Ja sam sebi u torbu za radaonu stavila vodu, uloske, jedn.gacice, spavacicu, slape, carape, rucnik (nakon klistiranja su mi rekli da se moram ic istusirat), wc papir, mobitel, punjac (nikad ne znas koliko ces se zadrzat u predradaoni) i mislim da sam imala corny tek toliko da se nade 😂😂, eh i svu trudnicku dokumentaciju. Kad sam dosla na odjel sestra mi je pomogla obuc gacice i uloske i nije morala kopat po velikoj torbi. A tamo kad su me zaprimili odmah sam se skinula u svoju spavacicu i robu u kojoj sam dosla sam dala svekrvi da odnese doma.
Misica je stigla 17.10. 2014. :)
Frajer je stigao 30.12. 2016. :)
Ja se ispricavam sto se skidam sa teme 😂😂 meni je kao termin 27.01 pa ja oda trebam za 10 tak dana otic u zdrastvo i prebaciti se na porodiljno..zar ne?
Kika
bigica i ja sam otprilike sve isto spremila kao i ti. Jedino ću kad krenem na kontrole u bolnicu vidjeti šta još treba ponijeti za bebu. A robu za izlazak ću si pripremit pa da MM donese da mi ne iskopa cijeli ormar.
Kikica porodiljni ti se otvara 45 prije termina ( koji ti je napisan u trudničkoj ), dakle od 14.12. kako sam izračunala. Ako si u radnom odnosu gin ti da doznake od 01. do 14.12. za komplikacije a od 14.12. dobiješ doznake za porodiljni pa do kad se odlučiš vratiti na posao ( najviše 1god. ). Znači za 12ti mj imaš dvoje doznake.
Ufffff, znaci dosta toga se treba ponest xD sad ne znam dal da idem na tečaj il ne :S
Nepoznato_22 nekak to sve prođe i bude sve ok. Ja znam žensku koju su ujutro uhvatili trudovi ( bila u 38tj ) a da nije ni vrećicu neku ponijela sa sobom ( u bolnicu došla u onome što je imala na sebi ). Muž ju ostavio u bolnici i brže bolje u trgovine, znaš kak je bila strka da joj je i torbu morao kupiti jer nije imao u šta stvari staviti, a i samo da napomenem da u kući nisu imali apsolutno ništa za dijete, čak ni pelene ni robicu.
Ja sam išla na tečaj, gle ako imaš vremena odi jer čuješ neke ok stvari i savjete.
Irca,ja svejedno idem na kontrolu sad 14.12 tako me narucio..i onda ce on meni tad dat dvoje doznake i ja taj dan idem u zdrastvo prijaviti porodiljni..jel tako?
Kika
Kikica, doznake nećeš vjerojatno dobiti taj dan kad budeš išla na kontrolu jer je rano za doznake. One se obično izdaju u drugoj polovini mjeseca. Ja sam na porodiljnom od 15.11. a bila na kontroli 25.11. i tad sam dobila doznake za 11mj i onda sam ih odnijela u zdravstveno. A doznake možeš donijeti do 5tog u mjesecu za prethodni mjesec.
Oke to kuzim..a jel ja trebam otic sad 14.12 u zdrastvo i odnijet te doznake sto cu dobiti za komlikacije i reci da sam ostatak mjeseca na porodiljnom ili?
Kika
Sortiraj odgovore
Najstariji