Evo i nas, obavili cijepljenje, frescopad stavljen i nadamo se dobroj noci 🙏
Imamo 5120 grama i 56 cm ( rođena 3450 i 52), krivulja tezine nam je sad tek dobra jer smo u pocetku jako malo dobivale. Pedijatar se ne moze dogovoriti sam sa dobom trebam li ju buditi i koliko obroka treba imati i sl...
Imala je i pelenski osip koji smo rijesili ( od babylove pelena) , tjemenicu imamo jer smo sampon stavljali direktno na kosu, a ne treba tako nego u vodu iako nam patronazna onako pokazala.
Receno nam da kupimo mustelu i za tijelo da mazemo opcenito, a ja uvjerena da ne treba bebe mazati nicime.
I evo.. i ja sam zaboravila sto sam jos htjela pisati
Nita pa na Musteli bas pise da se navlazi tjeme pa se utrlja ona pusti 1-2 min i onda opere dobro vodom. Mi smo tako i proslo je sve. 🤷♀️ Kako da u vodu stavis po meni to ne moze tako dobro djelovati kao kad se na glavu lijepo utrlja.
Lavice a zasto dodajes AD, mislis nakon dojenja dodas? Jel znas koliko cca pocica kad ga dojis? Moja isto u 24h coca nekih 7 puta. Pitam jer sam primketila da zadnjih dana puno vise pocica u kracem periodu bude mi bas cudno kad pogledam da je cicala svega 10 min, a onako povukla 100 ml ispadne. I ja joj ne nudim vise nista pa valjda je to ok. Sad malo prije nakon 8 min pljunula cicu i doslovno nije htjela vise ni primirisat cici izvazem ju i 85 ml vise nece. 🤷♀️
Jede novalac...al skoro od samog pocetka...aptamil sam joj napravila 2 3 bocice..
I poslje presli na novalac...i sve je bilo ok do nazad 4 5 dana...
Lavice po tebi bi joj smanjila oba dva obroka?
Ja mustelu kupku tj 2 u 1 stavim u kadu i tako je kupam i perem kosu...isto ima malo tjemenice ali uspjevamo rjesit sa onim samponom tj pjenom od mustele...
Grizli otkad koristim mustelu, radim tako kako pise.
Ali opcenito dok nismo imali mustelu nego Hipp smo navodno trebali u vodu kapnuti, a ne direktno na glavu.
Nastavljate li s Mustelom i kad riješite tjemenicu?
Sto se tice mustele i tjemenice mi iako smo to rijesili koristimo dva puta tjedno. I nista se nije vratilo. Smatram da ne moze skoditi jer na samponu pise da se koristi i preventivno.
Moj malac obicno preko dana izdrzi izmedju 2 i pol i 3 i pol sata bez hrane. Jedino pred spavanje kada dobije AD izdrzi duze. Nekad je to 4 sata a nekad 6. I to mu napravim 4 mjerice sa 120 ml mlijeka.
A preko dana jede obicno oko 120-140 ml mog mlijeka po obroku (u zadnje vrijeme se samo izdajam). Evo sad sam pogledala i u 24 sata pojede 710-760 ml mog mlijeka i tih 140 AD-a. Cini mi se nekako puno ali on bude gladan. I kako sam na pocetku strahovala da ne dobiva puno na kilazi, sada strahujem da dobiva previse.
Ugl cula se sa pedijatrom. Ostaje nam 15.4 sistematski i cijepljenje. I pitala sam za kakanje. Jer danas je evo 6.dan da nije kakao. Pa je rekao da uz taj jedan AD dnevno da je ok do 8 dana. I ako se bas nikako ne uspije pokakat da mu stavimo glicerinski cepic.
A koliko mokrih pelena imaju vase bebe? Moj ima 10-ak
Nita jel ti koristis sampon za tjemenicu i kupku mustelu? Nisam te razumila...
Kupku u vodu stavljas a sampon tj pjenu na glavu
Nemozes pjenu stavljat u vodu...
Jer mislim da je malo jaka..ja kad na ruku stavim osjetim da me malo zateze
Moja opet spava skoro cijeli dan 🤷 probudi se svaka 2-3 sata, presvučem ju, stavim na cicu, zaspi nakon 15 minuta i samo je prebacim u kolica. A te 3 minute koje je budna umire od smijeha 🤣🤣🤣 al baš ono, kao da se sjeti nečeg smiješnog od jednom 😁
Malo me brine u usporedbi s vašima, ali interneti kažu da je sve ok, u teoriji to kao i je tako kao.. i uzletio mi neki članak o tome kako su nemirna/budnija djeca kasnije u životu pametnija 🤣 mislim si, neće baš biti najmudrija u razredu 🤦😂😂😂😂
Btw jutros i sad na zadnjem cicanju je opet imala seansu egzorcizma s pravim suzama 2 minute i nakon toga nastavila jest i zaspala 🤷
[/url
Thinkpink koliko puta dnevno ti jede?
Moja zadnjih dana pocela nakon sto nekih 8-10 min cica igrat se na cici. Vecinom na popodnevnim sisamjima
Dnevno ima cca 6-8 obroka, makar kad je bio skok imala je 10 i 12 obroka u danu. Preko dana najčešće jede svaka 3h, a ponoci jede na 4h. Katkad se ponoci probudi i ranije pa joj dam papat. Bas sam sad komentirala s muzem kako je lijepo uhvatila ritam dana i noci (nije zamjenila dan za noc), i bas lijepo zaspe navecer nakon kupanja, bez prevelikog angazmana pri uspavljivanju, pa se stoga vecinom pocela budit ponoci na 4h, za razliku od prije kad se budila obavezno na max.3h, bio dan ili noc.
Nita jel ti koristis sampon za tjemenicu i kupku mustelu? Nisam te razumila…
Nemozes pjenu stavljat u vodu…
sad koristim mustela pjenu za tjemenicu i stavljam ditektno na glavu.
opet ponavljam: ranije sam hipp sampon stavljala tako direktno na kosu ( po uputama patronazne) pa je danas doktor rekao da nisam tako trebala nego hipp u vodu i tako oprati kodu
Nita jel ti koristis sampon za tjemenicu i kupku mustelu? Nisam te razumila…
Nemozes pjenu stavljat u vodu…
sad koristim mustela pjenu za tjemenicu i stavljam ditektno na glavu.
opet ponavljam: ranije sam hipp sampon stavljala tako direktno na kosu ( po uputama patronazne) pa je danas doktor rekao da nisam tako trebala nego hipp u vodu i tako oprati kodu
Heeey, ista stvar. Isto nam patronažna pokazala - kap Hipp šampona na ruke pa malo utrljati u kosu i bilo je okej kad smo mu kosu prali 2 puta tjedno. Sada ga kupamo češće pa vidim da mu je suho tjeme i baš razmišljam trebam li mu kupiti mustelu jer dosad nismo imali potrebe...
Sortiraj odgovore
Najstariji