jeste uzimali koja i cizme iz lidla? Mi inace imamo Froddice 25 cipele, pa ne znam bi li i ove 25 uzela. Jesu realne velicine?
Losa, da te pitam posto ti haler koristis vec duze. Da bi dijete udahnulo ventolin potreban je i zrak unutar komore jel tak? To je i jedan od razloga zasto se nakon svakog koristenja bocica ventolina mora izvuci iz halera, da udje zrak kroz rupu? Jer skuzila sam ako ne odspojim ventolin izmedju dva davanja da se ona zastavica sa strane ne pomice, odnosno da nista mala ne udise iz komore iako sam ubrizgala ventolin. Ugl to me zbunilo jer neki mi kazu da ne moram vaditi ventolin van svaki put, al onda mi nije jasno kak zrak udje, i u tom slucaju ta zastavica sa strane bi trebala treperit kod udisaja sto onda kod mene nije slucaj. Ne znam ak sam dobro objasnila.
Zarice, daj napiši kako u bolnici čiste nos bebama. J je zaštopan od rođenja. Prije dojenja ušpricam mu 1ml fiziološke u svaku nosnicu, i po nekoliko puta ako treba. Usisam po potrebi, ali ništa ne izlazi.
Zarice zrak je u tom ventolinu (bocica je pod tlakom) no prije svake primijene bocicu treba promuckati tako da ne znam kako to napraviti ako je non stop u haleru 🤔 Mi vadimo bocicu iz halera i ona stoji ppsebno, dobro je promuckamo prije potiska. Nisam cula da netko drzi bocicu u haleru 🤔 Moj je muz asmaticar i on je na isti nacin koristio ventolin... promuckavsi prije upotrebe. Ono na haleru se pomakne kad dijete udahne/izdahne, ona membrana.
Moj sam nos usisivacem cisti 😆 I da.... jako je bitno sto bolje nos ocistiti. Evo i kod nas suhog kaslja... vidjet cemo do sutra sta ce iz toga biti 🙄
Zarice super da je bolje 🤞
.
Mi usisavamo nos često...ako vidim da mu je zaštopan i nekoliko puta dnevno znam. Ne špricam mu fiziološku i ne ispirem nego samo usisam a ako je i onda začepljen špricnem kapi tj onu kao morsku vodu. Ali pomaže taj usisavač jer kako ne znaju izbacit sami super ovo dođe. Danas sam mu čuda usisala iz nosa... krenuo mu je pomalo curit i par puta se zakašljao dns....ajd još sutra pa onda od ponedjeljka može opet kod kuće bit 🙈
.
Kod mene je isto nos koma... nemam kašlja nema temp,ništa....samo taj nos. Toliko toga ispušem da ne znam odakle se više stvara i dolazi... počela sam i sebi usisavati nos xD
U bolnici su ispirali fiziološkom, beba na bok, kroz gornju nosnicu 10ml fiziološku ustrcali, kroz donju sve van, i tako 2x. L je bila 2 mjeseca kad smo bili u vinogradskoj jer je bila zastopana. Ne preporučaju nikako korištenje usisavača za tako male bebe. Samo to ispirat na ovaj način.
Mi smo doma po 5 ml fiziološke jer mi je ta šprica od 10ml nekako prevelika. I danas na taj način ispiremo i maloj i malom i po potrebi usisam. Ako curi nos baš ona usisavam dodatno. Ako su zastopani bez nekog curenja onda ispirem što više i inhaliram.
Ajme uvijek protrnem kad čitam o tom malim bebama kad su bolesne. Bravo za sve mame lavice 💪 svima želim brzo ozdravljenje 🤞🤗
Mi se isto upisujemo u taj klub 🙄 malom curi nos već par dana ali jučer došao iz vrtića i kašlje ko konj. Odvesti ću ga da ga posluša Pedi jer ipak dolazi vikend.
Mi nos baš ne ispiremo, ali kad vidimo da je pun redovito inhaliramo i usisavamo s usisavacem. To mali bez problema podnosi. Sva ostala kapanja i špricanje se ponaša ko da ga koljemo 🙄
Mene malo sad baš izluđuje ova učestalost prehlada, prošle godine kad je tek krenuo u vrtić je bio duplo manje prehlađen nego sad 😫 stalno mi je u glavi da je to zbog onog povišenog IgE kojem ne znamo uzrok i jedva čekam kontrolu u Klaićevoj 🙄 morat ću mu počet boostat imunitet..
Nego, jeste kaj ubole za black friday? 😁
Hani, nama je sestra pokazala ciscenje na hitnoj. U jednu nosnicu spricu s fizioloskom, a u drugu usisavac. Lagano stisces fiziolosku u jednu nosnicu i istovremeno je usisavas kroz drugu nosnicu. Nama je ova metoda revolucija. Ona je to polako stiskala ml po ml. Mi doma nismo tak spretni pa nam treba malo jaci stisak. Rekla je 5 do 10 ml za nju. Sve skupa za obje nosnice. Jako je vazno da bude s fizioloskom, a ne samo usisavanje, em kaj se bolje pocisti em kaj se ubiju bakterije na cijeloj putanji unutra. No ako netko nema problema s time to je druga prica. Onda nema potrebe za nicim. Ja sam pitala jeli ona premala za usisavac i reki su niposto. S malim nismo to tak rano prakticirali, al on nije bio bolestan do god dana. Malom kod ciscenja mi ustrcavamo po 5ml 2 do 3 puta u svaku nosnicu. Isto savjet iz bolnice al za starije. 1ml mi se cini premalo.
Losa, tenks. Veli ona da bi haler tresla no meni se ne cini efikasno. Ja sam pokusavala disat na haler bez potisaka i nekak ima zraka uvijek, negdje uspije prodrijeti :D Ja sam shvatila da su to stlacene cestice koje se rasprse u zraku kad potisnes. Al kako god, i meni izgleda jedino ispravno svaki put vaditi van bocicu. Skuzila sam da se maloj ta membrana ne pomice samo dok spava jer ima jako jako blage udisaje tad pa se nit ne registriraju. Valjda je u tom bio problem.
Ja sam nasla na amazonu te solove s alatom na 50posto pa ne znam dal da to uzmemo il cekamo one iz lidla. Ne znam kolka ce navala bit na lidl. I neki zar autic i onaj AJ. Mali non stop melje da zeli to od sv Nikole pa cemo mu uzet.
Sortiraj odgovore
Najstariji