Evo noćne 🤣
Znaci kod nas izgleda jedan korak naprijed nazad dva .
Jučer skuzim da mi se napravila kvržica u desnoj ,a već me ta ubija od bolova zbog soora . Malo kasnije on doji iz te i postane bas nemiran ,grči se i backa i ugl jedva mi to nekako završimo . Znaci nakon pola sata dojenja meni dijete place i gladno je a dojka i dalje teška i ja probam izdojiti ,jedva 25 ml ,stavim ga na drugu i najnormalnije jede i zaspe . Izgleda da su na ovoj kanalići zatvoreni ,ali uopće ne kužim da imam blister . Maloprije se probudimo i osjetim odmah bol u toj dojci ,još jedna kvržica i bas onako zateže i boli .
Polako mi je već dosta i dojenja i tih svih bolova ,luda sam
Mislim da je to sve normalno sto nam se desava, tj nasim bebama. I promjene ponasanja i navika, i promjena spavanja, sisanja...ipak su to mala bica stara par tjedana ili mjeseci a mi pokusavamo s njima kao da im je 10 godina pa sve znaju.
Vecini nam je prvo dijete i svi se ucimo, ali evo ja sam jutros naspavana pa mi je to nekako logican zakljucak.
Bit ce jos puno tih nasih briga i njihovih novih ponasanja...
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Dojenje je slozen proces i treba puno vllje i od mamevali i od bebica. Moj je radio slicno, nije htio vuc. No sa manje od 2.5 kg sam se bojala riskirati klliko je ili nije pojeo. I tako smo na izdojenom. Koliko god je to izdajanje tlaka ima i svojih prednosti jednom kad se ufuraš
jutro
Lavice sretan rodjoš
Omerta nam se uopće ne javlja
to su vam sve faze dojenja i uhodavanja. i meni je sa prvih dvoje došlo da odustanem sto puta, da napravim bočicu i mir. neki dan pročitam na rodinoj grupi utjehu mami da izdrži prvih par mjeseci dojenja i teškoća koje nosi, da poslije slijedi nagrada. mi smo se mučili sa sisanjem i kad su im išli zubi.
mi smo imali dobru noć, zaspali oko 9 s jednim hranjenjem oko 3 i evo budni od 6. spremamo bracu i seku u školu
malca trebamo voditi u bolnicu kod urologa zbog tog jednog testisa ali mislim da ćemo to odgoditi dok traju gripa i viroze
[iimg]
annika kakva nagrada?
Nego, neki dan sam srela poznanicu ciji je mali roden pocetkom studenog i njoj je pedijatrica rekla da pocne s uvođenjem zitnih pahuljica i kašica. To mi se bas cini rano, s nepunih 4 mjeseca
Ja znam da se krene sa 4 mj sa nadohranom...tako sam bar citala...nece odmah zamjenit obrok..ispocetla jede zlicicu dvije....i svaki dan drukcije povrce...ja mislim da se krece sa povrcem
Mislim da ce mi konacno doktorat iz nutricionizma becem koristiti
WHO preporuca da se beba do 6 mjeseca iskljucivo doji no Europsko pedijatrijsko udruzenje veli da se moze i od 4 mjeseca. Ako beba na mlijeku dobro napreduje nema potrebe poceti s 4 mjeseca. No ako beba pokazuje interes za hranu, sjedi sama i cvrsto drzi glavicu moze ranije. Obicno bebe koje su na ad-u pocinju prije s dohranom. Naravno da se krece malo po malo... No o tome cemo kad dode vrijeme To je moje podrucje
Po meni je ova pedijatrica malo prebrzo fohranu sugerirala.
Jutro😁
Mi smo imali dobru noć,zaspala je oko 22:00,probudila se u 2 i pola 7😊
Sad spava ko top a meni je idealna prilika da nešto i počistim.Imam osjećaj otkako sam rodila da kuča izgleda kao da je atomska bomba pala😁,počisti muž i pomogne a meni nije to,to..ne blista mi sve pa se nemrem koncentrirat na ništa😁😏
Da vas pitam samo što koristite za bebinu kožu od krema? Maloj mi se peruta lice,zapravo čelo😏,ne znam dali da to uopče mažem.Inače sam ju sa baby uljem kad joj se gulila koža na nogicama i otišlo je a nisam baš sigurna koliko je pametno lickat je..jer ima malo i onih prištića po licu pa da se ne pogorša..
Jutro! Namjerno nocas nisam otvarala forum jer sam bila bas u komi, al srvarno mi je ful utjesno procitat da nas puno ima slicnih problema (nije mi drago sto i vi imate, nego utjesno da nisam jedina koja se bori 🙈😁)! Sad mi je Drago mi je da sam se pozalila “na glas”. Tako da hvala vam cure 🤗💪 drzmo se. Ja se nekak tjesim da bi to trebalo stat kad on bude u fazi da si zna cicu uzet u ruku, u mojoj glavi je to nekih 4 mj 🙈
Kod mog bas nema pravila, uglavnom jede suhe pelene, cesto se trudim preduhitrit onu navalu gladi pa se po noci ustajem na prvi kme..
a evo ko da zna da sam ga tuzila, imali smo hranjenje u 1, 5 i sad u 8, i uopce nema drame, lijepo jede. Dan je tek poceo 😂 al hocu rec kak to bas nije svaki put
Al da nam nebi bilo dosadno u 1 je imao pelenu punu do vrata, bas veselo s obzirom da je sinoc okupan 😂
E da, i mojoj frendici je pedijatrica rekla da s 4 mj krene s kuhanjem (inace samo doji). Sad je napunila 5 mj i na 2 obroka je.
annika kakva nagrada?
Nego, neki dan sam srela poznanicu ciji je mali roden pocetkom studenog i njoj je pedijatrica rekla da pocne s uvođenjem zitnih pahuljica i kašica. To mi se bas cini rano, s nepunih 4 mjeseca
pa u vidu dojenja bez vrištanja i svega ovoga što cure navode u tom smislu.
ja ne bih uvodila dohranu prije 6 mjeseci ako beba napreduje., i to su bile preporuke i kad sam imala dvoje starijih. pa ne može kakati, pa kaka proljevasto, pa treba piti vodu a neće, pa se bebi nešto izbacilo i sve misliš da li je od nečega što je pojelo. a Mrgud ova dva obroka s 5 mjeseci mi je puno previše
[iimg]
Sortiraj odgovore
Najstariji