ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lavica27
    20. Travanj 2020. 15:05

DeeDee,Eleonoris, naravno da se nitko ne "nadjacava" s djecom. Evo meni su moja djeca su primjer da je svako dijete različito. Generalno bi zaokruzila da su cure naprednije. U vecini slucajeva ce sve savladati brze od muske djece (cast izuzecima),kao sto i kasnije "sazrijevaju" od zena. Kcer mi se sa 3mj naveliko okretala, znam da smo prosirili kolijevku cutiecloud sa 3.5mj jer se lupala posvuda.
    Mali sad od 2.mj guguce, smije se stalno (osim kad urla u seansama sere mi se-jos sam gladan-doslomijedaurlam), bude na trbuhu 5min,pa se prebaci (citaj prehiti ga) na bok one strane koja mu je preferirana (desna,desni lakat/oslon mu je jaci i tu ga prebaci),kad se par puta prebaci postaje nervozan jer nemoze odrzavati vise glavu od umora gore. Prati igracke okretom glave, poseze ali prsti ruke nisu skroz ispravljeni - i ja sam zadovoljna.  Ne ocekujem da radi sve kao kcer i u tim rokovima jer je em ranije rodjen em je musko em ima svoj tempo. Ali da mi ne usvoji ove neke motoricke osnove do 5-6mjeseci bi se svakako pokrenula (a i sama pedica bi prije svega). Da mi je prvo dijete nacitala bi se literature i tudjih primjera pa bi se brinula vjerojatno vise, sad se ne brinem.
    Mikio, mislim da ti mozes bez beda dobiti produljenje porodiljnig (ako zelis naravno). Cim ste poslani na Goljak,ako odes na HZZo i na komisiju daju ti par mjeseci bez problema. 

Lavica27
    20. Travanj 2020. 15:06

miki0

miki0

Stelle poslali mi na mail 2 obrasca.
    Mi kapicu stavimo ako puse vani ili ako je jako sunce sesiric (baka ga sasila jer nema u ducanima 🙈).

E al neidemo po jakom suncu, idemo u 9 ujutro ili 18 popodne al svejedno, da ne ispadne da vodim djete na suncanje 🤪

P s  za sesirice ako vam nije too much cijena imate sa spf faktorom 50 na hajdi.hr na zimskoj rasprodaji Elodie sesirice po cca 120kn.

• Zarica
    20. Travanj 2020. 15:12

Moj mali zaboravio da je naucio spavat po 7-8 sati i sad opet hranjenja na svaka tri sata po noci. 12-3-7. Neam pojma, bas mi je bilo super kad je preskakao ovo u ponoc, al znala sam da nece trajat vjecno. Uglavnom sad opet ima do 8 hranjenja dnevno, hhhh. Neam pojma, probat cu nekako izbacit ovo u ponoc, al s obzirom da ne zeli dudu nisam preoptimisticna...bar smo to obavili bez puno drame sinoc...
    .
    Sto se tice okretanja nije neki prenadobudni za tim nit mu se da bit dugo na trbuhu- mozda sve skupa 5-10 min dnevno. Eventualno se okrene s ledja na bok pa se tako zabavi ponekad. Al ide to sve kak treba, sretna i nasmijana beba:) i DeeDee kak velis, onaj sramezljivi osmijeh kad stisne glavu i ramena prema trbuhu, presmijesno mi je to:)

• Hani
    20. Travanj 2020. 15:40

Zarice, bravo za uspješan povrat👍
    Kapicu u kući ne nosi, u kolicima vani da.
    Nikad nisam obraćala pažnju na vlažnost zraka🙊🙈, meni je to uvijek isto.
    Knjige u pdfu ne volim čitati. Imam Što očekivati 1. god, ali fali mi boja i sličica pa mi se teško natjerati😋 Na krimićima sam trenutno. S tim da sam prvu knjigu nakon poroda čitala još 3 mjeseca😁
    Nemam naviku kupovati s interneta, ali pomalo me navlačite, pa sam počela tu i tamo proćiriti😉
    Lavice, kod njega malo veće rupe😁, pa treba operacija🙄😏
    Ne okreće se, ali mislim da bi mu bilo lakše s tanjom pelenom. Bit će kad bude.
    Stelle, što kaže pedijatar za glavicu? Jel sluh sad ok? Bila si zabrinuta.
    Mališan nastavlja spavat do 7 kod nas, s tim da ga moram budit oko 4 ponekad ako mi je sisa bolna. On to odradi bolje od izdajalice. A ako sam ja već budna, zašto bi on mora spavat😁😁

Damnarexx 🌺
    20. Travanj 2020. 16:04

Pozdrav cure🙋
    Ja sve manje i manje imam vremena za forum. Kad ona zaspi onda se ja uhvatim cistit po kuci posto je uvijek lagani kaos.
    Sto se tice drzanja glavice, pohvalila nas je pedijatrica da ju lijepo drzi, a iskreno nije da sam ju redovito stavljala na trbuh🤷 to je ona ispraksala na ramenu. 
    Takodjer, guguce, smije se, lamata rukama i nogama..posebno ujutro na prematalici.. to bude show😂 jedva cekam zvucno smijanje🥰🥰
    Kupili smo njihaljku, i za sad oce bit u njoj al ju netko treba animirati haha. Nekako su glupo postavili igrackice, dosta visoko..pa sam joj ja "nadogradila" jos igrackica da ih moze uhvatiti.
    .
    Jel pijete jos vitamine? Vi koje ste pile? 
    Ja sam danas popila zadnju kapsulu Elemama, i razmisljam dal da si kupim drugu kutiju il ne.. 

20. Travanj 2020. 16:07

Ja sbom nikad nisam stavljala unutra kapicu, nit je u bolnici imao kapicu unutra. Cak niti kad su ga iz inkubatora izvadili. Stavim mu je kad idemo van jer vjetar puse cesto. Sad imam tanju pamucnu.
    Ako tata koristi sva mjeseca porodiljnog jel on ima onda onih 5600 kn kao i mi sad drugih 6 mjeseci (naravno ako ima toliki prosijek)? I ako se trazi produljenje rodiljnog kolika je naknada?

Damnarexx 🌺
    20. Travanj 2020. 16:15

Zaboravih napisati, i mi imamo kapicu jedino kad izlazimo van. Tanka pamucna trenutno.

Macutica
    20. Travanj 2020. 17:14

Damnarexx 🌺

Pozdrav cure🙋
    Ja sve manje i manje imam vremena za forum. Kad ona zaspi onda se ja uhvatim cistit po kuci posto je uvijek lagani kaos.
    Sto se tice drzanja glavice, pohvalila nas je pedijatrica da ju lijepo drzi, a iskreno nije da sam ju redovito stavljala na trbuh🤷 to je ona ispraksala na ramenu.
    Takodjer, guguce, smije se, lamata rukama i nogama..posebno ujutro na prematalici.. to bude show😂 jedva cekam zvucno smijanje🥰🥰
    Kupili smo njihaljku, i za sad oce bit u njoj al ju netko treba animirati haha. Nekako su glupo postavili igrackice, dosta visoko..pa sam joj ja "nadogradila" jos igrackica da ih moze uhvatiti.
    .
    Jel pijete jos vitamine? Vi koje ste pile?
    Ja sam danas popila zadnju kapsulu Elemama, i razmisljam dal da si kupim drugu kutiju il ne..

Pijem ja jos Elemama, ali svaki drugi treci dan, pa mi kutija traje 2 mj, uzet cu opet, dok dojim nastojat cu piti.. 

Taani
    20. Travanj 2020. 17:15

miki0

Lavice imam done by deer igracke i posteljinu jer su mi preslatke bile 🙈🙈 vidis nisam se sjetila sesirica pogledat, bas budem…
    Zariceda, rekli su da nakon nasih 12 mj tata koristi 2 mj, ima pravo na to i naknada je onih 5600 kn max kolko i nama. Ak je manja placa onda kolka je placa.
    Evo mail:
    Također i otac djeteta popunjava zahtjev, uz ostalu potrebnu dokumentaciju (Potvrda o plaći, suglasnost poslodavca, preslik kartice tekućeg računa). Otac djeteta može nastavno koristiti roditeljski dopust kad Vama istekne 12 mjeseci.

Ovo za roditeljski dopust mi je bilo sumnjivo jer i na njihovoj stranici piše kako je Zarica napisala, a i ja sam mislila da je tako:
    "Pravo na roditeljski dopust u pravilu koriste oba roditelja, kako je već rečeno u jednakom trajanju, odnosno svaki roditelj koristi po 4 mjeseca, s time da je 2 mjeseca neprenosivo. Navedeno je vidljivo u situaciji, kada samo jedan od roditelja koristi roditeljski dopust, onda isti traje 6 mjeseci."
    - Onda sam malo bolje pročitala, malo više puta XD i mislim da sam krivo tumačila to njihovo "neprenosivo". Ja sam to skužila kao da ta 2 mjeseca ne dobije nitko jer su kao neprenosiva , ali ispada da nije tako, nego drugi roditelj (ajmo reći otac) ima pravo na svoja 4 mjeseca, od toga mami može prenijeti 2 mjeseca jer su druga 2 neprenosiva - odnosno ostaju NJEMU i on ih može iskoristiti. 
    Ima li to smisla tako? 
    -
    Super ako tata može koristiti 2 mjeseca nakon naših 12, baš ću mu spomenuti da vidim reakcije  

• Stelle123
    20. Travanj 2020. 17:17

miki0

Lavice imam done by deer igracke i posteljinu jer su mi preslatke bile 🙈🙈 vidis nisam se sjetila sesirica pogledat, bas budem…
    Zariceda, rekli su da nakon nasih 12 mj tata koristi 2 mj, ima pravo na to i naknada je onih 5600 kn max kolko i nama. Ak je manja placa onda kolka je placa.
    Evo mail:
    Također i otac djeteta popunjava zahtjev, uz ostalu potrebnu dokumentaciju (Potvrda o plaći, suglasnost poslodavca, preslik kartice tekućeg računa). Otac djeteta može nastavno koristiti roditeljski dopust kad Vama istekne 12 mjeseci.

Al poslodavac mora bit suglasan? Moj kolega je koristio 4 mjeseca na nacin da je radio pola radnog vremena.

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.