ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MaRe
    27. Studeni 2022. 20:43

Mikio ja priželjkujem snijeg i imanje obitelji Salaj...nadam se da će radit ove godine...baš bi išla tamo s malim...naravno ako se svemir smiluje pa da sastavimo koji vikend da netko od nas troje nije bolestan. Najavljuju bogat program i u Osijeku pa možda bude tu šta za vidjeti. 
    .
    Za crni petak sam naručila inhalator danas🤣🤣 Dok druge čekaju pred Zarom ja googlam o inhalatorima. I sad još idem si potražit tenisice ak ima online pošto uvijek iste kupujem tu ne mogu pogriješiti.
    .
    Kod malog se situacija tako mijenja kao tornado, od ok stanja do temperature 38,7 u roku pol sata...pa onda poslije tog opet sve ok,normalna temp i normalno ponašanje. Nekako mi se čini da su to posljednji trzaji što god da ga je napalo (nadam se) jer sad popodne je nešto bolja situacija, vidjet ćemo kakva će noć biti.
    .
    Od izjelice i svejeda prešao je na drugu stranu i sad jako malo jede...smišljam sto stvari šta da napravim da bi pojeo i na kraju ili neće ni probati ili pojede par zalogaja i gotovo. Dal je sad to zbog bolesti il je neka faza nemam pojma.
    .
    Dal vaši znaju vaše ime? Mali kad muža zove viče tata i kad mu se ovaj ni nakon par puta ne javi onda ga zove imenom 🤣🤣🤣🤣 a kad ga pitam kako se ja zovem kaže mama. Bez obzira što mu govorim kako se zovem ne,ja sam mama i gotovo 🤣

• LoSaLoSa
    27. Studeni 2022. 20:50

MaRe moj zna i imena i prezimena i svih blizih iz obitelji i sve djece iz vrtica. A sebe drugim predstavi prezimenom kad ga netko pita, a ne imenom 😆 
    Inace mi smo u bolnoci, u petak kad sam ga pokupila iz vrtica je ubrzano disao pa smo isli na hitnu i kako mu se nije poboljsalo nakon kortikosteroida ostavili nas na odjelu i stavili ga na kisik. Jos su mu zbog visoke doze kortikosteroida nasli glukozu u urinu i sad mu vade profil secera, pikaju ga svaki puta prije i nakon jela. Sve je ok za sada. No drame su kod pikanja. On je od subote dobro te ne zeli sad vise kisik... ne znam nit vise zasto smo ovdje, vjerovatno cekamo sutra da se netko od doktora pojavi i otpusti nas. 
    Kad smo kod imena, pita ga sestra na odjelu kako se zove, a on njoj "necu ti reci, nije tvoja briga 🙄". Mislim da je to vrticki rijecnik.

Lavica27
    27. Studeni 2022. 21:27

Ajme Losa :((( Nadam se da ste sutra puno bolje!!

Valkris
    27. Studeni 2022. 21:41

Joj LoSa, držite se 💪💪
    Moj isto imenom i prezimenom zna svu djecu iz vrtića, tatu zove već neko vrijeme tata +ime, mene samo mama, osim kad me ne može dozvat onda ubaci i ime.
    Rekao mi je danas da nece ići sutra u vrtić jer je nešto bolestan i onda se nakasljao 2x. 😂😂😂
    Super su mi ti pregovori i glumatanja 😂
    Inace, curka s godinu i pol priča cisce nego on i sad opet ne znam jel da se brinem zbog toga što ne zna neka normalna slova izgovoriti, ili ih upotrebi u rijeci ili na kraju riječi ali ne i ako dolazi kao prvo slovo...

• Zarica
    28. Studeni 2022. 00:30

Losa, a kad je imao kisik morao je cijelo vrijeme mirno lezati? Kak mu je to bilo? Kolko mu bude kisik kad mu je lose? Nama je bio 94/95 Kad smo isli na hitnu, a onaj dan kad su nas otpustili iz bolnice 96, (a ja sam mislila da mora bit bar 98 da bi mogli rec da je ok). Nadam se da ste sutra doma...
    mikio, tak je i moj s tim rodbinskim odnosima. Pa zna o baki pricat kao mojoj mami. Dns mi je npr rekao da si kazem mami da mu ne radi povrce (isli smo kod njih na rucak) . Al kad se njoj obraca uvijek je normalno oslovljava s baka uz ime.
    Kad slusam sve te price o bolestima oko sebe strah me malca vratiti u vrtic da mala opet nesto ne pokupi od njega... On je jos doma zbog svoje ruke i vjerojatno nece moci u vrtic jos cijeli ovaj tjedan. 

• Zarica
    28. Studeni 2022. 00:34

Valkris, meni isto zvuci da je to jos ok, eventualno bi se posavjetovala s vrtickim logopedom.

ivana.s
    28. Studeni 2022. 06:56

Losa budite jaki! 
    mikio mi još muku mučimo s slovom R i L. Ali da, do 5. godine treba čekati. 

Ja: 29 (lawyer) On: 30 (manager)
    👰‍♀️🤵‍♂️: 8.10.2022.
    Radimo na bebi od 11/22
    Nifty ✔️ Dolazi djevojcica 🎀
    ✨️29.9✨️

Angelly
    28. Studeni 2022. 09:43

Mikio mozda laringitis...al pitaj boga...ma uzas su mi te bolestine...al bude bolje kad kolko tolko steknu imunitet, prva zima je kriticna. Mi jedva proslu zdravog uma prezivjeli kolko je to uzasno bilo...i stalno se vrtilo, il oni bolesni il mi...uzas. 

• LoSaLoSa
    28. Studeni 2022. 12:41

mikio moj nikad nije imao temperaturu, a ima teske bronhoopstrukcije. Nije ni u petak sad kad smo u bolnici zavrsili imao temperaturu. Temperatura nije pokazatelj tezine bolesti.
    Zarice na prijemu je imao saturaciju 95 %, a kad smo doma isli 97%. Doktorica je posumljala na rsv pa nas zato ostavila. On je vec u subotu bio super. Danas su nas pustili i isli njegovoj pedici i ona veli da nista vise ne cuje na plucima. Da dosta ovisi o procijeni lijecnika na hitnoj vezano uz hospitalizaciju. On je negativan na rsv, no bolnica je puna djece sa bas gadnim simptomima od tog virusa. Tako da cemo ga mi ostaviti sad nrko vrijeme doma. Koristiti cu godisnji, ne treba nam jos rsv.
    Moramo obaviti neke pretrage vezane za ovaj secer no ja mislim da je sve ok, vele i u otpusnom da vise prekontroliramo no da je uzrok kortikosteroid vjerojatno.
    Bili smo solo u apartmanu pa je malo gledao tv, malo na mobu nesto (srecom inace to ne gleda pa mu bilo zanimljivo) no meni je bas tesko bilo uvjerit ga da lezi, da ima masku... A sestre samo dodu i vicu zasto nema masku s kisikom. A imao je normalno saturaciju 97% i oni vicu da mora imati masku ker nitko od doktora nije napisao da mu vise ne treba. Jos su ga i na ono za saturaciju spojili pa nije mogao hodati. Ma uzas... ne ponovilo se 🙈 Bitno da smo sad doma.

MaRe
    28. Studeni 2022. 13:40

Loša zvuči grozno al uz sve šta vlada nije loše ostati na provjeri kad već tak ne može disati.A taman bio petak pa kak kod nas ide nema ništa onda do ponedjeljka. Al vidiš kako to brzo sve nekako ide, jedan tren je dobro i sve ok drugi već ne može disati, treći je opet sve ok i ne čuje se ništa. 
    .
    Sve više čitam članaka i po fb za rsv i tog se plašim. Sad kad ozdravi pustit ću ga u vrtić par dana i onda ću ga za sve praznike ostaviti doma do poslije Nove godine.
    .
    Valkris možeš na provjeru ali i ne moraš...ne bi rekla da je zabrinjavajuće....moj mali isto L,R i V nekad ne može izgovorit u određenim riječima ili ih izmiješa. Npr. L u prezimenu ne izgovara a LOPATA kaže bez problema. 🤷🏻‍♀️
    .
    Dns mali nastavlja u pozitivnom tonu ka ozdravljenju....debeli zeleni balci idu tako da je to super. (ne znam šta me trenutno više veseli nego vidjeti zelembaće 🤣🤣🤣) Kašlje malo, temperaturu nema tako da ako se šta ne promijeni nećemo do pedijatrice nego ću je samo nazvati.  
    .
    Jučer sam stavila dio lampica po prozorima i kod malog u sobu.... oduševljen je...samo govori kak mu lijepa soba 😁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.