ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Macutica
    20. Travanj 2020. 13:43

Pozdrav cure, 
    moja cura ne voli biti na trbuhu, okrenemo je svaki dan, ljuti se, okrene glavu, digne i onda zapliva rukama, zaroni nosom i krene shiza. Kad ju nosimo super drzi glavu, okrece se na zvukove, okrece se da nas prati. 
    Pocela je dizati sakice u visini glave i proucava ih, okrece, kad joj stavim igrackice ne lovi, ali ih lupa sakama kao da ih pokusava primiti.. Npr. dok doji ili pije iz bocice, to sve lovi, pridrzava lijepo prsticima 🤭 
    Mi smo je poceli u vrecu stavljati jer sam ju neki dan nasla na pola krevetica popreko, skija na dupetu i tako se migolji i pokrece u kreveticu 🤭 Kaze moja frendica da je to "flosanje", vreca je iz Etherala (imaju lijepi izbor) i ne pokrivam ju sad kad je toplije.. 

20. Travanj 2020. 14:13

Moj nije htio biti na trbuhu dugo... no prvo sam ga stavljala po minitu, dvije, pet... sad vec 10 -15 min bude. Treba samo biti uporan.
    Iako je stariji od vasih kronoloski korejcijski ima 3 mj te ga po tome i gledaju. Od pred neki dan se smije na glas i to toliko jako da počne štucati 
    Nita on vec nekaa dva mjesrca spava od 22h do 6h ujutro u komadu bez buđenja i jedenja između. Ako on koji je nedonošče i sitan toliko spava mislim da nakon nekih 2-3 mj ne treba bebe buditi za jesti po noci. Naravno, druga stvar ako same traze. Probaj pustiti da spava pa ako vidis da ne dobivana kilazi lako pocnes nazad buditi. Bebama je san jednako.bitan kao i jelo.

Taani
    20. Travanj 2020. 14:21

Nita, kod nas cijela noć spavanja znači zaspe poslje kupanja (ajmo reći između 20.30 i 21.30 ovisno kad je jeo prije kupanja) i spava barem do 6 ujutro. Zna biti i da se probudi u 4, ali to onda smatram noćnim hranjenjem, ali većinom spava do 6, 6.30h. Po danu jede u razmacima od 2 ili 3 sata, vidim po njemu traži li ili ne. Ne plače kad je gladan, ali bude nemiran i nervozan. Već duži period ima neko drijemanje između hranjenja od pola sata - nakon što se probudi, još max. 45 min izdrži i mora jesti. 
    -
    Ovo Twistshake kuhalo na akciji (iz Slovenije) mi se čini super i prihvatljiva cijena, samo da je raspoloživo 
    -
    Moj voli biti na trbuhu kad mu odgovara (kad ga muči prduckanje pogotovo), pokažem mu kako da drži rukice, ali zapliva svejedno . "priča" nešto stalno, guguće, smije se, vrišti (?), nekad mislim da će mu se zaletit' nešto u grlo koliko zaskiči . Ma sav mi je presladak, pogotovo ujutro kad je baš raspoložen. Igračke tuče rukicama, nekad kao da ih hoće dohvatiti, ali brzo odustane i onda ih tuče opet... 
    -
    Mi njega pokrivamo dekicom već 2 mjeseca sigurno i tek sada kad se prebaci na leđa bude otkriven. Inače uvijek spava na boku jer puno mirnije spava tako. Prvih 3-4 sata sna je sigurno na boku jer ja budem budna i vidim, ujutro ga nađem na leđima znači da se nekad okrene. Ali imamo neku dekicu koja je dosta velika pa ju nekako namjestim da on i leži na njoj (na jednom kutu) i drugim kutom dekice ga pokrijem, ne znam kako objasniti, ali očito mu odgovara 

beba2025❤
    20. Travanj 2020. 14:29

Mame, da li vaše bebe stalno imaju kapicu na glavi? 

• Stelle123
    20. Travanj 2020. 14:36

miki0

miki0

Kontaktirala sam hzzo pa da vam proslijedim receno - tata moze koristiti 2 mj nakon sto mi iskorostimo 12 mj, treba ispuniti obrazac ko i mi za sad produljivanje porodiljnog i dostavit 6 zadnjih placa, suglasnost poslodavca, preslika tekuci i osobna. Nama za produljivanje drugih 6 mj trebaju doznake, 2 obrasca - zahtjev za koristenje prava na roditeljski dopust i obostrana izjava roditelja (tu mi nije jasno zato kaj pise u izjavi da samo 1 roditelj koristi), izjava poslodavca o suglasnosti, prosjek placa, tekuci racun, rodni list bebe. Poslala sam im ponovno upit dal treba prosjek placa opet s obzirom da to sve imaju i gdje se dostavlja sve s obzirom na koronu pa cekam odgovor.

Evo dobila odgovor pa da se nadovezem…
    Sad kaze netreba doznake ni nista, samo kad beba napuni 5 mjseseci ta dva obrasca ispuniti i poslati mailom na mail obavezno-osiguranje-Zagreb@hzzo.hr.

Di se mogu naci obrasci?
    Moj jos ne drzi dobro glavu kad ga se drzi, to me sad vec dosta brine. Onako bas je drzi na prsima, a ne u centru. S druge strane u potrbusnom je drzi, al jos mu klima kad je okrece. A s druge strane hvata igracke lijepo, okrene se na bok, a boka zna na prsa, al ta glava me izludjuje. A nista nastavljamo vjezbati pa cemo vidjeti. 

url=https://lilypie.com]

Simbalija
    20. Travanj 2020. 14:40

Beba zašto kapicu na glavi? Moja ima ako je jako sunce ili jak vjetar inače ne.. I dok je bilo hladno naravno.
    Inače guguče od dva mjeseca, sad priča stalno i to nekim jako glasnim piskutavim tonovima, za probušit mami bubnjić ako je nosim u tom trenutku 🙈 i smije se cijeli dan, na glas samo ako se igramo inače se svima osmjehuje.
    Na stomak je stavljam praktički od rođenja, prije je vrištala odmah sad može biti dosta dugo ako se animira čak je od neki dan krenula posezati za igračkama na stomačiću, ali nema još snage biti samo na jednoj ruci. Zna se okrenuti sa stomaka na leđa, ali ne želi svaki put već nekad plače da je ja okrenem. Na bok s leđa i dalje ne zna.
    Mikio hvala za porodiljni! Ako netko zna za riječki jel ista procedura neka dojavi pliz 😁

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

Macutica
    20. Travanj 2020. 14:41

beba2019

Moja ne, ali je imala za spavanje prvih mjesec dana i kasnije nakon kupanja malo dok joj je kosica vlazna. 

Macutica
    20. Travanj 2020. 14:45

Macutica

beba2019

Moja ne, ali je imala za spavanje prvih mjesec dana i kasnije nakon kupanja malo dok joj je kosica vlazna.

I da, nosimo vani one pamucne sa usima ili cvoricima, da joj zastite uha od vjetra, a sad kad je toplije idemo na nasu terasu i ne stavljam joj kapicu, a ni na direktno sunce. 
    Bas sam uzela kapice za ljeto i sad bi joj neku mekanu siltericu za setnje trebala. 

DeeDee
    20. Travanj 2020. 14:49

beba2019

Samo za van, ali bas sam jučer komentirala da ću joj počet traku stavljati umjesto kape jer je toplo, ali da joj ipak uši budu zaštićene

[/url

• Zarica
    20. Travanj 2020. 15:02

Mikio jel to znaci da ja mogu iskoristit svih 12 mjeseci i muz onda samo 2 mjeseca? Znam da taki nije bilo prije, mozda se promjenilo...to su ti tamo potvrdili?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.