Jutro trudnice!
Nutella neka je sve ok, ni ja zadnji put nisam saznala koliko je težak. Ja idem u ponedjeljak na kontrolu i UZV prije pregleda u bolnici pa ću malo više znati. Jedva čekam ponedjeljak jer i MM ide sa mnom .
Moj se bebač malo umirio, skužila sam to sinoć, slabiji su udarci, sada kao da se samo proteže.
Jutro! Eto i nas s pregleda. Ni mi nismo saznali koliko smo teski. To cemo iduci tjedan kad krenemo u trudnicku ambulantu. Zatvorena sam skroz. Sve si nekak mislim da cu prenijet a jedva cekam da se porodim. Nis vise nemrem. Spavanje, ustajanje po noci za wc. Namucim se i oprat sudje koliki mi je trbuh. A o oblacenju da i ne govorim. Pogotovo carape.
Misica je stigla 17.10. 2014. :)
Frajer je stigao 30.12. 2016. :)
Bok Curke.
Može savje? Vi ste to friško prosle pa se možda sječate. Trudna sam jako malo 5 tjedana. Jucer navecer sam bila kod ginekologice i rekla mi je da je za sad sve ok ali da je rano. I danas ujutro se porbudim i imam oskudan zuti iscjedak na ulosku. Jel to normalno? Narucila me za dva tjedna?
Jutro ženice
Sundi koliko ja znam to ne mora značit ništa,a mogu bit i gljivice, bar smo mi trudnice podložne svakavim glupostima dole . Ako si jako zabrinuta možda da nazoveš svoju ginekologicu i pitaš je za to.
Ala sam ti pomogla sa svojim odgovorom, možda je ništa, a možda je nešto...
Narucila me je 20.12 na novi ultrazvuk. A radila sam sve briseve i papu prije cca 3 mjeseca. Bilo je ureaplazme pa smo bili na terepiji i zadnju papu i ureaplazmu bris sam radila prije 2 mjeseca i bilo je ok.
Ma ak su samo gljivice onda se necu briut to se da lijecit. Hvala puno.
bigica ja isto mrzim oblačenje, najradije bi cijeli dan bila u pidžami. Čarape nekako još sama navučem ( imam taktiku ), ali obuvanje nula bodova ( muž mi veže vezice, a sama jedino uggsice mogu obuti )
Sundi ja se ne bi brinula, mislim da je i meni tako bilo. Ja doduše u zadnje vrijeme često imam žućkasti iscjedak, ali to je u ovoj fazi normalno. Jedino sam prije neka 2mj dobila vaginalete zbog iscjetka i bilo je ok poslije. Sve dok nije smeđi iscjedak ili nešto prošarano krvlju mislim da te ne bi trebalo brinuti.
Hej curke moje..kako ste mi? :-)
Sundi: Tako je i meni bilo..kao sto rece neka od cura dokle god nema svrbeza i takvih popratnih pojava i krvi mislim da nemas razloga za brigu..
Kako ste mi vi?Ja neznam zene moje kako vama ali mene vec dva dana kuk desni ubija jedva hodam osjecam se kao baba kakva od 100 godina..jel to normalno ipak sam 33 tjedan i nesto ali ako ce me ovo pratit do poroda bit ce cupavo 😂😂😂 I susrela sam se sad sa jos jednim problemom..pelene?Odlucila sam se za Pampers i necu kupovati kolicinu veliku ako malom ne budu odgovarale,ali koju celicinu kupiti jel pise na njima ili sto..jer ja o pelenama znam direktno za Pampers samo da su zelene boje hahahah..i kad ste presle na veci broj tipa 2.ako je ima uopce jel to po kilama ili mjesecima starosti..nistaaa neznam..molim objasnjenje od neke dobre duse 😁😁😁
Kika
Kikica pogledaj pampers u bijelom pakiranju piše na njemu new baby i onaj dio oko pupka na peleni je posebno oblikovan da ne žulja pelena dok pupak ne otpadne. Ja sam za početak pripremila vel. 2, odnosno od 3-6 kg. Veličine ti idu po kilaži. Piše ti na pakiranju koja veličina je za koliko kg. To je u principu ono malo što ja znam, možda se neko iskusniji nađe
Mene ne bole kukovi ali kad hodam unutarnji dio prepona me rastura, a manje sam trudna od tebe tak da mogu mislit kaj me još čeka...
Pise na pelenama od koliko do koliko kg. Ja sam za pocetak uzela pakiranje baby love pelene pa cemo vidjeti hoce li bebacu odgovarat. Meni recimo s curkom bijele pampers nikako nisu odgovarale jer bi svaki put kakica zavrsila njoj do vrata, pa smo presle na mullerove, te su bile super dok nije pocela biti izmedju velicina (manji broj bi joj se urezao oko nogica a u vecima bi plivala i kad se popiskila procurilo bi sa strane) pa smo presle na dmove pelene i tu smo vec jako dugo. Preko ljeta smo koristili puffies cisto radi dezena 😂😂 Probali smo i violetine, od njih smo se osipali. U biti to s pelenama nikad ne znas, nekima jedna marka moze biti savrsena a nekima izazivati osip, urezivanje i sl. Jedini pametan savjet koji mogu dat je da se ne uzimaju velike kolicine dok se ne vidi kako bebi odgovaraju. A sto se tice velicina, pratis bebu kako napreduje s kilazom i u skladu s tim mijenjas velicinu pelena.
Sto se tice bolova, tu smo sve ocito u istom sosu. Meni bebac redovito nekoliko puta dnevno zasjedne na kukove i zivce i nemrem nikud po par sekundi. Momentalno utrnem na mjestu. Sepanje i geganje mi je novi stil hodanja. A od danas popodne me muci i novi best frend hemoroid. Nije da me boli samo mi je nelagodno sjedit i kad obavim wc jel (da ne idem u detalje) bude malo krvi. Veselja li! 😢😢😢😢 Nadam se samo da mi se nece pojavit problemi s tim nakon poroda.
Misica je stigla 17.10. 2014. :)
Frajer je stigao 30.12. 2016. :)
Jutro buduće mamice!
Kikica baš mi je žao što te muči bol u kuku, nedavno sam pričala sa friškom mamom koja mi je rekla kak ju je kuk uhvatio zadnja 2mj i kak je jedva hodala a pustilo ju dan prije poroda. Tak da...
Što se tiče pelena, ja sam uzela pampers premium care 1 ( bijele, od 2 do 5 kg ) jer su me izašle jeftinije nego zelene ( u dm-u sa kuponima ). Ako ih bebač brzo preraste ili mi ostanu imam kome dati tak da mi nije bed. A još imam kupon za pečene pa ću onda uzeti 2 ( 3-6 kg ).
I dm-ove mi se čine povoljne i ok, tak da ću vjerojatno kasnije preći na njih. A i za mullerove sam čula da su ok, samo što ja muller baš nemam u blizini.
Ja sva sreća nemam takve bolove kao vi ostale.
Mene je jučer počelo malo boljeti dolje, pa onako stisne da bi vrisnula, bit će da su lažni trudovi. Moram izdržat do ponedjeljka kad idem dokt i obavit zadnji šoping pa onda mogu u bolnicu.
Sortiraj odgovore
Najstariji