i zanima me da li bi trebala početi piti folnu, uzimam samo spirulinu već mjesecima samo sam sad povećala dozu. a dali da za folnu čekam preporuku doktorice?
Mislim da bi trebala piti folnu, meni je liječnik rekao da ju počnem piti čim smo počeli raditi na bebi. Rekao mi je da kupim u ljekarni bilo koju od ovih poznatijih proizvođača. Kako se nama začeće malo odužilo pijem folnu već skoro duže od godinu dana, a nakon insemenacije mi je čak propisao folacin na recept. Tako da mislim da s folnom ne možeš pogriješiti. No naravno, nije na odmet provjeriti sa svojim ginekologom, on će te sigurno najbolje savjetovati.
Pozdrav, cure
Evo da se malo javim, super je što nas ima sve više. Meni je danas 11+3, jedva čekam pregled u utorak. Vidim da nas ima dosta s ovim grčevima i osjećajem 'kao da ću dobiti', ljuta sam sama na sebe koliko me to isekiralo, koliko god sam znala da je to normalno umirala sam od straha svaki put i razum nije pomagao.
Što se tiče ovih testova, sigurno da svatko treba napraviti u skladu sa svojim uvjerenjem. Ja znam za sebe da mi to ništa ne bi značilo osim dodatne brige do kraja trudnoće, tako da mi ne pada na pamet da išta od toga radim. Uzdam se u ovaj ultrazvučni pregled u 12.tjednu, da bude sve u redu.
Mala zvjezdica, mislim da možeš odmah uzeti folnu, to je standard u trudnoci i važno je posebno u početku. Jedino što od ginekologa možeš dobiti na recept, da ne plaćaš.
Bok curke
Dobro došle nove 😁
Evo da vas malo rasteretim nedoumica ( vas nove) ... Osjećaj kao da ćeš dobiti traje gotovo do 8 tjedna. Ako imate hematome ili miome normalna su i lagana krvaruckanja ili taj smedji iscjedak koji se javlja zbog pucanja kapilarica dok se plod smješta u maternici... Sve sam to prošla i puno se ( bespotrebno) brinula. Mučnine će početi otprilike u 6 tt iako svaka je drugačija... Ja evo nakon 4 tjedna povraćanja kooooonacno već 4 dana nisam povratila ( wooohooo) 😁😁 i konačno uspjela dobiti 1 kilicu ( zbog povraćanja izgubila sam skoro 4)
Sve je to dio puta koji moramo proći.. neke su sretnice pa će ih taj dio zaobići..
Iwy .
Pročitala sam kaj si pisala o kombiniranom... Ipak si platila? Imaš li dopunsko? Ima li to veze s tim? I ovo kaj ste pisale o tome dali je bolje znati i ili ne.. i sama sam u velikoj nedoumici... U obitelji nemam slučajeva ni s moje ni s partnerove strane.. svekrva mi je savjetovala da to ne radim zbog dusevnog mira. Dr pak gotovo inzistira na tome.. zbunjena sam
Mi smo danas objavili obiteljima i svi presretni. Citala sam dosta kada je pravo vrijeme i neki cekaju cak do 12 tj ali to mi je dugo bilo. Tako da veselimo se svi skupa i djelimo i dobro i lose ako se dogodi ali netreba o tome razmisljati. Prevelika je to sreca a ne podjeliti i znati da imamo podrsku
mislim da svaka žena u srcu zna što želi. a bitno je da se muž s time slaže. nisam feminist, ali apsolutno mi je pasalo kad sam o svim mogućnostima razgovarala s mužem koji me podržava u svemu.
po meni, je bolje reći roditeljima i prijateljma bliskim, a ne čekati famozni 12ti tjedan. ali to sam ja, i znam da bi se slomila držeći u sebi da je nešto poslo po zlu, a da me s druge strane svi ispituju "pa kad ćemo napokon" neznajući da se eto nešto dogodilo.
na kraju, jako uzivam pričajući s mamom o tome. + sva sam si u centru pažnje i totalno mi do odgovara :D svi me maze i paze. muz nikad divniji, mama nikad obzirnija.
tražila sam bila po netu malo informacije o tome kako se vratiti na posao jednog dana nakon porodiljnog. i samo pisu o tome kako se tesko odvojit od bebe. mene je iskreno strah vratit se na posao jer ne znam kakva atmosfera će me čekati. radim takav posao da se stalno nesto novo odvija i radi, sve je jako izazovno i bojim se da će me pregazit u godinu dana. ima li netko slično iskustvo?
Ceza.. ma bravo za kilicu!! kako se inače osjećaš? si još umorna?
meni su se mučnine preselile u večernje sate pa često ne mogu zaspat. jedino šta pomaže je svježe voće.
Nerra,
Ja sam se vratila na posao kad mi je beba imala godinu dana, bila je to mješavina veselja što se vraćam na posao koji volim i tuge zbog odvajanja. Bila sam sigurna da će me vratiti na isto na kojem sam prije radila ali nije bilo tako. Cura koja je došla zamijeniti me na mjestu voditeljice jedne ekipe ostala je na tom mjestu a mene su stavili u drugi tim koji se bavi sasvim drugim područjem koje nisam poznavala, tako da sam imala osjećaj da krećem ispočetka. U tom sam timu bila najstarija i s najviše iskustva, ali budući da sam se učila u tom području sve sam morala pitati. Na trenutke je bilo frustrirajuce i ponižavajuće, ali sam odlučila prihvatiti to i stisnuti zube, raditi najbolje što mogu. Činilo se nepravedno, ali pokušala sam se staviti u kožu npr.kolegice- ona je godinu i 9 mjeseci koliko me nije bilo isto davala sve od sebe, da li bi bilo fer da je samo tako maknu s tog mjesta? Našla sam zadovoljstvo u tome što se mogu usavršiti i na drugom području. A inače se u tom periodu toliko toga promijenilo u struci da sam prva dva tjedna imala osjećaj da sam pala s Marsa. Ali vec nakon mjesec dana bilo mi je kao da nisam ni prekidala posao. S vremenom se dogodilo da me jednostavno posao i trud izbacio na čelo treće ekipe koja se bavi sa oba područja. Baš sam uživala onda u svemu, zato sam htjela ovu trudnoću raditi, prošlu sam bila na čuvanju od početka. Ali nije išlo, u 7.tjednu prokrvarila zbog hematoma i opet sam na mirovanju. Prioriteti su mi vrlo jasni u glavi, tako da nisam uopće htjela riskirati više na poslu, dosta je stresno.
Pripremi se na to da ćeš se morati ponovno dokazati, mozda ne bi trebalo biti, ali to je jednostavno tako.
Mile,
e nemaš pojma koliko mi znači tvoje iskustvo napisano onako kako je bez uljepsavanja. sviđam što si objasnila i sa stajališta majke i sa stajališta poslovne žene. mislim da mene čeka apsolutno isti scenarij kao što je i tebi bio. drago mi je da nisam sama u ovome. hvala ti jos jednom! upravo sam ih obavjestila o trudnoći i reakcije su bile pomješane. vesele i hladne. radim posao koji se smatra "muškim" i ovo je prva beba u firmi mladih ljudi. probit cu led za sve cure koje ce jednog dana na porodiljni. isto sam team lead i natečem se za seniorsku poziciju. ako ništa, obećali su da će mi poslovno "zamrznut" godinu na pordiljnom.
bok svima! evo, u 10. sam tjednu. zasad sve ok. od simptoma sam "preboljela" umor i iscrpljenost i "menstrualne" grčeve. još sam naduta i boli me trtična kost. od početka sam izgubila 1 kg. prije trudnoće sam bila dosta fizički aktivna pa i dalje umjereno vježbam koliko mogu.
trenutno me najviše zaokuplja odluka ići na kombinirani probir ili ne...ako bi rezultat bio "loš" znam da bi trtarila ostatak trudnoće.
Hej cure evo i mene.
Jedan dan sam bolje jedan dan gore...moje mucnine su pocele kad sam bila 5+4 a sad sam 8+4! Uglavnom tjedni s mucninama su mi najtezi ni sama neznam kako uspjevam izdrzat radit i bit toliko umorna, ne jest normalno, ne pit normalno. Sva sam neka bezvezna...veselim se tom carobnom 12tj kad sve pocme lagano prestajat!
Isla sam u nabavku grudnjaka i trudnickih hlaca i iako sam smrsavila 2kg jednostavno su mi grudnjaci pre mali i hlace tijesne!
Prenatale popijem s vremena na vrijeme jer ih jednostavno ne mogu progutat, progutam na sve sile i onda mi bude dupla muka!
Za 3 tjedna imam pregled i tako mi sporo vrijeme prolazi do tada!
url=https://lilypie.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji