Zimske bebe 2016./2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mallla
    29. Travanj 2016. 11:43

Jutro cure!
    Danas obavljen prvi pregled. Znaci trudnoca 6+1! Tjedan manje nego po menstruaciji zbog dugih ciklusa i kasnije ovulacije. Po ultrazvuku termin 22.12 al to nece jos utvrđivat nego ce pratit po razvoju bebe! Za sad 0.48mm! Vidi se gestacijska vrecica i plod! Srcana akcija postoji, a kad je ukljucila zvuk cuje se buckanje :)
    Dobila sam trudnicku knjizicu i uputu da vadim krv i urin plus određivanje krvne grupe.
    Jos uvik imam kilazu s kojom sam startala 77kg.
    Sada mozemo nastavit grabit dalje :) sad jedva cekam iduci pregled!

url=https://lilypie.com]

RosaNerra
    29. Travanj 2016. 11:54

Ceza,

raspitat cu se za taj kombinirani probir. nebi me cudilo da u Rijeci toga nema.Tj, znam da se dio radi u bolnici, a dio cu morat u Sunce. To mi je i frendica s ginekologije rekla. 

Brin,
    NM heparin koristim jer smo sestri sasvim slucajno u petom mjesecu trudnoce oktrili snizeni Protein C i S. Nakon toga je tvrđeno da smo obje heterozigoti za Leiden, PAI mutacija, i jos neke tamo (ne znam sad napamet). Napisat cu ti točno kad dođem doma. Uglavnom znala sam šta me čeka. To se smatra visokorizičnom trudnoćom. Iako je moja trombofilija niskorizična.  Pa čak nisu sigurni da taj heparin uopce ima utjecaja na smanjivanje mogucnosti spontanog.

Trudnicka knjizica je zgodna jer je ona kao dokument i unutra se sve prati. Kosta 13 kn u Narodnim novinama. Bilo di da putujes dobro je imati ju sa sobom ako se nedaj bože šta desi. Nećem nalaze furat u torbi svaki dan. + treba provjerit, ali mislim da je čak trudnicama dozvoiljeno parkirati na mjesta invalida u visokom stupnju trudnoce kad ne možes izać iz auta :D navodno ako stavis trudnicku knjizicu na šofer šajbu i nema beda :)

RosaNerra
    29. Travanj 2016. 11:56

MajaSocka <3
    čestitam ...<3 vidiš kako smo sve drugačije, ciklusi, ovulacije i sve :) <3

bilo bi dobro da znas i koje ti je krvne grupe muz i koji mu je RH faktor :)
    to će ti svakako trebati kasnije.

LuKi5
    29. Travanj 2016. 12:01

Majo, draga, pa cestitam ti jos jednom, ovaj put na srcu malom 
    kuckavom. Bas me razveselilo.  Preslatke su te slike s UZV-a, ja se nisam mogla odvojiti od njih cijelu trudnocu, svugdje su isle samnom I obavezno jedna kraj glave uz krevet da je prvo sto vidim kad legnem I kad se dignem. Ljubav na prvi pogled. Jesi razmisljala o 4D UZV-u kasnije kad bebica bude veca? 

14.06.2014. L ♥

Mallla
    29. Travanj 2016. 14:03

Hej luki...Hvala ;) za 4d su mi rekli da je najbolje ici između 21 i 24tj...pa cu tako vjerovatno i ucinit...privatno jer moja gin. To nema!

RosaNerra
    29. Travanj 2016. 14:31

Brin,

ok. napisem popodne.
    Ne znam koliko je dobro piti aspirin u trudnoci. Mislim da nije preporučljivo. Heparin i Aspirin nisu isto. a i taj aspirin sto ga tako rado daju starijim osobama vise skodi nego radi dobroga.
    Na testiranje za genetske mutacije te salju ako imas vise od 3 spontana ili moguce genetsko nasljeđivanje. 

Inače na rodinom forumu imas isto temu "trombofilija u trudnoci".

Brin
    29. Travanj 2016. 14:54

je, vec sam procitala, hvala na info. Jasna mi je razlika heparina i aspirina (to mi je dosta bliska struka), nego me je izludilo kak je ginicka rekla da si ja razmislim jel bih bila aspirin. ma bla. nisam ni ja odusevljena aspirinom, pogotovo ne njime. Ja sam markere radila zbog dugogodisnje kontracepcije, samoinicijativno, jer znam koliko rizik VTEa raste uslijed koristenja kontraceptiva, a isto raste u trudnoci i procesu MPO tak da mi je bas drago da sam testirala jer se je ispostavilio da sam heterozigot u dva gena, sto je meni ipak bolja informacija od nikakve.

e da, bravo za sve curke i dobre UZVove

Mallla
    29. Travanj 2016. 15:44

Ajme brin super ti je ova bozicna beba u trackeru...kako to nisam vidila :)

Marchy09
    29. Travanj 2016. 18:12

evo I mene!!
    danas bila na prvom UZV!
    tocno sam 7 tjedana, beba je 1 cm I srceko kuca
    poslala me u pon vadit krv I za 2 tjedna UK...a kao RH factor I krvnu grupu tek kasnije,,,(??)ne kuzim
    I dala mi je nekakve vaginalete kao preventivno da stavljam za vaginalnu floru...jel neko od vas to dobio??

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.