ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    DeeDee
    10. Kolovoz 2020. 23:36

Mullerove bio, mislim da je marka beauty baby. I dm-ove bio, na njima piše samo dm bio. Ali ne znam ako vrijedi za sve, ja svakoj koju planiram kupiti prije pročitam sastav 🤷
    Vodu također još prokuhavam.

[/url

• Zarica
    11. Kolovoz 2020. 00:12

I ja prokuhavam vodu, mislila sam da to treba do cca 1 god🙈 Ja kupujem Alnaturu u milleru i te su mi sastavom najbolje. Ali jos kupujem 4+ jer te su 'najcisce' po sastavu, a ja kasice opcenito koristim rijetko. Ove za starije bebe ko zna kakve su. Beauty baby sam gledala i nije mi se svidilo (al nije bila bio verzija). Al ono, svaki put procitam i ja sastav. Svima se zalome i super kasice i buckuresi.
    .
    Dala mu danas navecer zitnu kasicu pomjesanu s adom i komadom banane. Pojeo je mozda pola, al cini mi se da je to jako zasitno. Utocila sam 200 ml ada sto mi se cini kao ogroman obrok - al nemam iskustva, prvi put ovo radim. I nakon toga cicu. Bas me zanima kak ce spavat.

mrgud_zg
    11. Kolovoz 2020. 07:31

Jutro zene! Nije me bilo par dana tu mi je tolko slab internet 🙈, a i dosli nam svekad i svekrva, pa imam ekstra posla pa fkt bas ne stignem tipkat. Mislim da ima manje postova jer je ljeto, a i manje imamo straha i pitanja kak bebaci rastu. Al ak pozivi tema i dalje definitivno mislim ostat 😉
    .
    Mi na moru imamo kao neku rutinu, spavanje ujutro i nekad popodne nakon mora, i nakon rucka. Al ustajanje u 6 😫. Jedan dan ustajem ja i idem u setnju a drugi dan mm. Kuham 2 obroka (ujutro vocno zitni, s tim da mi se neda izdajat, a rucak meso i povrce, nekad zitarice, a meso ne svaki dan). Odlicno je prihvatio, samo on uziva sudjelovat u hranjenju i doslovno svaki odbrok poslje moramo na tusiranje
    .
    Evo ja sam sebi priznala da njemu cica nije samo hrana nego je i utjeha. Mozda mo zato tako lose i spava ne znam. Tj jednu noc odspava supef, a danas 856 budenja i samo cica moze smirit 🤦‍♀️  Vec se osjecam ko pokvarena ploca al njemu je i dalje nateceno valjda cijelo zubno meso a ni jedan zub jos nije izbio. Nocas kad sam mu mazala s gelom je tak cvilio, mislim da ga to na mahove uzasno boli 😔.  Tak da sam mu jos neko vrijeme odlucila to priustit. A od jeseni krenut s vecerom i odvikavanjem. Sad mi se i znoji prek noci pa mozda bude i zedan, nemam pojma.. kad vidim da uopce ne trazi cicu poslje rucka, a po noci mu treba za utjehu onda mi je zao ne dat. Gledam ga ovih dana kak stoji na nogama i samo razmisljam gdje je proletilo ovih 7,5 mj, jer doslovno se ko jucer sjecam kad se rodio 😊
    .
    E i ja dajem babylove vodu za bebe, ne prokuhavam al druzim u friz nakon otvaranja, i nju dajem i za pit i kuham griz i sl. Nekak na otoku ne znam kakva je bas.. al od jeseni mislim prestat prokuhavat..
    Malo sam oduzila, sorkac 🙈😊

Lavica27
    11. Kolovoz 2020. 07:44

Jutro cure. Strgana sam
     On jd normalno spavao (budjenje oko 1,3 i oko 6) ali se 2-3 puta okrenuo na trbuh pa se probudio,onda sam otisla do njega spavat na kauc jer mi se nije dalo strazarit iz svoje sobe😅 Velik mu je krevet pa izvodi freestyle,neznam kaj drugo reci🤣
    Zarica ja mislim da je to jako jako prezasitan obrok koji si mu spremila. Kuzim da hoces da spava ali svako odvojeno bi bio dovoljan obrok. Mislim pritom samo 200ml AD-a  a tu imamo jos i zitnu kasicu i pola banane i jos ma sve to cicu. Samo moje misljenje...
    .
    Znam da trazite najbolje za djecu al citam vas pa si mislim opustite se. Ionalo te kasice dajete u cistoj nuzdi, od jedne dvije ili 5 kasica nebude bebi bas nista. Ja sam uzimala frutek ili muller. 
    Vodu hladnu za pice ne prokuhavam vise, provucem ju kroz vrc s filtrrom.

Losa, slazem se. 

Lorena94
    11. Kolovoz 2020. 08:33

Jutro.. Mi noćas relativno dobro spavali, prvi put se probudio oko 4:45, malo se igrali e onda je bio gladan, a kako neće bočicu, ajmo u hranilicu, pojeo neku mliječnu što se pravi sa AD i frajer još spava. Jučer zaboravih iskomentirati okice, moj ima različite boje, jedno smeđe, a jedno plavo-zeleno-sivo-smeđe. Ja imam tamno smeđe, a mm svijetlo smeđe. Moj djed kaže da je njegov djed imao tako dva različita, možda je to pokupio. Dok dr veli da se do god dana stigne izjednačiti, a ako ne onda ću imat posebno dijete. Mi u dvorištu imamo veliki bazen, a frajer ima mali, ali morali smo kupit fredov kolut i kupa se u velikom. Ne smijemo izac na dvorište on bi odma u bazen. Koja je to dreka kad ga nosimo van iz bazena 😵 imamo robice od svuda, h&m, pepco, lidl, zara,c&a, znoji se kad je jako vruće u svemu podjednako, moj pije sokiće/čajeve, borimo se da vodu, pa pije iz svega, pretežno kad mu damo na čašu ili orginal flašu vode pije, također i sebe zalije.. 

annika
    11. Kolovoz 2020. 09:05

Koji odmor- samo tri budjenja i spavanje odmah poslije sisanja. Cak uspjeli i urin uhvatiti
    Moj dječak ima plave oči, tata zelene a ja žute- jantarne. Stariji sin još ima plave a kćer zelene
    Shvacam ja da se boje rizika unošenja korone u sustav ali to je beba od 7 mjeseci koja sisa, on u zivotu ad nije popio- pokušala i nije htio, a ni na bočicu više ne zna piti. Pije vodu iz tt bočice na slamku

[iimg]

annika
    11. Kolovoz 2020. 10:03

Ne prokuhavam vodu a s kupovnim kašicama se ne zamarsm, davala sam na moru i od hippa i bebivite i lina. Miješala sa zobenim i prosenim panuljicama. Jedino sam mu povrtne pravila i tamo jer kupovne nije htio

[iimg]

• Zarica
    11. Kolovoz 2020. 10:09

Lavice, uvijek napravim viska a on pojede koliko zeli. Kad prestane otvarat usta hranjenje je gotovo. Tak da je meni to ok, ovo mi je prvo bilo za orijentaciju:) inace se standard budio dva puta :D al umjesto 1 i 5 bilo je 2 i 6 

PetraB
    11. Kolovoz 2020. 10:19

Jutro!
    Losa slazem se, nije sve crno-bijelo i treba odvagati kolika je korist a kolika steta... No ako tako gledamo, ovih 15 min svaki dan je, prema mom misljenju, veca steta. Kao prvo, veca je sansa zaraze jer roditelji svakodnevno putuju toj djeci, neki i javnim prijevozom, taksijem ili sl. Nebi li bilo jednostavnije testirati roditelja koji ce biti uz dijete. Kada sam s curkama lezala u sisku na pedijatriji slusala sam plac i zazivanje roditelja. Velika je to trauma i smatram nepotrebna. Druga stvar je ovo sto si Lavice ti rekla na intenzivnoj, iako mislim da bi se i to moglo rijesiti. Najveci problem kod nas su bolnice i njihovi kapaciteti i mogucnosti smjestaja roditelja uz djecu. Ali to je odavno trebalo rijesiti, nevezano uz koronu. Ja do curki nisam mogla u petrovoj, ni na minutu, no to je naravno veci stres bio meni nego njima. Ali sada da ih moram ostaviti, ne znam kako bi to izgledalo. Necu ni razmisljati. Ali da, generalno se slazem da nije crno-bijelo no postoje opcije da se dopusti boravak... Jbg... 

url=https://lilypie.com][/url

Simbalija
    11. Kolovoz 2020. 11:28

Lavice nisam znala da postoje jednodnevne viroze..  neupućena sam skroz. Ma kužim da nije od zuba, mislim da tijelo se ne bori na takav način kad rastu zubi, već beba još više sve stavlja u usta kad idu zubi pa pokupi neku beštiju. Slažem se da je bolje da smo odgodili cijepljenje samo mi je žao da je opet pokupila točno prije toga. 
    Zarica  dobili smo samo ono u bolnici i ono kad je imala 2 mjeseca.. sa 4 mjeseca je dobila 6.bolest, onda je pedica imala GO i evo sad ova viroza.. znači kasnimo sa onim sa 4 mjeseca i sa 6 mjeseci...

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.