Super Zarice da si dobila bar neke odgovore. Da, pulmicort i Flexotid (najcesce ja cujem da su klincima flexotid prepisivali tu kod nas) su kortikosteroidi, zato nije dobro cesto ih koristiti. Ventolin je lije lijek koji se veze na odredjene receptore u bronhima i na srcu (zato i postoji ona prica da se ni on ne smije koristiti za bezveze jer ce se onda vezati i na te receptore na srcu) i dluzi doslovce za sirenje bronha. Kod laringitisa nisu suzeni bronhi pa da zato folazi do teskog disanja vec to jako boli pa ne udisemo kako treba a manifestira se obicno isto plitkim, ubrzanim disanjem (obrambeni mehanizam, kako udahnuti dovoljno zraka). Zato je i bitno postaviti pravilnu dijagnozu. Juraj je tak za laringitis dobio kortic i inhalacije fitioloskom, a M i sada cure nisu dobile kortic vec samo ventolin i po potrebi atb jer se cesto nakalemi bakterija neka oa dodatno zakomplicira stvar. Nije lose da odradis alergolosku obradu, M je u drugom mjesecu to radila i stavili su je odmah na singulair (to je morala uzimati od 9-5 mjeseca, 2 godine zaredom nakon toga smo ukinuli jer smo skuzili da alergije nema i da jednostavno je trebao disni sustav sazrijet jos).
Nama su objasnili na srebrnjaku ovako... Bronhitisi i laringitisi u mladjoj dobi mogu do 5/6 godine potrajat pa nestat jednostavno (tako je bilo kod nas) ili kasnije moze prijeci u astmu.
Drzim fige da sad krene ljepse vrijeme bude bolje 😉
url=https://lilypie.com][/url
mikio, vec smo obavili testove na svakakve alergije ono kad smo isli zbog visine u sv Helenu, i sve je bilo super. Savjetovali su mi da pricekam Klaicevu i zapocenem sve u HZZOu pa cemo se probat strpit. Samo cemo vise obracat paznju na te njegove kasljeve i povuc ga iz vrtica cim postane sumnjiv. Sad ocito i tete vec znaju prepoznat s obzirom da su me prosli tjedan alarmirale dok mu je tek pocinjalo.
Ja sam inace bas u banani. Dns temperatura, slabost, glavobolja... mm smrca bez prestanka. Jedva cekam da prodje. Morat cu pauzu od posla uzet, nisam se doslovce pomakla iz kreveta danas.
Zarica, nadam se da će biti sve dobro.
Dosla sam samo napisati, da korona niposto nije gripica.. Sedam dana strasnih bolova, povracanja, zavrsila sam na infuziji i kisiku u bolnici ..
Nije za usporediti sa nicim. Bolovi su bili cak gori nego kamen u bubrezima, koje sam izmokrila nedavno.. A ja inače imam visok prag boli.. Al ovo mi je strašno..
Tako da, čuvajte se
I ja na kraju pokupila koronu. Vec am pocela sumnjat da sam imuna. Jucer sam se testirala na kucnom i otisla odma dns na pcr. Cekam da me prozovu vec satima
Beba, nadam se da si sad ok i da je proslo. Kak su curke?Jesu se i one zarazile?
Ides beba fino te satralo.
Zarice sretno... I ja i J danas na testiranju zavrsili 🙄 Sinoc krenulo jednom i drugom blaga temp, glavobolja a mene ubijaju bolovi u tijelu... Sve me boli... I sad me pocelo grebucat grlo... Sve u svemu nis strasno osim tih bolova, jedva sam odvezla do Siska i nazad 🤦🏼♀️... Brufen pomogne vrlo kratko
url=https://lilypie.com][/url
Cure žao mi je čuti da ste bolesne.. Nadam se da će brzo proći. Korona može biti opasna pogotovo kod oslabljenog imuniteta.. Psiha isto utječe, strah.. Čuvajte se, odmorite se i savjet od više doktora je visoke doze d-vitamina, cinka, selena. I naravno c vitamin, prirodni i dodaci (solgar od 1000mg je dobar).
Oko mene svi pozitivni..valjda će i to sve proći..
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Petra, jesi radila kucni test? Mene isto bole misici od struka nadolje. Bila mi je mucnina zadnjih par dana, no to je proslo. I isto imam temperaturu i glavobolja. No sve u svemu zasad ok. Dosao je neki frajer s koronom na hitnu pa sam slusala doktora sto mu govori. I veli da uzima paracetamole. Najbolje lupocet. Da kao moze ibuprofene (mislim da je za njih rekao samo dvije doze, a za Lupocet do 8 dnevno al nez od kolko mg), no da je preporucljivo bez ibuprofena...
Petra, jel se moze u Sisku bez narudzbe sa upitnicom? Moji gledaju alternative izvan Zagrrba s obzirom na vrijeme cekanja
Slazem se Losa, Bruje o novozarazenima na turbo, a situacija u bolnicama se ne pogorsava, povremeno cak cujem da je i pad pacijenata na bolnickom ljecenju. Izuzev splitske bolnice, no tu se zbilja radi o propustu. Vidjet cemo kak ce se razvijat situacija, al ovo su cinjenice.
mikio, na ovaj soj cjepivo ne djeluje... Zao mi je zbilja da ti je tako tesko. Pogotovo jer su to dogadjaji potpuno izvan tvog utjecaja. Probaj biti pozitivna i nadati se da je najgore iza tebe i da ti nove zaraze nece pasti tako tesko kao prva.
Na srecu ja ovo ne prozivljavam psihicki, ponekad me strah sto nas ceka u smislu novih pravila zivota koja mogu doci, pogotovo sto se djece tice, al to su vise nagadjanja i povremene misli. Ljuti me jedino organizacija i da nakon dvije godine i sto smo se zaduzili 20% BDPa zbog korone nismo mogli smisliti nacin da osiguramo pravovremena testiranja, najosnovnija stvar, a na temelju kojih su nam ogranicene slobode. Katastrofa. Da ne spominjem da je bilo i vise nego dovoljno vremena da se sagradi Covid bolnica...
Sortiraj odgovore
Najstariji