Mikio moj najvise zeza s doruckom jer ne zeli kasice. Pa ako nakon par zlica podivlja dobije nekaj u ruku, bananu, keks, stiropor, i obicno jede kolko hoce pa odustanem. Prije sam se ful trudila al mm mi je jedan vikend reko da pretjerujem i da ne brinem da nece on ostat gladan 🙈. Nekad cak i uzinu ujutro probrljavi al zato rucak ne pamtim kad nije posteno pojeo 😁
Kaj se dojenja tice, moj sad jede prije spavanja (21-22) i jednom se budi oko 3-4. Prije neg sam pocela radit je jeo jos jednom oko 7-8, al ja sad u 6 vec ustajem, pa njemu prvi obrok bude dorucak oko 9. Iskreno sve vise mi se cini da mu je to budenje navika nego glad al odlucila sam da mu necu izbacivat zbog te alergije na pkm, ispada da su to jedino ta 2 dojenja u danu. Onda mu jos povremeno dam ad u kasicu. Iskreno, da mi nije alergican i da moze mlijecne proizvode, pocela bi razmisljat o izbcivanju nocnog obroka..
MikiO M vec sigurno 3 mjeseca očajno jede. Probam kašicu, ako neće dodam brašno pa ispečem palačinku. ako neće ni to, dam keksić- domaći neki ili npr. one hippove sa žitaricama. Ako neće ni to- onda nije gladan i gotovo. Ja ssm cijelo vrijeme mislils da ga toliko zubi muce da jadan ni jesti ne moze, sve dok nije imao epizodu sa ne znam koliko keksića koje je dobio od tate i brata.
[iimg]
Mikio steta za kuću al možda se predomisle ili nađete još nešto bolje. Tako smo mi s jednom prošli...nisu htjeli spustiti i kad smo ovu zakaparili su zvali da će ipak sniziti cijenu e pa kaaasno...još im sad stoji kuća na oglasu.
Za hranu...ako neće doručak..dam mu kiflu ili kruha umjesto toga a za ručak i večeru nikad nemam problema. Iako on jede ko mini provalija...jučer je od 2 do 5-6 popodne nooon stop nešto žvakao...više ne znam di mu stalo al jbg desilo se da smo preskočili doručak kako treba jer smo bili se sanjkati pa je poslije zaspao i tako da je onda cijeli dan jeo Oni sad već naveliko kuže okuse i znaju šta im se sviđa i šta ne...ja kad mu napravim te splačine "za bebe" bez mirisa i okusa nema šanse da jede osim ako ne zgnječim neko voće ili ubacim gotovu kašicu. S mesom i povrćem nema nikakvih problema al voće neće isto ako nije kašasto...nema šanse da bi šta sirovo pojeo samo pljuje i baca na pod.
Raspored nam je:
buđenje-ad-doručak- 10h spavanje-13-14h ručak-15h spavanje-17h večera-19-19:30 ad i spavanje. Između ručka i večernjeg spavanja uz obroke tj. između dobije one keksiće od žitarice, flips, muffine, nekad komad čokoladice ili bananko bananu itd. Ili imam kiflu sa sirom u pripravnosti pa to dobija kad zatraži.
Helou😁
Okej, ubuduce cu vas izvjestavati kako su prosli pregledi☺️ nisam vas htjela gnjaviti....
Jucer je prvi dan na poslu prosao zadovoljavajuce...brzo je sibnulo tih 4h.
Al sam oko podne shvatila da sam propustila pregled kod endokrinologa u 9.20, a cekala sam ga vise od 15dana. Od muke skroo proplakala....
Bas ne kuzim kako mi se to desilo😰😰😰
Mikio zao mi je za kucu, al kao sto kazu cure..mozda se naknadno javi.
Grizli ne znamo jos spol, mislim da bi trebala za mj dana saznati🤞✨😁
.
Ja mislim da E lagano izbacuje nocni obrok😍😍 vec 3 dana nije trazila🥳 a tu bocu vooooli. Strasno!
.
I ja isto mislim da sam joj napipala vrh cetvorke🤔morat cu to jos provjeriti.
.
U parkic jos neidemo, voli kolica i setnju. Park ceka do proljeca🤪
Nama za vik rodjendan, pa smo rasporedili ljude ko dolazi sub, ned i pon😂
Isto samo najbitniji...nemamo mjesta za veca okupljanja.
Joj kod nas je danas sunce i toplo je, dan mi je psihicki cista petica.
Moj stvarno od prvog dana jede bas jako dobro, prvi strajk je imao prije 2 tjedna. Izbijale su mu donje dvice. Nisam ga prisiljavala.
Znala sam da je prolazno.
Mi smo ukinuli nocnu bocu s nekih 8 ili 9 mjeseci.
Jednostavno je po danu toliko jeo da bi tu nocnu samo malo popio. Spontano je doslo do toga.
A vec su me s pola godine napadali kao zasto mu je dajem. Pa gladno dijete, Boze...
On jede komadice, i to dosta dobro radi. Kad je poceo jesti sipak, polozio je, sto se mene tice👏
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Joj, stigla vas😁😁😁 napokon!
Damnarex, obavezno izvjestavaj🤗valkris, isto😊
Nocna hranjenja su kod nas izbacena otkad je poceo normalno jesti, nakon op. Spava od 22 do 8 i ne trazi.
Komadice jos uvjezbava jesti, ali sve je bolji, a ja se vise ne bojim gledati ga.
Nadtavljam kasnije...
Bome ste se raspisale 😃
Mene V jučer ubila, išla je spavati u 23. Danas ću probat nekako izbjeći popodnevno spavanje ili je pokušat uspavati ranije ili ne znam, nešto 😅
Ja skoro zaspala uz seriju u 21i30 a ona najnabrijanija ikad jer je spavala skoro sat i pol popodne 🤦
.
Mi imamo suprotne borbe s hranom, ta bi jela uvijek, svugdje i sve i gorke suze lije kad god vidi da netko jede, meni zna bit neugodno.
Jučer je jela zobenu kašu, pa kajganu, pa pola orade a uz to krumpir i karfiol, pa good night kašicu, pa bocu oko 22 pa u 3. I još između svega toga par smokija i jednu plazmu 🙄🙄🙄
Ona ima te dvije boce, jednu između 21 i 00 i jednu između 1 i 4, ovisno o prethodnoj, i ne nazire im se kraj
[/url
Mi imamo borbe za svaki boziji obrok prakticki. Ne moze ne biti gladna al na kraju se pomucimo da pojede svaga po malo pa da bar dodguramo do 100 gr obroka. Nema sta nisam probala. Cak i spremat isti obrok danima kad je nesto pojela s gustom pa sad na kraju to nece ni otvoriti usta vise... Radi se o jogurtu. Bio nm je karta iz rukava i kd god nesto nije htjela ga dobila sad nece ni pomirisat mu. Cica jos jednom kroz noc al ja mislim da je to navika. Bocu prije spavanja joj jedva nekako dam a to su borbe al popije 40-60 ml. Prije par dana nas sokirala i popila 120 ml sve skupa da vi za sat vremena pocela plakat ja ju dignem iz krevetica i ispovracala sve van. Imam osjecaj da ima zeludac velicine zrna soli. Nedaj boze da je nesto slatko (govorim o hrani za djecu i vocu) - lino keksi, plazma l, pudinzi oni kao za njih, ananas, jagode isl. To moze pojesti samo ako u to stavim mandarinu, borivnica, limun... I dalje tokom svakog obrokasprljamo 3 zdjelice, 8 zlica/vilica malih, velikih, plasticnih, metalnih, pije iz 4 boce voda, sok od voca pravim ja, caj, mlijeko km ili ad... A samo vodu bi pila na hektolitre al joj da i druhog da bar malo unese kalorija kakvih.
Mikio ako nadjes caroban nacim kako da jede javi... Kod nas recim evo danas varivo od graska i mrkve sa piletinom i domaci kruh. Pojela 20 gr, pa sam u varivo dodala smrvljenih cornflakesa bez secera imam pa tog pojela jos nekih 20 gr, pa onda izvadila samo meso i kruh, to pojela nesto tj kruh, meso pustila. Pa sam na kruh namazala sir pa je pogrickla donji dio kruha gornji razmazala po pladnjicu. I onda joj dala narancu pojela 2 kriske nece vise kad sam ocjedila sok popila pola case ostalo pustila. Ja se preznojim za svaki obrok. Jedino one glupe lino flipse bi valjda mogla 20 vrecica pojesti a to joj ne dajem bas mozda 2-3 kom svaki toliko. Ili mi se to samo cini da bi mogla.
Bez obzira na sve planiram uskoro ukinut cicu jer me bas jako grize i ne mogu vise.
Ja nekak kad nece jest probam zaobilazit neke djelove koji mu mozda smetaju, ili dodam jogurt/sir. Al nastojim ne mjenjati obrok za neki drugi. Cisto da nauci da necu kuhati posebno ak mu se ne svidi... Al on inace super jede pa i kada odbije nesto ne zamaram se puno. Bilo bi mi sigurno puno nezgodnije da ne uziva u hrani. Cicamo i dalje ujutro i navecer. Sad mu necu to ukidati s obzirom da krecemo u vrtic. Mozda za par mjeseci kad se ustabili.
Danas je u vrticu plakao kad sam ga dosla pokupit, al kaze teta da je bio super do valjda minute prije nego sam usla tak da bi rekla da ok prolazi za sada.
DeeDee, nama je stvarno znalo bit koma dok nismo izbacili popodnevno spavanje. Em je dugo bio budan, em se budio po noci. Sad i kad oce spavat navecer mi nedamo Ovako super odspava noc i odrapi jos u podne cca 2 sata.
Sortiraj odgovore
Najstariji