ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Simbalija
    11. Kolovoz 2020. 11:36

Što se tiče ostanka uz bebu u bolnici, apsolutno ne bih mogla zamisliti što bih da je moram ostaviti samu, sad je već velika i sve kuži i uopće ne želim razmišljati o tome. Znam da je masu neodgovornih roditelja/ljudi, ali to se da sankcionirati. Korona je sad i tako novo normalno i nitko je više ne šljivi kao nešto ful mega jako opasno tako da mislim da je nepotrebno raditi takve drastične poteze kao onemogućavati roditeljima da budu uz svoje dijete. 
    --
    Moja beba nema mira minutu. Sad liže stol pa kauč pa se diže na noge pa padne pa se dere nosimo pa opet u krug. Puže ko velika po casmatinu, a na pločicama oprezno, ali vjerujem da će usavršiti i to do kraja tjedna. 

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

Simbalija
    11. Kolovoz 2020. 15:27

Losa ne mislim osobno da korona nije opasna niti da je jednaka gripi, to sam napisala kao trenutni stav pučanstva. Međutim, realno je da neće nestati i da trebamo naučiti živjeti s njom, osobno koristim sve mjere prevencije, ali sam i svjesna da ne mogu utjecati na to hoće li netko drugi biti isto savjestan. Unatoč svemu ne bih razdvajala bolesnu djecu i roditelje već uvela dodatne mjere opreza. Ovih 15min je čisti bulshit.
    --
    Mikio slažem se da je ovo vrlo zahtjevna faza, ne znam što slijedi da je proglasim najgorom, ali da sam umorna jesam. Moja barem malo odspava po dani da napuni baterije pa mi je lakše 🙈
    Ja ti imam vrč za pročišćavanje vode na Rabu jer je ovdje voda apsolutno grozna (cijev je ispod mora i stara tko zna koliko godina). Moj je iz Elipsa, Laica se zove. Mislim da filter traje mjesec, mjesec i pol.

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

Grizli
    11. Kolovoz 2020. 15:54

Huu da vidim sta sam zapamtila...
    Mislim da kao dijete treba ostat 1 nocu ili par sati  u bolnici ajde de... Ali postoje testovi i ja bi uvela da se roditelje testira prije nego ih se primi u bolnicu i onda nema izlaza. Moja sestra je tako bila sa malim u Rijeci kad je prst odrezao, morala je pptpisat da nece izlaziti s odjela i nije. Muz joj donio do vrata odjela sve sto su rekli mu, nitko od nas ih nije vidio tih 6 dana al je mali imao mamu. Da se rijestiti sve samo treba biti umjeren ji razuman.
    Za kasice slažem se ne treba pretjerivat. Ja sam mojoj par puta i sama u pahuljice umjesala neku 100% voce, a i pojela je Frutekovu sa ne bas sjajnim sastavom al nije se budnila pojela i zavrsena prica. Ne zelim se opterecicati s time u 90% slucaja jede doma spremljeno, a ostalo tih 10% mislim da joj nec3 sad to bas tako nastetit. Vodu ne prokuhavam kupim u mulleru u tetrapaku kad otvorim u ppsude pd aventa od izdajalice rastocim onu litru i u zamrzivac, jednu pustim u frizu i to joj je za taj dan voda za pice. Za palentu, griz i ostalo samo natocim vodu preko filter papira i to je to.
    Mikio dok sam bila u zg koristila sam brita vrc sa filterom. I dobro je filtriralo, al meni se nije svidalo kad bi voda odstajala par sati. Volim onaj "okus" hladne svjeze vode al tog u zg nisam dozivila pa je brita bila top.
    Lavice i hoce N i dalje u svojoj sobi biti? Ja razmišljam sve cesce da M ide u svoju najvise zbog toga sto vidim fa ju mm bas budi kad dolazi kasno doma ili ako glasnije hrce.
    Ja mogu rec da smo mi uspjesno uvele 2.obrok... Doduse jos prilagođavam sebi i cicama taj 2.obrok al ona rado pojede al manju dozu. Prvi obrok oko 12 bude od 150-200 gr, a drugi 3 ili 6h kasnije oko 100 gr. Jedino neznam dal joj 4 cicanja dnecno dovoljno mlijeka? Ako vidim da su mi cice tvrde nakon nekog od obroka izdojim visak i to umejsam u popodnevnu kasu. 

Grizli
    11. Kolovoz 2020. 20:37

Mikio ja sam za tu britu filtere kupovala u DM-u ili intersparu mi se cini. Ne znam dal postoji jos neka alternativa i da se kupuju negdje drugdje filteri. Vjerojatno da... Ja sam to kupovala prike 10 godin pa pretpostavljam da sad ipak ima na vise mjesta al nisam gledala.
    Losa tnx znaci najmanje 2 dojenja... Sad mi je lakse. Ne bi volila da je zakinuta za mlijeko tj da joj ga dajem premalo. A koliko obroka bi onda trebala imati ukljuceno mliječno posto je njima ipak baza mlijeko, a ona ad nece pa da znam koliko obroka da se izdajam. Kako bi idealno bilo da moze se pahuljice u cice napuniti 🤭😂

• Zarica
    11. Kolovoz 2020. 21:43

Mene isto malo buni koliko mlijeka trebam dodavati i ako uopce trebam. Mi smo na 4 cicanja preko dana, ali imamo i 2 nocna. Al sad vec imamo 2 obroka i jedan medjuobrok. Taj vecernji obrok mijesam s adom, a nemam pojma jel to uopce potrebno. Mozda bi dovoljno bilo i s vodom napraviti zitnu kasicu. Al on je nekako nezasitan, a i ja tezim da izbacim nocna cicanja tako da mi se opet cini da je bolje da stavim ad. Nisam pametna. Napokon sam nasla pouzdano meso tako da cu ga ovaj tjedan pokupiti i uvesti ga u prehranu. To bi nam trebalo pomoci za generalnu sitost (ja se nadam).
    .
    Ti vrcevi su meni super stvar za bebe. Al nekak mi se neda vise gomilat stvari. Mi ga vjerojatno nebi koristili za nas odrasle.

• Zarica
    11. Kolovoz 2020. 22:01

Vidim sad upute za dnevnu kolicinu mLa. Ja nemam pojma kolko mL on pocica, bas ideje nemam. Znam da nije mjerilo, al cice mi vec valjda 3 mjeseca izgledaju kao i prije dojenja. Nikakva napuhanost, zastoji, kamenjenje, nista. Cak i kada mijenjamo cicanje za kruti obrok ne osjetim nikakvu razliku. Da ga ne vidim kako cica nebi vjerovala da proizvode mlijeko :D
    .
    Inace za ovo odvajanje. Potpisala sam peticiju da se roditeljima dozvoli biti uz dijete. Ne želim ni zamisliti kakvu bi traumu mogao ostaviti taj strah bebe kada roditelji nestanu. Neki kompromis se mora naci. Sigurno bolnice ne mogu biti otvorene kao prije, ali ovo definitivno nije rijesenje. Inace mi nije svejedno sto se korone tice i koliko god da se trudim normalno gurati kroz dan nekada se osjecam kao jedno veliko dezinfekcijsko sredstvo. 

Lavica27
    11. Kolovoz 2020. 22:08

Mikio,brita vrč iz Mullera. Mi tu vodu isto pijemo iako mi je najfinija direkt iz pipe hladna
    Grizli da, odsad je za stalno u svojoj sobi,nemam izbora,ne stane mi prosireni krevetic kraj mog kreveta... Imam trosjed u njegovoj sobi pa cu po potrebi spavati tamo ako su neke mikio nights🙈
    Ja se uopce ne sjevam da mi je taj period puzanja i dizanja bio naporan🤷‍♀️ al sto djece sto cudi....

DeeDee
    11. Kolovoz 2020. 22:25

Moja jede puuno više od tih 500ml, zapravo nije nešto ni promijenila zadnjih mjeseci 🤷
    Baš sam sad zbrajala zapisano, danas je pojela 900 (AD + izdojeno) + breskvu i pol banane, jučer 930 + breskvu i pol jabuke, prekjučer griz na AD-u s jabukom i kruškom (kupovna kašica od 190g u dva puta) + 600.
    Možda jer smo mi još daleko od dva konkretna obroka..
    Btw sad je spavala od 19 do 22, probudila se, presvukli je, pojela 120 izdojenog i nastavila spavat, ništa mi nije jasno 🤔

[/url

mrgud_zg
    11. Kolovoz 2020. 22:41

Moj ima oko 4 dmevnih cicanja plus nocnih ovisi kakva je noc i 2 prava obroka. U krute obroke ne stavljam mlijeko jer mi se neda izdajat. 
    A sto se tice ove faze, mene izluduje kaj bi se on samo penjao na mene 🤦‍♀️  Znaci cim sjednems nnjm na pod odmah penjanje, nece uopce puzat.. a kad je mms njimna podu onda hoce 🙄 al zahvalna sam kaj imamo nes na moru. Neusporedivo nam je rutina bolja tu nego da skoro cijele dane u zg ujutra 😁

Grizli
    11. Kolovoz 2020. 23:05

😵😵😵 Sad kad ovo citam ispada mi da ja izgladnjujem dijete... Omg... Moja ima 3 dnevna cicanja, 1 nocno cicanje, 1 kruti konkretan obrok i 1 dodatni obrok + nakon njega malo cicanja 2-3 minute jer jos to kolicinski nije nesto puno, a nece vise kasice nego bas cicu trazi. Rijetko koja noc je sa 2 cicanja, i to su noci kad ona ne spava zapravo dobro, ako spava dobro 1 cicanje. Znaci raspored sad vec neki cca je 3-4h, 8.30h, 11.30-12 kruti, 15h, 18h kruti +cica i 21h cicanje. Sveskupa u 24h 6 obroka.
    Zarice meni se ovo vas cini bas puno obroka kroz dan, moja ni da u dzep sprema ne bi toliko puta jela.
    DeeDee V ima 1 konretan obrok bi ja rekla po kolicinama.
    A koliko puta vase bebe kakaju onda ako toliko puta jedu? Moja prosjecno 2 puta dnevno kaka. Zivahna je ko sam vrag, ja neznam sto ce biti kad propuze i prohoda sad ju jedva pratim, kad je u narucju skakuce ko klokan mi imam osjeca da ce odletit jednom. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.