ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Valkris
    16. Studeni 2021. 10:15

ifkaminja

Losasretan rođendan malcu! Ne mogu vjerovati kak je vrijeme brzo prošlo, dvije godine a ko da je jučer bilo..
    Za usta,šake, stopala ti nemam kaj pametno nadodati na ovo kaj ti je Lavicanapisala, osim da sam joj ja usta špricala sa tantum verde sprejem, po preporuci pedijatrice, sad kolko je pomoglo ne znam. Ona inače voli jesti, i jela je i oba puta kad je imala to ali se vidjelo da joj nije bilo "ugodno" i jela je količinski malo manje. Osip ih ne svrbi, mojoj je isto najjače bilo po pelenskom dijelu, ostalo je prvi put bilo praktički jedva vidljivo, a drugi put je bilo puuuno gore po pelenskom dijelu i imala je i oko usta i po šakama nešto, a na stopalima opet jedva vidljivo. Drugi put nisam znala zakaj je dobila osip po pelenskom djelu pa sam namazala kremom kad sam primjetila i nakon toga je postalo puno,puno gore. Doduše, ne mislim da je to mazanje kremom pogoršalo situaciju, nego sam rano primjetila a stvarno nisam znala ni mislila da bi, 2,5-3 tjedna nakon kaj je imala isto to, mogla ponovno dobiti. Osim osipa, najgora mi je bila temperatura koja je išla do 40, a niš joj nije pomoglo na duži period od jedne do druge doze lijeka za skidanje temperature.
    I, da se "pohvalimo", nakon 2x usta,pake,stopala, nakon rote i tri dana bolnice, išla je cijeli prošli tjedan u vrtić. U nedjelju navečer dobila temperaturu 39. Nekaj malo šmrkava, niš strašno, nos je curil ali nije bila zaštopana. Jučer se probudila zaljepljenih očiju sa šmrkljima do brade. Ide neka infekcija očiju (mm je zvao pa ne mogu tvrditi kaj mu je oedijatrica rekla, ali mislim da je konjuktivitis da bi to zapamtil), uglavnom dobila je tobrex kapi i mast, a temp treba skidati. Trebam li objašnjavati na kaj liči kapanje očiju ili mazanje s tom masti.. 🥴
    Ima da razvije takav imunitet do kraja godine, da do škole nebu bolesna.. 🙄

Muka mi je samo čitati to.. Jadna.. Drzite se 😘
    I svi bolesni 🤞
    Meni mala zakurila, a malac zdrav.. Pa, ili ima imunitet ili je njoj od zubica.. Ili nas ceka veseli produženi vikend 🙈

Valkris
    16. Studeni 2021. 12:58

Mikio, jedinice su vec vani, mislim da dvojke sad zezaju 😁 ma s njom to sve nekako lakse i brze ide, od same trudnoce na dalje.. Nemam toliko vremena proucavati i razmišljati i analizirati i eto, 6 mjeseci curka 🥰
    Slazem se s Losom, mi trebamo njih odgajati, iako se mi dosta ustrucavamo ici bilo gdje jer imamo malog divljaka ali kad odlucno kazem ne, onda i posluša.
    A bake idu linijom manjeg otpora, tako i moja mama i svekrva mu sve dozvole jer im je lakse vratiti tu npr robu u ormar nego slusati plakanje 20 minuta

PetraB
    16. Studeni 2021. 16:59

O mikio draga... Razgovor, da... Uz razgovor i objasnjavanje ih odnesem, kao i Losa, u vrtic... Jbg... Moj J ima 4 godine. I on ima svoju "kaznu" a bome i M od 10 godina. Ono sto zelim reci je da moji klinci nikada nisu poslani u kaznu bez upozorenja prethodnog, vrlo dobro znaju razlog zasto su poslani i nakon sto se "ohlade" mozemo do spavanja razgovarati i raspravljati ali ono sto zelim da nauce je da svaki njihov postupak ima odredjenu rakciju nas tj drustva oko njih za posljedicu. I da... Sve kuze i sve razumiju jednako sa dvije i cetiri i deset godina no razlika je u tome sto sa dvije godine nemaju sposobnost slusanja sa razumijevanjem pa im je primjerom potrebno pokazati posljedice njihovog ponasanja. Curke su svakodnevno na hladjenju u vrticu jer je nova fora cupati jedna drugu i to onak jaaako da ova druga padne ili udaranje po glavi sa igrackama ili se zalete jedna u drugu i gurnu... Halo... Pa mogu doslovce samo sjedit kraj njih i pricat cijeli dan. J najcesce ode na hladjenje kada razina frustracije u njemu bude jako blizu fitickom obracunu sa sestrama sto je naravno nedopustivo. A M u principu vrlooo rijetko bude poslana u svoju sobu vec najcesce se sama ode duriti 🤦🏼‍♀️ pa kad se ohladi dodje k nama, popricamo o situaciji i rijesimo problem.
    Pretpostavljam mikio da citas o povezujucem roditeljstvu ili tako nesto... Ali to je sve super u teoriji, moje misljenje 🤷🏻‍♀️

url=https://lilypie.com][/url

Angelly
    16. Studeni 2021. 19:06

N isto ima kaznu vrtic i bude upozoren dva puta i onda kazna... recimo danas se nafurio na tatu i poceo se bacat, nakon sto smo to izignorirali dosao je stiskat sve gumbe na perlici sudja..ja mu rekla da ne smije, on opet...rekla jos jednom i odes u kaznu...i frajer se prvo makne i onda se namjerno zaleti jos jednom...tak da da...zavrsio je u kazni i kad ga pitam.zas je tam jako dobro mi ponovi i da se to ne smije radit

• Zarica
    16. Studeni 2021. 19:51

Kod mene recimo kazne nisu palile. Jedno vrijeme smo ga stavljali u kindac za kaznu, no to se pokazalo kao promasaj. Razgovor puno bolje prolazi. Nit se ustrucavam strogo i odrjesito rec ne. Ako razgovor ne upali onemogucim mu da ponovi to sto radi. Npr. da mi tako ide s vodom u ustima, nebi mu par sati dala vode i rekla da je zbog toga. Najcesce tada kaze oprosti i skupa pospremimo nered ili sto vec. Intuicija roditelja je nekad bila jedino sto su oni imali ali i sasvim dovoljna, no kultura nam se okrenula naglavacke u jako kratkom vremenu... tako da nazalost cesto intuicija danas nije dovoljna. No to cemo vjerojatno jace osjetiti za koju godinu, sretno nam bilo

MaRe
    16. Studeni 2021. 20:22

Svim bolesnima drzim fige da ozdrave 🤞🤞
    Ifka ovo vase grozno zvuci...i bome ima da sve moguce bolesti pokupi 🙉
    Losa super za malca da mu je bolje,siroce se bas na rođendan razbolio...ajme dvije godine...ne mogu vjerovati nikako...ja jos ljudima kad me pitaju koliko je mali star govorim godinu 🤣🙈🙈🤣🤣
    .
    Ha?Pa moj je tvrdoglav ko mazga(na mater)...nema tog razgovora i finog načina koji bi upalio. Isto je poceo se nekim demonskim glasom (al doslovno ko u filmovima) glasati i namjerno prkosi i radi stvari koje zna da ne smije al eto ide me namjerno zivcirati. Kad nemam vise snage samo napustim prostoriju i onda kad vidi da ne reagiram prestane s tim sto je naumio i krene za mnom vidjet sta drugo moze 🙄🙄
    Kad bas radi nesto sto ne treba itd. i ako viši ton ne upali odvedem ga u njegovu sobu i kazem da ne moze van (iako nema vrata na sobi 🤣)....tu naravno bude dreke i onda za par min daje puse i nece više...dok ne pocne opet po starom.
    Nznm mozda i jesam grozna ali nemam toliko strpljenja i zivaca da od 0-24 se raspravljam s njime....ako mu 5 puta nesto ponovim smireno 6 put ima da me u centru čuju xD 

• Zarica
    16. Studeni 2021. 20:32

Kaj se tice tog cudovisnog glasanja, moj tak zna pricat iz fore. Tipa kaze 'mama, daj mi vode' tim glasom pa umre od smjeha

Simbalija
    17. Studeni 2021. 09:22

Mikio joj zvuči vrlo izazovno.. Moj je problem što brzo planem ako sam umorna,  isto sam pročitala brdo knjiga o odgoju,  ali što kad dođem gladna i umorna i ona se krene derati bez razloga. Jednostavno dobijem black out,  nekad izhendlam vrhunski nekad se izderem. Dva puta sam je stavila u sobu,  ali sam odmah odustala.
    Mislim,  ja poznajem onu Tanju koju i ti pratiš i ženska ima super savjete,  ali njena mala je baš mirno dijete većinu vremena.
    S mojom se isto većinu vremena može pričati i bolje pali nego bilo što drugo. Ali na primjer imam nećaka od 21mjesec i on je baš živ, nemiran i neposlušan. Ako krene negdje neće ga Bog zaustaviti, ništa ne pali. Turbo je od kad oči otvori dok ne ode spavat, a naravno ne spava skoro ništa.
    Ja ako čuvam njih dva sat vremena, dođe mi da pobjegnem od muke, njemu nema ne, odmah vrišti. I vrlo je nespretan i stalno pada što je još gore jer ga moraš pratiti u stopu da ne pogine. Znači kaos totalni.
    --
    Meni je G opet zakurila.. Odjednom, nema druge simptome. Poludit ću od tih jaslica.

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

Simbalija
    17. Studeni 2021. 11:21

Mikio imam i ja njen book 😁 njena mala je s godinu i pol sjedila s nama u kafiću dva sata i jela kolač i pila sok. Tako da nije za usporedbu 🙈 ona ima super pristup,  ali je realno malena karakterno mirna.
    Moja može nekad sjediti i piti kavu,  i kažem,  ja bih je okarakterizirala dobricom,  ali ne voli se igrati sama, npr. doma znamo promijeniti 20 aktivnosti u jedno popodne,  malo kockice, pa čitanje, pa kuhanje,  pa trčanje,  pa ples pa puzle itd.. I ona je super u aktivnostima, aktivno sudjeluje. Koliko je zahtjevna i nije jer ne moram 1000 puta reći ne kao nećaku, mene izludi kad netko radi dišpet 12 sati dnevno.

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

• Zarica
    17. Studeni 2021. 13:00

Nikoja 'metoda' ne ukljucuje da djetetu popustis zato sto je to isforsiralo vristanjem ili nedolicnim ponasanjem, cak ni ako se odlucis sve rjesavati razgovorom. Tako da to kako je Losa tvoja frendica postupila nije primjer odgoja razgovorom niti bilo kakvog drugog odgoja. mikio, nemoj prezati zbog straha od tantruma i nemoj popustiti zbog tantruma. Znam da mora bit fakat tesko, al kad postane svjesna tvoje dosljednosti doc ce to na svoje. Ti si ta koja jos uvijek ima fizicku nadmoc i koristi to. Ne mislim na zatvarnje u sobu ili slicno, ali ako te zezne da hoce brdo hrane pa kaze da se zezala, nemoj koji dan uvazavat njene zelje i objasni zbog cega. Ak nece jest nek ne jede. Pa nakon nekog vremena opet poslusaj sto zeli i vidi jel se situacija mjenja. Ona sama ne kuzi granice dok ih ti ne postavis. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.