ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lorena94
    07. Srpanj 2020. 15:48

LoSa

Ja sam neka 3 tjedna nakon uvodenja uvela drugi obrok, kad je jedanim zamijenio mlijeko. Sad ujutro jedemo mlijecno žitnu kasicu s vocem i popodne konkretan rucak s povrcem, zitaricama i mesom. Meso se uvodi kad beba prihvati povrce i probava proradi. Ja sam uvela po naputku pedijatrice nekih mjesec dana od pocetka dohrane. Meso je najbolji izvor željeza te ako beba lijepo prihvaca voce povrce i zitarice ne treba predugo čekati.
    Sad ce biti dva mjeseca na krutoj hrani i rekla mi pedijatrica da uvedem i navecer zitno mlijecnu kašicu. Inace mi se cibi da je moj malac puno zadovoljniji i mirniji otkad jede konkretnu hranu. Bolje spava, ne bljucka toliko i probava mu puno bolje funkcionira. A i on puno radije jede kašice nego pije ad.

Isti slučaj sa mojim malim. 

Taani
    07. Srpanj 2020. 15:54

Juuuuuj super su svi bebaci 😍
    Netko je pitao za D3 kapi... i ja sam bome zaboravila na njih otkad smo kod bake. Morat cu si alarme aktivirati 🤦‍♀️. 
    Mi danas preskacemo namirnice zbog jucerasnje marelice i osipa. Vecinom se povuklo, malo se samo vidi gdje je bilo. Mogu sutra uvesti nesto drugo?
    Iiiii gdje nabavljate jabuke? Znam da se one bas spricaju pa ne znam gdje da ih kupim... Uzela sam gotovu Lino kasicu od jabuke u slucaju da ne kupim svjeze 🤷‍♀️.

• Zarica
    07. Srpanj 2020. 16:16

DeeDee ja cekam YouTube hranjenje, malo sam ljubomorna 
    .
    Lavice drago mi da je sve supac😊 i Mikio, zubiiiic🎉🎉🎉
    .
    Mi zasad zamjenili rucak, ujutro mu eventualno dam novi okus. I bas ga je zamjenio, ne trazi cicu po 3 sata nakon rucka, osim ako bas nece pojest dobro, sto nije bas cesto. Znaci imamo razmak u dojenju sve skupa 5,6 sati. Voce ne mjesam sa zitaricama, cekam kad cu moc zobene uvest pa cu s njima. Ja zasad zadovoljna🤗

MaRe
    07. Srpanj 2020. 16:18

Napisem i obrise mi se 😡
    Zab.sam...cestitke Nini na zubicu 🥳🥳🥳
    Mrgud vidi se da je bio na moru...moj je bijel ko sir a kad samo vidi svjetlost pocrveni ko rak...vampirko mali 🧛‍♂️
    Taani ja sam uzela od sveg voca sto sam nasla gotove kasice pa jedan dan npr mu dam ovako jabuku,drugi dan gotovu kasicu od jabuke.
    .
    Mislim da je vec netko pitao al se ne sjecam dal je bilo odgovora....možemo li im davati i "zivo" voće? Npr marelicu,šljivu i slicno? Samo izgnjeciti il izblendati ili naribati npr jabuku? 

annika
    07. Srpanj 2020. 16:20

Da mikiO, svaku novu namirnicu po tri dana, nekad moze moci i do zakasnjele reakcije pa da znas od cega je
    MalaLe ja isto planiram uvesti drugi obrok kroz koji dan, samo da se organiziram. Jedino sto sam ja vec uvela meso, ne znam jesi ti. Ja bih inace cekala cekala jos mjesec s novim obrokom ali slusam pedijatricu jer je M prilicno slabo dobio na kilazi. Planiram ujutro voće+ žitarice i za ručak povrće+ meso ili žitarice

[iimg]

PetraB
    07. Srpanj 2020. 16:38

Lorena javi se na mail pbarbic@gmail.com da broj ne ostavljam tu pa cemo dalje lako 😉... Ma ne znam, cini mi se da se nemas zasto brinuti pogotovo ako je udvostrucio porodjajnu tezinu 😊
    Drugi obrok uvodite kako je Losa napisala, kad jedan mlijecni obrok zamijeni krutim. A to je individualno, ja sam sa curkom nakon dva mjeseca, sa malcem nakon mjesec. Sve ovisi kako bebac prihvaca. Preporuka je da se do godine dana svaka nova namirnica uvodi po 3 dana a samu prvu sam uvodila samu. Ostale sam mijesala sa vec uvedenim. 
    Ajme cure ljubomorna sam na kosate bebe... Moje celave, da celavije ne mogu bit 🙈... Al tjesi me da su i ovo dvoje starijih bili takvi a onda najednom ocupavili pa sad prijetim masinicom. Prvo sisanje je bilo za prvi rockas s Jurajem. S tim da sam mogla i ranije al meni je bio predivan s tom "struja" frizurom. Zvala sam ga moj mali einstein... A kcer mi je bolna tocka. Ja sam bila na sluzbenom putu i kad sam se vratila mm je odlucio da joj treba odrezat siske 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️😓😓😓... I danas mu josto predbacujem 🙈😅

url=https://lilypie.com][/url

MaRe
    07. Srpanj 2020. 17:08

Petra barem ih nije na celavo osisao...od ove poznanice muz malog osisao dok je ona bila na poslu..poludila je kad je vidjela...a mali imao tak predivnu zlatnu kosicu. 

• Hani
    07. Srpanj 2020. 17:44

Prirast...prije 3 tjedna 380g.
    Zubici... I kod nas u paru, dan za danom. Prije 3 tj donje jedinice, ovih dana izlaze gornje dvojke. 
    Kašice... Ja sam malo ubrzala.  Pocela sam s povrcem  prije 20ak dana. Pojede malo. Presla na voce. Sirovo pa zgnjeceno. Uglavnom pojede sve i ne trazi sisu pa sam uvela i povrce, povrce/zitarice za rucak da iskusava, ali to jos ne pojede sve. Skuham u dzezvi za kavu i stapnim smiksam😉.  Meso nisam uvodila jos. 
    Kosa... Uredna frizurica s razdjeljkom na stranu, zadovoljna sam👴😊. Kad se moze vidjeti hoce li kosa bit ricasta? Onako je nekako na pola, sve hoće, neće😁

Simbalija
    07. Srpanj 2020. 20:17

Hani maloj od frendice su došle loknice sa nekih 10 mjeseci kad joj je kosa malo porasla, ali ona je dugo bila ćelava beba.
    Moja se rodila s hrpu crne kose, sad joj je posvjetlila, ali je još ima dosta, baš razmišljam gdje da je odvedem na šišanje jer joj šiške idu u oči..

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

Lavica27
    07. Srpanj 2020. 23:43

Hvala cure! Evo bas danas saznali da je tata negativan i moze van samoizolacije. Mama jos par dana i hvala Bogu da bude sve iza nas... 
    DeeSB kakva kosa! Moj mali N je George Constaza sa zadnjim redom neotpale kose. Onako mu je svijetla.
    Mrgud ma ne,skuzila sam da o frendici pricas. Samo kazem da sam isti slucaj ja s kceri imala i zvuci okrutnije to izmjestanje u sobu nego sto je. Cesto je nama u glavi puno veci problem i prepreka no sto bi djeci bilo. Novi krevet, prestanak dojenja, prestanak uspavljivanja na cici itd itd...samo se valja odvaziti. Naravno kad sam to odlucis bez pritiska okoline.
    .
    Mali spava na trbuhu i u soku sam jer nije drama dizanje na ruke u polusnu.
     Laku noc svima zelim :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.