Nikako se ulogirat opet..
LoSa sretan rođendan s povecim kasnjenjem, nadam se da je virus u prolasku već..
Mikio ja se isto trudim prakticirati povezujuće roditeljstvo i nije nikad bila u kazni itd. i definitivno se slažem da je u praksi teško izvedivo, pogotovo sa "življom", zahtjevnijom djecom. + ovo što je Zarica napisala je po meni super zaključak i nešto čemu bi trebalo težiti kod takvog odgoja, iako sam i ja sklona popuštanju i liniji manjeg otpora, jbg, mislim da sve učimo u koracima 🤷🏼♀️
Sretno nam svima, sa svim metodama bilo 😂🤦🏼♀️
[/url
Ma moja M do ne znam koje godine je bila valjda svega 5 puta u kazni. Karakterno je mirno dijete i lako se s njom bilo dogovorit. J bi mogao svaki dan biti po pol dana u kazni jer je tvrdoglav ko mazga, na mater 🤷🏻♀️ i zato s njim jako tesko ja funkcioniram... Al kad ja imam situaciju, kao jutros (sjetila sam vas se svih odmah), kak da ja razgovorom rijesim situaciju? Znaci, u kuhinji radim svima dorucak, J "posprema" pod od igracaka jer se netom prije svaki od njih poskliznuo i pao preko kockice, tanjurica ili koje vec pizdarije koja je bila na podu. Cure se guraju oko mojih nogu, povlace za majicu medjusobno, guraju... Ok, uspijem bar jednu odvest u sobu da tamo i ostane a ne da se vrati za mnom... Najednom vrisak jer gospodin od svih igravaka na podu zeli pospremiti bas onu koju je ona uzela da se s njom igra... Ok, jos uvijek relativno normalan ton koristim i objasnim... Naravno da sad vise ona nece biti u sobi nego se vraca meni u kuhinju... Krece otvaranje ladica i ormara (to jako dobro znaju da ne smiju)... Udaljavam ih iz kuhinje, jednu po jednu, naravno da se ova orva vrati u kuhinju dok ja drugu vodim iz kuhinje 🙄... Naravno da popizdim i ton vise nije nimalo miran jer se osjecam ko debil u tom trenu... Ok, uspijem im objasnit da ne smiju u kuhinju vise jer ne slusaju, J i dalje "posprema" 🤦🏼♀️... Nastavljam s doruckom gdje sam stala (da se razumijemo, za dorucak je J trazio pahuljice sa hladnim mlijekom a njima radim zo ene s bananom i jogurtom... Znaci 10 minuta max a ja sam vec pol sata u kuhinji)... Opet vrisak naravno... V ima jednu dudu u ustima a drugu je iscupala K iz usta i neda joj, K ju cupa i vristi... Ova vristi jer ju K cupa... A gospodin sjedi i igra se s kamionom (zaboravio se malo 🙈).... Znaci ja u tom trenu koristim glas demona jer, njih dvije odnesem u vrtic i uzimam im dude, hicem njegov kamion i na rubu sam da izletim iz kuce, sjednem u auto i odvezem se u.... Bit cu pristojna.... E sad... Ovakvih situacija je xy u danu, svaki dan da se razumijemo... Ima xy situacija kad doslovce samo prekoracim preko nekoga tko se odlucio baciti na pod i vristati jer nisam dozvolila udaranje rajnglom po plocicama u kuhinji ili skidanje lajsni s poda ili guranja tko zna kakvih predmeta u uticnice i slicno... Teorija je jedno, praksa je drugo a nas prag tolerancije se definitivno s godinama i brojem djece smanjio 🤷🏻♀️
url=https://lilypie.com][/url
Baš vam je zanimljiva tema 😁 ja sam otprilike kao deedee
Moje osobno mišljenje je da oni još ne kuže kaznu, poštujem da vi mislite drugačije. Ja uglavnom pričam, al po prirodi sam užasno živčana osoba tako da često vičem. Znam da to nije dobro i trudim se radit na sebi al često ne ide. Nisam uvijek ni dosljedna. Al neke stvari koje generalno ne dopuštam (trganje, udaranje i slično) toga se uvijek držim. Obično oduzimam ono s čim se "radi šteta"
S tim da iako nisam oduševljena kaj npr spava s nama, to mu uvijek dopuštam jer sam to odabrala kao jednostavniji put nego vječite i svakodnevne borbe oko svakog uspavljivanja (i dalje je borba al puno manja).
Meni on recimo stalno nekaj baca. Često u igri i od sreće (primjer, izlazi iz sobe iz vrtića, sretan je kaj me vidi, baci kutijicu s dudom u zrak 🙄). Tu ne uspijevam postići ništa već mjesecima svim mogućim metodama 🙈
Ma moja M do ne znam koje godine je bila valjda svega 5 puta u kazni. Karakterno je mirno dijete i lako se s njom bilo dogovorit. J bi mogao svaki dan biti po pol dana u kazni jer je tvrdoglav ko mazga, na mater 🤷🏻♀️ i zato s njim jako tesko ja funkcioniram… Al kad ja imam situaciju, kao jutros (sjetila sam vas se svih odmah), kak da ja razgovorom rijesim situaciju? Znaci, u kuhinji radim svima dorucak, J "posprema" pod od igracaka jer se netom prije svaki od njih poskliznuo i pao preko kockice, tanjurica ili koje vec pizdarije koja je bila na podu. Cure se guraju oko mojih nogu, povlace za majicu medjusobno, guraju… Ok, uspijem bar jednu odvest u sobu da tamo i ostane a ne da se vrati za mnom… Najednom vrisak jer gospodin od svih igravaka na podu zeli pospremiti bas onu koju je ona uzela da se s njom igra… Ok, jos uvijek relativno normalan ton koristim i objasnim… Naravno da sad vise ona nece biti u sobi nego se vraca meni u kuhinju… Krece otvaranje ladica i ormara (to jako dobro znaju da ne smiju)… Udaljavam ih iz kuhinje, jednu po jednu, naravno da se ova orva vrati u kuhinju dok ja drugu vodim iz kuhinje 🙄… Naravno da popizdim i ton vise nije nimalo miran jer se osjecam ko debil u tom trenu… Ok, uspijem im objasnit da ne smiju u kuhinju vise jer ne slusaju, J i dalje "posprema" 🤦🏼♀️… Nastavljam s doruckom gdje sam stala (da se razumijemo, za dorucak je J trazio pahuljice sa hladnim mlijekom a njima radim zo ene s bananom i jogurtom… Znaci 10 minuta max a ja sam vec pol sata u kuhinji)… Opet vrisak naravno… V ima jednu dudu u ustima a drugu je iscupala K iz usta i neda joj, K ju cupa i vristi… Ova vristi jer ju K cupa… A gospodin sjedi i igra se s kamionom (zaboravio se malo 🙈)…. Znaci ja u tom trenu koristim glas demona jer, njih dvije odnesem u vrtic i uzimam im dude, hicem njegov kamion i na rubu sam da izletim iz kuce, sjednem u auto i odvezem se u…. Bit cu pristojna…. E sad… Ovakvih situacija je xy u danu, svaki dan da se razumijemo… Ima xy situacija kad doslovce samo prekoracim preko nekoga tko se odlucio baciti na pod i vristati jer nisam dozvolila udaranje rajnglom po plocicama u kuhinji ili skidanje lajsni s poda ili guranja tko zna kakvih predmeta u uticnice i slicno… Teorija je jedno, praksa je drugo a nas prag tolerancije se definitivno s godinama i brojem djece smanjio 🤷🏻♀️
Brate sestro poslije dvoje djece se ne računa ništa, meni napadaj samo pročitat 🙈🙈🙈
[/url
Baš vam je zanimljiva tema 😁 ja sam otprilike kao deedee
Moje osobno mišljenje je da oni još ne kuže kaznu, poštujem da vi mislite drugačije.
Slazem se s ovim
Nevezana tema. Prije 15tak minuta na cesti sam uhvatila decka koji se nasilno ponasao prema curi, odgurivao, psovao, uzeo joj mobitel da joj procita poruke koji mu ona ocito nije htjela dati. I kaj sad napravit? Uglavnom iz straha/neugode ne napravim nista jer i ja sam jadna zenskica tu u mraku sama s njima. Pa onda kad nista ne napravim opet pozalim. Desilo mi se vec par puta u zivotu i svaki put mislim da nista tu ne mogu, al zato se kasnije osjecam skroz posrano i krivim se za ignoriranje. Eto, kaj vi mislite o tom? Kaj napravite u takvoj situaciji?
Ajmee Petra🙃🙃.. Kad se samo sjetim da sam željela blizance🤭🤭.. Dvostruka sreća, ali treba to moći!
Ja imam kao spremne kazne i uvijek se unaprijed prijetim🤣, pa zasada nije bilo potrebe za time.. Sve tri su jako živahne, ali su poslušne i super se zaigraju i po sat vremena zna biti smijeh i mir, tako da se nemam pravo žaliti 🤭
Nadam se da će bolesni brzo ozdraviti💙❤️
Zarice, koliko god teško bilo.. Ja bih zaobisla takvu svadju, osim ako je bas fizicko nasilje, to ne bih mogla nikako..
U svadju između dečka i cure sam se jednom umiješala i požalila, pa zato tako razmišljam..
Nemoj brinuti,iako vjerujem da ti je teško 💛
Evo bas mi je teta danas u vrticu rekla da je L bio ajmo rec u kazni. Probudi se među prvima i ne moze mu uvijek objasniti da mora lezati dok se drugi ne probude i strpali su ga u kinderbet. Inace on haraci po sobi 😂🙈
Isto tako je isao zadnji na presvlacenje (to je kazna jer je uzasno nestrpljiv) jer je izlazio iz reda dok su isli van. I kaze da sad uredno ceka u redu.
I jos mi je neki primjer dala, i napomenula da je sad u periodu kad iskusava granice i dobiju 2 upozorenja za nesto sto ne smiju. I jako dobro kuze sve.
Npr, dosli smo uz vrtica i uvijek idemo prati ruke. I danas je navalio na neku patkicu i nece prati ruke. i ja mu 2x ponovim da ce dobiti patkicu dok opere ruke. I oprao je ruke. Isto tako, navalio je da mu dam bocicu s vodom (sigurna sam da nije bio zedan nego je htio proljevati vodu) i rekla sam mu da ce dobiti bocicu dok pojede rucak i jeo je rucak.
Napominjem da je mali divljak i hahar, ali kad kazem tim nekim odrjesitim/ozbiljnim tonom me u 90% slucajeva poslusa. Ne vicem nego bas se sva uozbiljim.
Zarica, da, ja bi isto zaobisla.. Em ste sami u mraku em nikad ne znas tko je na sto spreman..Na njenom mjestu da mi treba pomoc bi vikala upomoc...
Sortiraj odgovore
Najstariji