Brin,
Najprije je veliki koagulogram pokazao snižen protein C-global zbog sniženog proteina S te rezistenciju na APCR.
A u Petrovoj su rekli:
Faktor V Leiden (R506Q) HETEROZIGOT
Faktor II protrombin (G20210A) NORMALAN TIP
MTHFR (C677T) HOMOZIGOT (MUTACIJA)
PAI-1 (4G/5G) HOMOZIGOT 5G
Ti si kod privatne doktorice?
Ne znam sta bi ti rekla. Možda da potražiš dobrog hematologa?
u svakom slucaju, moja trombofilija se smatra niskorizicnom. ali nitko ne zeli ostaviti nikakve sanse pa su me odmah stavili na NMH.
na stranicama poliklinike HARNI imaju ful dobro objašnjeno svaki od tih gena. Ugl, ako si homozigot za Leiden ili za G202010A onda je visokorizična, te si heterozigot za obje te. Ja nisam. Dakle samo jednu imam.
Nerra, hvala. proucit cu jos malo, pricekat rezultate svih analiza i onda otici na konzultacije. pa cu valjda nakon toga biti nesto pametnija.
Bok curke evo i mene popratila sam sve vase postove , pa da vam se pridruzim ako me primate. Imam decka od 10 mjes., trudna sam 8+2 ,termin 10.12.. decko jos doji. Nemam nikakvih simptoma osim pipi :-) UZIVAJTE MI SVE U TRUDNOCI
Dobrodosla Antonia :)
Lijepo to kod tebe ide :) ma ne stignes ni mislit o simptomcicima, bas lijepo :)
Sto se veselim ovom baby 12 mjesecu :)
url=https://lilypie.com]
Hehe ide ide tako smo mi htjeli ubrzo drugo da je mala razlika :-)
A i da mislin stvarno ih nemam hehe...nisam ni umorna , ma nista osim sto sam cesce na wc-u a vidim neke od vas posteno uvatili simptomi..neka neka sve je to slatko iscekivanje kad na kraju vidite svoju bebu sve se zaboravi ;-)
Pitajte ako vas sta zanima i puno procitajte o dojenju vjerujte to je najbitnije ako planirate dojit naravno ...ljubim vas
Mene umor i mucnine izludjuju. Dakle tolko sam koma da dok se popnem na peti kat mi dodje zlo i dize mi se zeludac. Valjda se treba svaki dan borit s umorom i slaboscu. Jedva cekam tak boost u drugom tromjesjecju o kojem svi pricaju :)
meni se cini ko da se malo smiruje i mucnina i umor, doduse, vjerujem da ima veze s redovnim treniranjem, jer onaj tjedan kad zbog posla nisam stizala sam bila kompletno u banani, em sam 2-3 puta dnevno povracala em sam bila crknuta za poluditi vec od 6 popodne. prosli i ovaj tjedan sam se vratila u ritam 4 treninga tjedno i povracala sam samo jednom, ne znam, mislim da ima veze na psihosomatskoj osnovi - jednostavno se bolje (normalno) osjecam kada imam rutinu posao/trening/doma i onda si nisam trudna i mlitava (pod mlitava mislim mucnine i umor), nego odradim kaj trebam i bas sam si ok s tim.
vec sam polako u niskom startu za iduci tjedan, imam pregled u cet (doduse za 9 dana bla tek), to je onaj neki s vecim ultrazvukom koji se radi u 11. tjednu (biti cu 10+4 na dan pregleda pa mi se to cini idealno). do tada moram pokupiti sve nalaze krvi i vidjeti kako stvari stoje. negdje sam po silnim portalima procitala da je s ulaskom u 10. tjedan sve vec malo sigurnije i da je najnajkriticniji dio prosao pa sam si tak bila nekako hepi jucer.. :)
ps- dobrodosle nove trudnice, super je da imamo sada vec par sa iskustvom, grilat cemo vas pitanjima sigurno
super brin! svaka čast što stigneš vježbat. moram se i ja otet svojoj letargiji i pokrenut.
inače će mi ta pilates lopta tamo skupljat prasinu. jednostavno dođem doma u 5 i 45 s posla i umorna sam i za niš. dok skuham ručak ili opeglam već je 8,9 sati. bez veze.
toliko su me najadile ove nase sluzbe od hzzo-a do moje ginićke. dakle, dala mi je uputnicu za vadit krv/urin a uopce me nije u sustav zavela kao da sam trudna. skoro su me poslali ča jer mi trudnička nije izpečatirana. šaltaju me lijevo desno ko budalu. drugo, predala sam zahtjev za promjenu prezimena na zdratsvenoj. dakle njima treba 2 mjeseca da to naprave!
grrr :)
Sortiraj odgovore
Najstariji