ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    21. Studeni 2022. 21:59

Oh evo nas sa turbulentnog vikend... U četvrtak navečer kad smo stigli M pocela povracat, al smo računali da je od neke hrane da joj nije pahalo jer je neki prilog bio pun češnjaka. U petak se malo zalila na trbuh i kiselinu al nije nis htjela jesti pa smo računali od toga. Tako sa smo u subotu ujutro isli u ZOO Osijek. Bilo nam je lijepo,malo hladno al ok nije bilo kiše. Al ona je skoro se rasplakala jer ni u jedan paric nije mogla posto je bilo mokro i blatno a tamo su je 2 mamila. Na kraju smo zavrsili u shopping centru. Ona u igraonici malo ja s njom malo tata između mi obavili shopping i onda kad joj se počela spavat krenuli dalje u posjete. Da bi ponoći mene uhvatilo povraćanje nenormalno. Zakuhala na 39, put do doma jucer mi je bila agonija. I to takva da kad smo stali u ikeu nisam izac mogla nego je mm otisao kupiti sto mora da sastavimo neki ormar jer su napokon dobili taj komad a ne salju ga dostavom. Danas dolazila k sebi iako mi je jos slabo, a M super nista njoj. Valjsa ce nam do četvrtka biti bolje jer opet idemo na put.
    Zao mi je svih vas sa bronhitisima ☹️
    Mi naručili obje kuharice isto. 😊 Jedva čekam da dođu. 
    A u potrazi smo za jelenom iz Pepca 🙄 M se navrh glave popela prohodali vec 10.pepca nigdje nema.

• Lala27
    22. Studeni 2022. 12:42

Ćao, cure. Drago mi je da je grupa i dalje aktivna. Došla sam vas samo pozdraviti, ako me se neko sjeća. Moj dječak će za manje od mjesec dana 3 godine napuniti, a sad čekamo rezultate drugog postupka vto :) 
    Vidim da je i ovdje kod mnogih bronhitis, kao i kod nas. Ne znam hoće li se neko sjetiti, mi smo iz BiH. Ovdje se koristi Singulair 4-6 mjeseci kod djece koja često imaju bronhoopstrukcije i to definitivno pomaže. 

• Zarica
    22. Studeni 2022. 15:38

mikio, konzultiraj se sa pedicom. Mozda spadate u tu kategoriju kojoj treba preventivno ak tak cesto ima. Al onda bi vam trebala neka stalna terapija, a ne samo kad krene reagirat. Tak su nama objasnili. Ja vam ne mogu opisat kroz kaj mi prolazimo. Mala s kontrole u nedjelju poslana na hitnu. Sad idemo u dnevnu bolnicu gdje svaki dan prima injekcije, inhalacije i fizikalnu za iskasljavanje. Doma svaki sat imamo nesto za obavit, ocistit nos, kapi za nos, ventolin, inhaliranha... sad joj dajemo ventolin na pumpicu. Ona stalno hriplje, skripi, zakasljava, pa se krene gusit. Tesko mi je uopce pisat. A da ne spominjem da na srebrnjaku provodim po 3, 4 jednom i 5 sati s njom na rukama u cekaoni krcatoj klincima sa 30 vrsta kaslja. Znam da su dobri tamo, ali ne vracam se gore vise nikad. 

• Zarica
    22. Studeni 2022. 15:40

i moram rec da mi je fizikalna, odnosno drenaza otkrice. Kako oni nju nalupaju po rebrima. Ja se fakat zabrinem dok gledam to. Al iskasljavanje krece na licu mjesta. Doma ponavljam ali mislim da imam kocnicu za takvu jacinu udaraca. 

• LoSaLoSa
    22. Studeni 2022. 19:18

Zarice zvuci grozno  Moj je prvi bronhitis dobio sa godinom i pol pa nam je grozno bilo. Da, ta metoda je navodno super, frendica ju je prakticirala no ne znam jel bi sama mogla 🙄
    Lala moj mali je pio 6 mj Singulair i ne znam, ja sam misljenja da nije imalo nikakvog efekta. 
    mikio ako kaslje da iskasljava to je manje vise normalno i tjednima nakon bronhitisa. No ako joj se ponavlja suhi kasalj i hroptanje mozda odite pulmologu po neku stalnu terapiju.

MaRe
    22. Studeni 2022. 21:58

Grizli bio vesel vikend...baš šteta što vas tako zahvatilo...kako ste sad?
    Lala pozdrav....sjećam te se :) Bile su dvije Lale ako dobro pamtim. 
    Zarice držite se, strašno je za čitati❤️ miš mali pa tako ju uhvatilo..držim fige da što prije ozdravi. Jeste razmišljali možda malog ostaviti doma neko vrijeme ako joj to on iz vrtića donosi? Možda lupam bzvz al možda od njega pokupi i kak je mala onda nju jače zahvati. 
    .
    Baš puno sad tih plućnih bolesti vlada...uho, grlo,nos,kašalj. Kod malog ih pola nema. Dns su imali ujutro neku novu tetu, valjda je i teta se razbolila...muž ga je vozio pa nije pitao. Ja se nadam da će mali izgurati ovaj tjedan. Počinje mu teško biti ići u vrtić jer taman što se malo navikne bude kod kuće jer je bolestan. 

ivana.s
    23. Studeni 2022. 07:35

MaRe koma... Sad u grupi još i upala uha i grla, kašalj uz to kozice... Ma strašno. 
    Cure koje se borite s bronhitisom podrška ❤ 
    P.s. kupila sam hlačice i jaknu u Lidlu i jako su joj fora 

Ja: 29 (lawyer) On: 30 (manager)
    👰‍♀️🤵‍♂️: 8.10.2022.
    Radimo na bebi od 11/22
    Nifty ✔️ Dolazi djevojcica 🎀
    ✨️29.9✨️

Lavica27
    23. Studeni 2022. 13:10

Losa ajme nemam pojma jesam cestitala rodjendanko ili ne, ali eto saljem najljepše želje!
    Lala,ja te se sjecam :) Drzim fige za uspješan pokusaj! Drago mi je da ste dobro. Sto se tice Singulara, pricale smo davno tu da ima poprilično snažne nuspojave (npr kumce je mjesecarilo i to onako,opasno,svakodnevno, da bi ispalo da je jedna od nuspojava). 
    Mikio nisam stručnjak,ali mislim da vi trebate obradu pulmologa, no Salbutamol ja osobno ne bi davala 'preventivno' ono koliko smo ga morali koristiti,znam da mu je funkcija olakšati opstrukciju,a ne znam jel djeluje preventivno da ne dodje do opstrukcije. 
    Lucija91 dobrodošla. Ti si se vec vratila na posao?
    Grizli jesi se oporavila🙈
    Mrgud ja sam uzela jednodijelni. Ne skida se iz njega,igra se u sobi obucen🤣🤣🤣

• Lala27
    23. Studeni 2022. 15:00

Zarica ima bebu 🥰 Nisam to znala, krenula sam čitati misleći da je trogodišnje dijete u pitanju, a zapravo beba se tako muči s tim 🥺 Da joj to što prije prođe. 
    Losa da, čula sam da nekome i nema efekta. Kod nas je stvarno djelovao, nije nikako inhaliran tada. 
    Uh, Lavice šta to kažeš, to su baš opasne nuspojave. Kod nas nema nikakvih nuspojava, nisam ništa primjetila. I hvala ☺️

• Zarica
    24. Studeni 2022. 09:56

Hej! Evo mala je napokon bolje, jucer su nas otpustili iz bolnice. Sad jos par dana moramo ventolin davati pa kontrola. Mali je bio donio nes iz vrtica, on je tjedan dana izgledao kao da ce se nastaviti na bronhitis al smo uspjeli rjesit s nasim predbronhitis metodama :D No ona je jos premala i ne smije nista osim inhalirat se fizioloskom. Tak da njoj se nazalost razvilo u bronhitis. Mi smo isto imali jacu prehladu. Mali je doma jer je ono ruku ozljedio. Al slat cemo ga u vrtic kad cemo smatrat da je dovoljno zarasla mu rana. Nadam se da je ovo bilo jednokratno. Ako primjetimo da stizu neke prehlade pocet cemo opet manijacki cistit nos (to je imalo bas znacajan efekt) i inhalirat i nadat se da bude dovoljno. Svi doktori su nam rekli da krece od nosa i da je on kljuc svega. A mi smo na pocetku samo par puta dnevno cistili. Ni malom nismo tolko puta nikad cistili kad je bio bolestan, al on nije nikad lijecen u bolnici pa nismo bas ni dobivali neke korisne savjete. Njegova ped je svoja prica. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.