Dobro nam dosla Zvijezdice
Evo da objasnim vezano za kombinirani.
Otisla u Vinogradsku i neki mladi doktor meni sve objasni o tom mjerenju.
Radio mi je utz sa gelom,tj preko trbuha.
I cim sam vidjela svoju mrvicu sam se raspekmezila.
Znaci lamata rukicama i nogicama,okrece se, a ima samo 46mm
Uglavnom rekao je da je jako zadovoljan kak bebica napreduje,pokazao mi glavicu,pupcanu,posteljicu..bas sve kaj me i zanimalo.
Onda sam isla u drugu zgradu(endokrinologija)di mi je jos jedan mladi doktor izvadio epruvetu krvi,ispunila 3 papira,odnjela u drugu sobu,platila 320kn.
I nalazi su gotovi danas,i meni mojoj ginicki ce stic na mail.
To je uglavnom to.
Znam da je sve u redu i ne zamaram se sa nikakvim bolestima.
Iwy legendo! hvala na objašnjenju. neka bebica i mama lijepo napreduju <3
no, nije mi jasno zašto si platila ?
i u suncu je 350 kn pregled
Nerra hvala
Neznam za placanje,imala sam uputnicu.
Ocito se u Zg-u kombinirani svugdje placa.
Moraju zaradit na necemu...
da, meni je moj privatni ginic rekao da se svugdje plaća, išla ja u bolnicu ili u privatni laboratorij.. al me bas zanimalo jel ces morati platiti i da li je uistinu tak . Sad mi je lakse kad znam da me ne mulja :-)
Ovako mi je objasnio - da mi je najbolje otici kod njega na mjerenje ultrazvukom, i nakon toga u neki privatni laboratorij vaditi krv, jer cu ionako platiti svugdje od 300-350 kn, a u bolnici cu cekat, a mozda cak se u bolnici moze i samo ujutro, vise nisam sigurna. Dok se kod priv.lab. može u bilo koje dana obaviti, al najkasnije 1 dan nakon ultrazvuka.
Iwy, znači nalazi su gotovi slijedeći dan?
U kojem tjednu ste bile kad ste isle (ako ste isle vec) u bolnicu vaditi krv (odredivanje krvne grupe i tome slicno)?
Ja sam u prvoj trudnoci isla na taj kombinirani ( spontani) i isla sam u bolnici nisan nista platila ..bar je tako u Splitu. Ovaj put necu ic na to jer me zezlo taj put. Nalaz mi je ispao 1:14 sto je jako lose kao za Down sidrom, da bi na kraju isla radit NIFTY i platila 5500kn i s bebom sve u redu. Samo sam dozivjela stres i sve misleci se da li mi je dijete bolesno i to je sigurno utjecalo pomalo na spontani...tako da sta Bog da bit ce nezelim se puno zamarati. :-)
Krvnu grupu cu ic sada oko 10 tj. Al vec znam da sam 0- :-)
MarMar
Ja sam bila u 9h narucena,dok sam to sve obavila,prvo utz pa vadenje krvi.bila sam gotova oko 11h.
I isti dan u 14h su mi nalazi dosli na mail.
Sad ovisi valjda di ides,ja cekala doslovno par sati,dok je moja sogorica cekala mj dana za taj nalaz.
A krvnu grupu i markere sam izvadila prije 1god kad su mi trebali ti nalazi za potpomognutu oplodnju.
Tako da ja to sve imam,ali na djevojacko prezime.
I ginicka mi je rekla da ih uvijek imam na svakom pregledu jer ce svugdje trazit.
Makar me do sad nitko nije pitao ni trazio krvnu grupu.
Iwy
oh, pa brzo si bila gotova. Bas sam ugodno iznenađena :-)
Jako mi je drago da su ti nalazi dobri, sad si sigurno puno mirnija!
Makar se slazem i sa antoniom - sto kao nalazi budu losi, ta zabrinutost ce sigurno utjecati na bebu... joj, ne znam sto napraviti
znači, već imas to sve vec. hmm, vjerojatno bi i ja to trebala pocet obavljati.
P.S: Napokoooon sam uspijela ovaj potpis staviti. Bas sam se namučila, s obzirom da nisam bas na ti s tehnologijom. I sad sam si sva važna
Mar mar evo i bebica na slici ti je happy sto si uspia stavit potpis :)
Ja na taj kombinirani necu ici. Znam da ce mi gin. Ponudit a ja cu fino odbit. Onako kako mi Bog da tako ce mi bit pa taman bio down!
Jer da ja ostatak trudnoce razbijam s tim glavu ne dolazi u obzir.
Osim toga spadam u nisko rizicnu skupinu, najprije jer mi je 26 godina, a drugo nemam u obitelji uzoj ni siroj nista slicno.
Smatram da su ti nalazi cisto za medicinsku statistiku nista drugo. Jer sto meni konkretno znaci taj omjer, ne garantira zdravo djete kao ni bolesno! To je moje misljenje o tome.
url=https://lilypie.com]
Bravo Maja slazem se.kao sto sam rekla i meni je nalaz ispao 1:14 i toliko brige,stresa, plakanja, razmisljanja...bez potrebe
Dovoljno mi je kad mi na pregledu u 12 tj. Pogleda nosnu kost i nuralni nabor to dosta znaci a sto je i Maja rekla to ne garantira da ti beba mora bit u potpunosti zdrava...
Meni je ginicka lijepo objasnila da ako imam bilo kakva vjerska/zivotna uvjerenja da nebi nikad pobacila da u tom slucaju NE RADIM taj test.
Tako da tko ce sta napraviti je apsolutno privatna stvar i odabir. Trudnoci treba pristupiti racionalno i u skladu sa svojim moralnim uvjerenjim.
Evo ja se spremam u ponedjeljak reci na poslu sefovima. Zivo me zanima reakcija. Zakon kaze 30 dana od potvrde trudnoce trydnica je duzna pisanim putem obavjestiti poslodavca. Ne zelim im dati nikakav povod da me zezaju :) ne znam sta ocekivati pa bolje da sam paranoicna.
Sortiraj odgovore
Najstariji