Mi od pocetka ga moramo stavljati na trbuh barem.jednom dnevno i onda on mora dizat glavivu te ga igrackom poticemo da je dize i okrece s lijeva na desno. U pocetku mu je tesko islo no sad vec ide ;-)
Da, i ja vidim dosta roditelja koji vucaraju svoju djecu po shopping centrima kao i mi. Neda mi se tolko brinut oko svega tako da mi je to ok dokle god se roditelji ne boje:) Jedini put kad smo skupili bolest bilo je nakon pedijatra, a Boze moj, mogu se jedino doma zabarikadirat pa se necemo nikad razbolit. A kad i dojim manje me strah, brijem da je trenutno imun na cijeli spektar bolesti.
Bas da stoji samo doma u zatvorenom ce se razbolit😏...nije to sigurnost...
Curke, kakve su glavice vasim bebama?
Mi smo jos kvrgavi😅 kada se to ispravlja otprilike?
Čini se da jedino moj bebač još nije bio u šetnji.🙈
S obzirom da nismo dovrsili stan, ja (itekako) šetam izmedu stare kuce i 100m udaljene sobice od 10 kvadrata s wcom u kojoj smo trenutno smjesteni. Po sto puta gore dolje za svaku stvar, i ode mi vrijeme. Izmedu hranjenja u 6-7 i 9-10 odspavam skupa s njim i vec je 11 ipo, podne kad izadem nesto obavit. Ducan dok ga mm pripazi, pa rucak uz obilazenje njega svakih 10 min (pod hitno moram uzet baby monitor ili kameru), opet hranjenje, onda idem orezat pokoju maslinu ako je vrijeme ok dok je dana, i vec je noc.
Ne vodim ga ni u ducan, a kamoli u centre. Muka mi je i kad moramo na preglede po bolnici da ne bi pokupio što. Od posjeta samo baka i teta povremeno, ostale cu odbit jos neko vrijeme. Nemam ih gdje ni primit, doduše, tako da čekamo proljece pa cemo se druzit u masliniku, ako ga uredim😁
Sto se tice spavanja, on uredno spava izmedu 2 hranjenja, bio dan ili noc. Dudu ne zeli, po rukama ga ne nosamo, nemam mjesta ni za ljulju ni za baby gim, tako da ide ravno u krevet, i to je to. Mozda je stvarno istreniran u bolnici😁
Hvala vam cure! Evo jedna imaginarna runda za sve 🍾
Ja oblacim isto kao i vecina, bez strampli jer je vani prevruce za strample.
Sto se tice shipping centara,mozda pusem na hladno zbog svega sto je bilo ali ni za zivu glavu. Muz taj dan kad se razbolio je ujutro otisao u centar na pola sata po poklon i pokupio gripu. Ne zelim pametovat al oni su jako mali i ranjivi, najobicnija prehlada za njih moze ispast upala pluca kao sto se nama desilo od mjesec dana. Strpite se, stignete u sve centre svijeta. A dojenje... reci cu samo sto je i meni doktorica rekla. Je, skuplja imunitet preko mlijeka i superbitno je za njega pogotovo u pocetku,al da je to mlijeko tolko svemoguce ne bi trebali silne antibiotike da se povrate nakon bolesti. Stoga... na sunce, svi uvjeti su ok osim padalina,guste magle i jakog vjetra.
Tockice tucem 33 godine,opla! A dala bi si 25😂😂 Drago mi je da ste bolje😘
Grizli jesi ti tu coksu mrknula?
Kad smo kod trbuha.. kako se ponasaju vasa djeca na trbuhu? Moj fakat jos ne voli. Okrene glavu s jedne na drugu stranu i drzi par sekundi i onda pocne plakat. Ruke su mu jos slabe ful. Ne znam kad bi se uopce trebali pocet dizat, nisam to jos guglala..
Mene moje dijete pocastilo s malo spavanja danas, ko da zna da je kisa pa nemre van. Mislim da bi umrla da ima tempo kad je cijeli dan bidan a nemremo van 🙈
Lavice sretan ti rođendan od srca!! Puno zdravlja i tebi i lavićima ♥️
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading 🌈 due date 28.5.2025.
Beban malo spava poslje ručka pa je mama stigla nadoknaditi nepročitano J
Lavice, sretan rođendan!
Naš sada doji otprilike 7 puta. Zaredale nam se 3 slične večeri: vriska navečer od hranjenja u 10:30 do 12; stavim ga opet na siku da se smiri, on se opet najede i onda nekako zaspe. Sljedeće buđenje oko 6 tek :O !! A onda dalje normalno na cca 3 sata razmaka. S obzirom da on na težini dobiva više nego dovoljno (prekjučer je bio 5200 g, rođen s 3850 g), pedijatrica nam rekla da ga ne moram buditi po noći za hranjenje. Tako da mi izludimo prije spavanja, ali kad zaspemo, uspijemo se i odmoriti...
Po danu spava u ovo vrijeme sat-dva, i nekad (samo nekad) nastavi i poslje sljedećeg hranjenja (znači od 3 do 5,6).
Mi smo krenuli primati posjete za vikend, prije ove drame s koronavirusom. MM je sada isprepadan s tim zarazama jer radi s puno ljudi i boji se da neće donijeti kući neke boleštine... Jučer je kupio fiziološku za sebe, za mene i za malog novu dozu :D On se čisti kad dođe s posla, a malom očistimo nosić navečer.
Eleonoris, mi smo isto mjesec dana stari i ne idemo po trgovinama. Ja odem vikendom kupit sve što mi treba za naredni tjedan dok ga tata čuva. To meni dođe kao izlazak među ljude
Točkica37, mi smo krenuli kad je bio 20-ak dana, samo kad je temperatura bila preko 10 stupnjeva. Prvi dan samo na 5 minuta, a dalje po 20-ak minuta, sada idemo koliko nam se da . Imamo zimska kolica pa se sve može pozatvarati da mu ne puše (stalno je vjetrovito vani).
Grizli, bravo za upute za goste, tako ćemo i mi. Nema tu nikakve ljutnje, male su to bebe i nema ih se šta dirati i ljubakati...
Damnarexx, i naš je kvrgav :D s obzirom da je prošli tjedan bio na neonatologiji, a prekjučer kod pedijatrice i da su rekli da je sve okej, ne sekiram se ;)
Lavice kinder pingue je pao... 😋
Napokon si stan dovela u red... Osla sveka... Već je zrak laksi i mi smireniji svi skupa!
Sortiraj odgovore
Najstariji