Hej cure....jojjj kako ste me raznjezile s ovim pregledima, sva sam se rastopila. I tako su mi veliki ti milimetri, bas ljepo! Sad jos vise jedva cekam svoj pregled sutra!
-joj pa ja i gledam kako suvisne rukice hahahah, zamantala ti Ceza :)-
Luki hvala ti sto si se javila, kontala sam se javit tamo na planiranje nakon pregleda kad budem imala konkretne podatke o trudnoci! Veselim se sutrasnjem danu. Kad god zaboravim koliko sam se trudila i zeljela odma se potrudim sjetit tih dana a onda jos vise u svemu uzivat!
Jucer mi je prijateljica poslala sliku svoje 11tt bebe toliko sam piljila u tu sliku, ma lipsu sliku nisam u zivotu vidila gledajuci po osjecajima koje budi!
url=https://lilypie.com]
Kaj se tiče pretraga.. ja sam od svoje gin kada smo utvrdili trudnoću (5tt) dobila vodič pretraga kroz 9 mj... I onda sam shodno tome posjecivala gin koja je preko dz da mi izdaje za to uputnice...
Ni luda nisam htjela sve u jednom danu. Lijepo sam si sve rasporedila.
Kaj se tiče briseva... Papu sam redovnu radila prije 3 mj i bila je uredna. Ne brinem se oko ničeg. To meni sve ona govori kada ćemo kaj i ja joj vjerujem.. zato ju i plaćam toliko. Ovi u dz ginici me ne budu vidjeli osim za uputnicu i doznake za bolovanje.
Tako da kaj se tog tiče... 100 % sam upućena u kojem tjednu se kaj radi i idem bez stresa...
Ja sam svoju prvu rodila 29.11.2014 i ovaj bebac nadamo se da ce biti decko jer curu vec imamo ce biti isto tako blizu u datumima ali dvije godine razlike i presretna sam za sada su mi samo krv i urin izvadili ali planiram otici i hormone provjeriti strah me da nemam sa stitnom problema pa za svaki slucaj da provjerim nista me ne kosta,ali evo uzasne mucnine po cjeli dan imam,pijem vitaverlan tablete ali ne pomaze nista
ako hocete sve napisite mail adresu pa cu skenirati i svima koji zele poslati na mail.. lakse je nego sve to prepisivati...a i ostat ce vam pa si isprintajte...
moja dr je Ulla Marton... ona cak i pise za klokanicu ponekad... najbolja dr ikad.smirena i prekrasna osoba. vrlo vrlo brizna.
ceza, poslala sam ti zahtjev da me dodas na neku valjda lisu u tvom profilu pa da ti na pp mogu poslati mail. tnx
Ejla,
evo i moj report od jučer. Mi jučer nismo radili UZV, a i mislila sam da necemo buduci da sam isla ko hitni slucaj u subotu. Tad smo imali 6,5 mm i srce je kucalo. Btw, ja nisam nista cula nego mi je doktor pokazao srčanu akciju. Ful sam mislila da se to čuje. Enivej, danas idemo kupit trudnicku knjizicu. Izmjerile su me (već smo dobili 1 kg :D) , popiskila se na trakicu (prate proteine i šećer u mokraći). Mislim da sve trudnice (normalna trudnoca) imaju iste obavezne prve pretrage. Dakle ja sam dobila vadit krv, urinokulturu u domu zdravlja i RH faktor na zavodu za transfuziju. Nista od toga mi nece napravit bez trudnicke knjizice koju sama ispunjujem u pocetku, a poslije ona dodaje. Rekla mi je da s 12 tjedana i par dana odem na UZV i u Sunce napravit taj test za kromosomske anomalije (sve zajedno cca 500 kn) uz podugačak tekst o tome što to znači i koje su mi mogućnosti. Njoj se konkretno javljam 10 dana iza krvnih/urino nalaza. Clexane (NM heparin) sam isla danas podignut i od sutra kreće svakodnevno pikanje.
Ceza dodala sam te ko prijatelja, i ja bi rado taj popis svih obaveznih pretraga.
ok. kad budem u uredu skeniram pa saljem.iako nemogu dodati attach u ovaj mail/poruku prekoklokanice pa mi mozte u poruci u pp napisati mail...dodala sam vas..
Nerra ja mislim da ti od gin mozes traziti uputnicu za taj kombinirani probir i napraviti ga za besplatno u bolnici... ali briem da se moras naruciti vec za 2 tjedna...
i da srceko se samo vidi jos se ne cuje...ali uskoro bude
i ful mi cudno da ti nece raditi pretrage bez knjizice...ja ju ni nemam a sve smo napravili bez beda...jer na svakoj uputnici ya pretragu pise da si trudna,, (ima neka sifra koja to oznacava)
di se kupi knjizica?
ok, ja inace nemam problema s tehnologijom, ali sam ocito poglupila - kada odem u inbox i hocu poslati novu poruku i upisem Ceza, kaze mi da nema korisnika s tim imenom, wtf? nis ne kuzim??
inace, meni je dr. rekla da te knjizice vise ne postoje/da se ne koriste (u domu zdravlja).. i da, meni je na uputnicama pisalo to da sam trudna i da su zato specificne pretrage.
Nerra, kako to da koristis NM hep? ja sam inace radila jucer veliki koagulogram i sve te pretrage jer sam heterozigot za PAI i XIII. bas da se pokusa utvrditi da li bi potencijalno mogao nastati problem.
ok, odglupila sam se - dakle, nick koji tu vidimo na forumu ne povlaci automatski ime i prezime koje je neki user napisao, a za slanje poruka je potrebno u polje (za) upisati ime i prezime korisnika, a ne nick :)
bla
Sortiraj odgovore
Najstariji