ZIMSKE BEBE 19/20🧔 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopuŔteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    17. Siječanj 2022. 08:29

Zarice nije Ventolin kisik. To je lijek koji pomaze u opustanju misica koji se zategnu i nateknu kod upala, alergija ili astme. Djeluje tako da ih opusta i olaksava disanje tj prolaz kisika. Korist se kod bronhitisa, upala pluca, a najvise kod asmaticara jer on prakticki trenutno djeluje cim ti misici dođu u kontakt s njime.
    Za kolica bi ti savjetovala da ti odlucis, nekako mame ipak cesce invise furaju i nosaju ih, drugo bar kod nas mi mislimo na neke stvari koje muski ne misle kao recino prakticnost kosare ispod. Ja cu 100 put rec da sam sa nasima bila super prezadovoljna, nakon 1.5 god koristenja ona su ko nova, zapakirana i cekaju neku drugu dusu da ih proba unistiti.Ā 
    Lorena sretno da prođe sto beze i bezbolnije.
    Losa kako je malac?Ā 

• Zarica
    17. Siječanj 2022. 09:54

Ma da, ne mislim ja da je los, velim da ga moji koriste i ja sam mu planirala dati na svoju ruku da je imao los kisik. Al sam mislila da ako nije losa zasicenost da onda ne treba. Ne znam zasto nam moja pedica onda nikad nije dala nit spomenula, a mali svako malo ima bronhitis. Ocito je dobra prevencija... Danas cu se pokusat prebacit kod druge pedice.
    .Ā 
    mikio, nasi kandidati su cybex eezy s+2, gb qbit all city, mast m2.x, joolz aer buggy. Zapravo nema neke razlike, sva su ful lako sklopiva u sekundi, izrazito lagana, prakticna i imaju tvrde kosare. To su nam bili jedini kriteriji (zapravo sam se sjetila prekjucer da nam treba i buggy board pa mislim da ce to bit eliminacijski kriterij). Muz naginje cybexu, ja mastu, al mast nema na amazonu pa smo malo skepticni. Valjda je to neka novija marka.Ā 

PetraB
    17. Siječanj 2022. 11:04

Zarice a tko postavi dijagnozu bronhitisa tvom malcu? Pedica? I neda mu inhalacije ventolinom? Ili na pumpicu, svejedno? šŸ¤” A kaj mu onda da kad postavi tu dijagnozu? Bas mi je zao da se maleni pati tako. Pa koliko je puta vec imao bronhitis? Mislim nama je M nakon treceg puta isla na testiranje alergolosko, mislim da je to kod nas redovito tak u Sisku ak se dobro sjecam. Tri bronhitisa, pogotovo u jednoj sezoni i ide se na testiranje šŸ¤·šŸ»ā€ā™€ļø

url=https://lilypie.com][/url

• Zarica
    17. Siječanj 2022. 11:27

Petra, zadnji put je rekla bronhitis (realno uvijek izgleda identicno pa znaci da je svaki put dosad bio samo kaj ja nisam znala kaj je to bronhitis). Da nam pulmikort, bisolex za iskasljavanje po danu, onaj lijek na P protiv kasljanja prije spavanja. Ko da je mali automat. Uz to jos sterimar ili nesto trece svaki put. Zadnji put nam je dala i sumamed za slucaj da se stanje ne popravi kroz 2,3 dana. Jednom smo isli kod nje na neku inhalaciju, al nije rekla kaj je to. Imao je bronhitis i laringitis prosli mjesec (mada smo laringitis srezali u startu po uputama s hitne). Sad opet bronhitis. Nisam joj isla na dijagnozu, ic cemo na hitnu popodne jer mislim da mu treba prava obrada. On zvuci kao da se utapa kad ga to uhvati predvecer. Krene uvijek lagano par dana, kasljucanje, prehlada, dok ne dodje do ove faze kad je pun svega. Dok je u vrticu to se ponavlja svakih par tjedana. Dva tri tjedna bude bolestan pa mjesec do dva zdrav, tak otprilike.Ā 

PetraB
    17. Siječanj 2022. 12:53

A joj Zarice, stvarno mi zvuci ovo vase lose i na zalost ili lose dijagnosticirano ili lijeceno šŸ¤·šŸ»ā€ā™€ļø. Kod nas je na hitnoj pedijatrijskoj sasvim druga prica, obrade skroz i kod bronhitisa na inhalacije ides k njima svaki dan. Tek kad bude pri kraju salju na kontrolu kod odabranog pedijatra. Od jedne inhalacije pomoci nema. Mi smo i M i cure sad minimalno 3 dana inhalirali ventolinom. S tim da nasa dr jis, opreza radi, ostavlja doma par dana nakon prestanka s ventolinom. Znam da mi je s M to bilo koma radi posla uvijek, svaki bronhitis minimalno 7 dana doma šŸ™„ al jbg.
    Mene sad bas zanima koliko ce cure izdrzati, u srijedu krecu ponovno šŸ™ˆ

• Zarica
    17. Siječanj 2022. 17:31

A otic cu na Srebrnjak s nadom da ce napravit cijelu obradu. Oni su specijalizirani za to.
    mikio, ja nisam htjela to okretanje prema meni jer obicno bude oko 1000kn skuplje, a zapravo mi za sportski dio nije to trebalo. npr. cybex ista verizija koju smo mi upikirali ima i takav tip ali se zove s nastavkom twist u imenu. Isto su super kolica. Gledala sam i musty nexo al su mi sva preglomazna. Bili smo posvuda, a zadnje u west gateu u babycentru. I fkt je ogroman izbor, tamo cemo ih i kupit. I naletili smo na prodavacicu koja sipa informacije iz rukava tak da smo s njom u kontaktu zbog nekih detalja.Ā 

PetraB
    17. Siječanj 2022. 22:37

Zarice najbolje tak... Srebrnjak je super, bili tamo i s M i s J i imamo samo pozitivna iskustva. Sretno svakako šŸ¤—

Grizli
    18. Siječanj 2022. 08:59

Zarice jeste bili na pregledu?Ā 

• Zarica
    18. Siječanj 2022. 09:50

Bili jucer. Ok je bio doktor al veli da mu nemre sad dat nista osim pulmicortaĀ A sam je rekao da ni njega nije dobro uzimat s obzirom da smo prosli mjesec dvaput bili na njemu. Ugl rekao mi je da mora proc alergotestiranja i obradu, da ce se vjerojatno ispostavit da nema alergiju i da mu se ovo dogadja uzrokovano infekcijama i da bi trebao bit u zimskom periodu na flixotidima kao prevenciji. Također mi je rekao da ce do naseg termina u Klaicevoj vjerojatno sve bit super jer ce doc i bolje vrijeme, pa ce nas sprasit doma, a onda cemo iduce zime imat reprizu. Mi smo ga inace inhalirali sa sterimarom pa nam je rekao da s tim nemaju dobra iskustva i da bolje samo fiziolosku uzimam. Dijagnoza je ipak akutna upala gornjih disnih puteva, veli da su pluca cista i da je ovo mozda ipak opet laringitis. Mada kaslje onak produktivno, nema onaj laringiticni kasalj. Pitala sam za ventolin pa veli da to ne zeli dat, da je to kad je krajnje neizbjezno i usporedio to s poljevanjem lavora vode na uticnicu sto god to znaciloĀ Ā 
    Ugl dobro mi je iskustvo jer mi je netko napokon objasnio stvari, al ne znam bas ni kak bi nam obradu neku napravili. Tamo se pregledava u kontejnerima gdje je opet limitirana aparatura. Na obradu unutra mozda salju ako bas djelujes gotov, a moj mali je tocno tamo skroz zivnuo.

• Zarica
    18. Siječanj 2022. 09:54

A kaj se tice pulmicorta, probat cu bez toga ipak zgurat. Danas je mali bolje pa se nadam da cemo zgurat bez. Inace nam je vrticka grupa od danas u izolaciji (odnosno ona djeca koja nemaju potvrdu o preboljenju), izgleda da je teta pozitivna. Al mali nije, testirali ga jucer na hitnoj, svu djecu testiraju prije ulaza.Ā 

• Uključi se u raspravu, znaÅ” da želiÅ”!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali joÅ” se niste prijavili na račun. NemaÅ” korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.