ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Dalindas
    27. Veljača 2020. 02:16

Evo noćne 🤣
    Znaci kod nas izgleda jedan korak naprijed nazad dva .
    Jučer skuzim da mi se napravila kvržica u desnoj ,a već me ta ubija od bolova zbog soora . Malo kasnije on doji iz te i postane bas nemiran ,grči se i backa i ugl jedva mi to nekako završimo . Znaci nakon pola sata dojenja meni dijete place i gladno je a dojka i dalje teška i ja probam izdojiti ,jedva 25 ml ,stavim ga na drugu i najnormalnije jede i zaspe . Izgleda da su na ovoj kanalići zatvoreni ,ali uopće ne kužim da imam blister . Maloprije se probudimo i osjetim odmah bol u toj dojci ,još jedna kvržica i bas onako zateže i boli .
    Polako mi je već dosta i dojenja i tih svih bolova ,luda sam 

mala.le.90.
    27. Veljača 2020. 06:50

Mislim da je to sve normalno sto nam se desava, tj nasim bebama. I promjene ponasanja i navika, i promjena spavanja, sisanja...ipak su to mala bica stara par tjedana ili mjeseci  a mi pokusavamo s njima kao da im je 10 godina pa sve znaju.
    Vecini nam je prvo dijete i svi se ucimo, ali evo ja sam jutros naspavana pa mi je to nekako logican zakljucak.
    Bit ce jos puno tih nasih briga i njihovih novih ponasanja...

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

27. Veljača 2020. 07:16

Dojenje je slozen proces i treba puno vllje i od mamevali i od bebica. Moj je radio slicno, nije htio vuc. No sa manje od 2.5 kg sam se bojala riskirati klliko je ili nije pojeo. I tako smo na izdojenom. Koliko god je to izdajanje tlaka ima i svojih prednosti jednom kad se ufuraš 

annika
    27. Veljača 2020. 07:17

jutro
    Lavice sretan rodjoš
    Omerta nam se uopće ne javlja
    to su vam sve faze dojenja i uhodavanja. i meni je sa prvih dvoje došlo da odustanem sto puta, da napravim bočicu i mir. neki dan pročitam na rodinoj grupi utjehu mami da izdrži prvih par mjeseci dojenja i teškoća koje nosi, da poslije slijedi nagrada. mi smo se mučili sa sisanjem i kad su im išli zubi.
    mi smo imali dobru noć, zaspali oko 9 s jednim hranjenjem oko 3 i evo budni od 6. spremamo bracu i seku u školu
    malca trebamo voditi u bolnicu kod urologa zbog tog jednog testisa ali mislim da ćemo to odgoditi dok traju gripa i viroze

[iimg]

27. Veljača 2020. 07:52

annika kakva nagrada?
    Nego, neki dan sam srela poznanicu ciji je mali roden pocetkom studenog i njoj je pedijatrica rekla da pocne s uvođenjem zitnih pahuljica i kašica. To mi se bas cini rano, s nepunih 4 mjeseca  

• mom12
    27. Veljača 2020. 08:01

Ja znam da se krene sa 4 mj sa nadohranom...tako sam bar citala...nece odmah zamjenit obrok..ispocetla jede zlicicu dvije....i svaki dan drukcije povrce...ja mislim da se krece sa povrcem

27. Veljača 2020. 08:12

Mislim da ce mi konacno doktorat iz nutricionizma becem koristiti 
    WHO preporuca da se beba do 6 mjeseca iskljucivo doji no Europsko pedijatrijsko udruzenje veli da se moze i od 4 mjeseca. Ako beba na mlijeku dobro napreduje nema potrebe poceti s 4 mjeseca. No ako beba pokazuje interes za hranu, sjedi sama i cvrsto drzi glavicu moze ranije. Obicno bebe koje su na ad-u pocinju prije s dohranom. Naravno da se krece malo po malo... No o tome cemo kad dode vrijeme  To je moje podrucje 
    Po meni je ova pedijatrica malo prebrzo fohranu sugerirala.

Eleonoris
    27. Veljača 2020. 08:17

Jutro😁
    Mi smo imali dobru noć,zaspala je oko 22:00,probudila se u 2 i pola 7😊
    Sad spava ko top a meni je idealna prilika da nešto i počistim.Imam osjećaj otkako sam rodila da kuča izgleda kao da je atomska bomba pala😁,počisti muž i pomogne a meni nije to,to..ne blista mi sve pa se nemrem koncentrirat na ništa😁😏
    Da vas pitam samo što koristite za bebinu kožu od krema? Maloj mi se peruta lice,zapravo čelo😏,ne znam dali da to uopče mažem.Inače sam ju sa baby uljem kad joj se gulila koža na nogicama i otišlo je a nisam baš sigurna koliko je pametno lickat je..jer ima malo i onih prištića po licu pa da se ne pogorša..

mrgud_zg
    27. Veljača 2020. 08:20

Jutro! Namjerno nocas nisam otvarala forum jer sam bila bas u komi, al srvarno mi je ful utjesno procitat da nas puno ima slicnih problema (nije mi drago sto i vi imate, nego utjesno da nisam jedina koja se bori 🙈😁)! Sad mi je Drago mi je da sam se pozalila “na glas”. Tako da hvala vam cure 🤗💪 drzmo se. Ja se nekak tjesim da bi to trebalo stat kad on bude u fazi da si zna cicu uzet u ruku, u mojoj glavi je to nekih 4 mj 🙈
    Kod mog bas nema pravila, uglavnom jede suhe pelene, cesto se trudim preduhitrit onu navalu gladi pa se po noci ustajem na prvi kme..
     a evo ko da zna da sam ga tuzila, imali smo hranjenje u 1, 5 i sad u 8, i uopce nema drame, lijepo jede. Dan je tek poceo 😂 al hocu rec kak to bas nije svaki put
    Al da nam nebi bilo dosadno u 1 je imao pelenu punu do vrata, bas veselo s obzirom da je sinoc okupan 😂
    E da, i mojoj frendici je pedijatrica rekla da s 4 mj krene s kuhanjem (inace samo doji). Sad je napunila 5 mj i na 2 obroka je. 

annika
    27. Veljača 2020. 08:36

LoSa84

annika kakva nagrada?
    Nego, neki dan sam srela poznanicu ciji je mali roden pocetkom studenog i njoj je pedijatrica rekla da pocne s uvođenjem zitnih pahuljica i kašica. To mi se bas cini rano, s nepunih 4 mjeseca

pa u vidu dojenja bez vrištanja i svega ovoga što cure navode u tom smislu.
    ja ne bih uvodila dohranu prije 6 mjeseci ako beba napreduje., i to su bile preporuke i kad sam imala dvoje starijih.  pa ne može kakati, pa kaka proljevasto, pa treba piti vodu a neće, pa se bebi nešto izbacilo i sve misliš da li je od nečega što je pojelo. a Mrgud ova dva obroka s 5 mjeseci mi je puno previše

[iimg]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.