da ga nosim, ali totalni sam konformist što se tiče odjeće.. ako me bilo šta stišće ili steže, odmah skidam... često si kupim odjeću za broj veću samo da mi je ugodno, tako da poznavajući sebe, čisto sumnjam da ću izdržati s tim :/
Uh Mrkvica, mogu misliti kako se prepao.. tebi je za oko mjesec dana termin? jadan čovjek haha, moj bi se onesvjestio
mrkvica, jao koja situacija već zamišljam filmski nastavak i bezglavo trčanje do auta
ja kad napravim neku bolnu facu ili se uhvatim za trbuh, muž odmah "gdje te boli, kako te boli, jel kao trudovi, jel jako, de lezi". urnebes. baš se veselim pravim trudovima, bit će ono tipično "ljubavi aj ti popij jednu rakijicu za živce", a on izlazi iz stana bez mene i torbe
a ovo za hodanje i šoping potpisujem skroz. ne znam jel meni možda od mirovanja i tog serklaža, ali neki dan sam turbo laganini išla do ljekarne i bipe. baš sam umrla od bolova, što u preponama, što mi je trbuh bio skroz tvrd skoro cijelo vrijeme. hvala bogu na webshopovima.
ja zasad naginjem stezniku s gaćicama, ako ću već nositi da me cijelu obuhvati i ne uvrće mi se, što mislim da bi bio slučaj s onim steznikom što ide samo oko struka.
If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.
https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing
MaliV dada, u petak ce biti tocno 30dana do termina. A ovo za bh potpisujem, bas su iritantne a stegnu pa htio ne htio moras stati..
Shimmer cini mi se da su svi isti. Bas to sto kazes jos ce bez nas krenuti za rodiliste SVe si kontam da mu kad me uhvate trudovi prvo dam jedan od ovih normabela sto sam dobila
Iako me vise strah da se ne izgubi do bolnice jer smo jednom imali takav slucaj kada su me napadaji ulovili, siroce se toliko prepao da se sav pogubio.
Vidis nije mi palo na pamet da bi se mogli uvrtati ovi bez gacica.. makar sasvim logicno zvuci. Mozda glupo pitanje ali jel se ispod tih sa gacicama nose svoje normalne gace ili to mijenjas kao gace. Jer trebalo bi mi onda puno steznika
Frendica koja ima 2 vec poprilicno velike djece mi je rekla da cim rodim, tj dodjem doma stavim steznik. Kaze da ga je nakon prvog odmah stavila i u rekordom vremenu vratila trbuh na mjesto. Sa drugim je zaboravila na to i ostala povjesena. Pa ako zelim nosit dvodjelni badic neka to uzmem u obzir . Dakle, to je savjet iskusne mame.
A ovako sam cula na trudnickim vjezbama, da sve ovisi o tome koliko se rastegne sredisnji misic na trbuhu- ravna crta od cica do dolje, rupa medju kornjacom . Ako je razmak manji od 2 prsta, nema potrebe za steznikom. Ali ja cu ga svejedno stavit
. Svaka cast strijama i svemu u trudnoci, ali ja i nakon poroda zelim izgledat dobro i osjecat se dobro u svom tijelu. Mozete rec da imam sebicno razmisljanje, ali ako sam ja zadovoljna u svojem tijelu- bit ce zadovoljan i moj dragi
, a i lakse cu dijete naucit nekim stvarima. Nemojte me krivo shvatit- ne sminkam se gotovo nikad i nisam glupacica kojoj je bitna markirana robica, zelim rec da hocu naucit kcer da mozes bit samopouzdan i bez svega toga uz onu staru- u zdravom tijelu, zdrav duh
dobro jutro. i u zgb kiša. baš mi je zabavno kako odluči padati na najjače onda kad se ide na posao ili kad moram dijete odvesti u vrtić. čim spustim nogu preko kućnog praga, eto stiša se ili prestane. ima li to kakve veze sa Murphyjevim zakonom?
mislim da sam u jednom od prethodnih postova napisala da je svaka žena drugačija i da kod svake krvarenje traje drugačije. ja sam vam jedna od onih koja često mijenja uloške. mislim da to već lagano graniči sa nekakvim opsesivnim stanjem: ako vidim i samo točkicu na ulošku, promijenit ću ga. zato sam ovaj put kupila koji paket uložaka više. a od chicco-vih sam odustala jer mogu staviti 2 lola jedan do drugog i dobijem isti efekt.
steznik... i to je individualno. nekim ženama trbuh je obješen neko kratko vrijeme, a onda se koža oporavi i vrati u prvobitno stanje. meni je poslije prve trudnoće, nakon poroda trbuh bio ravan - osim kože koja je bila razvučena, ali nakon nekog vremena se i ona oporavila. na YouTube imate filmiće kako povezati trbuh elastičnom ili sling maramom. eto vam još koja opcija.
možda ne bi bilo loše nakon nekog vremena uvesti u prehranu i mješavinu čaja od maline, stolisnika i vrkute jer jačaju maternicu i pomažu joj vratiti se u normalno stanje.
i možda ne bi bilo loše nastaviti mazati kožu trbuha nakon poroda da joj se vrati elastičnost i da se prije oporavi. svaka od nas najbolje poznaje svoje tijelo, tako da sam sigurna da ćemo pronaći način da i nakon poroda ponovno postanemo zadovoljne svojim izgledom.
Sortiraj odgovore
Najstariji