ZIMSKE BEBE 19/20 šŸ–¤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopuŔteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lavica27
    23. Ožujak 2020. 21:35

P.s. di su Lorija,Cima,Omerta,Sarita (vidjela sam da je neki dan na drugoj temi pisala al tu se ne javlja :/)... ?
    A inPetra i Thinkpink se nisu od potresa javile..

Lavica27
    23. Ožujak 2020. 21:43

DeeSB

Hej cure…prvo vama koje ste u Zg i okolici uz sve ovo s koronom jos i potres prolazit…ne mogu ni zamisliti kako vam je, ne ponovilo se!
    Mene je u subotu bas panika uhvatila zbog tog virusa da sam se jedva nekako malo skulirala. Jos je kraljicu poceo muciti nosic, zacepljen i pocela kasljati…stalno ju je to budilo. Ispiremo stalno i usisavamo, danas kao da je sazrio taj sekret i bas je bilo puno izaslo ali jos je muci. Sad je problem sto odmah skuzi kad joj zelimo uspricati fiziolosku i toliko krene plakati da je jedva smirim…Zvala sam jutros dr jer smo trebali na cijepljenje ali je rekla da ipak ne dolazimo nego da pratim par dana kako ce se ponasati. Temp joj bude od 36.8 do 37.2…sisa i igra se normalno, samo kad joj se skupi slajma onda se malo uznemiri i zakaslje…Bas sam zabrinuta da joj se ne spusti na pluca, samo osluskujem kako dise i mjerim temp svako malo. Muz vec misli da sam izludila. 😐
    Jel ima koja kakav savjet kako da joj pomognem jos da izbaci taj slajm?

Kojim postupkom joj čistite nos fizioloskom?
    Tu sam vec pisala,izbjegavati cesto usisavanje,opomenula su me vec dva pedijatra. Prva kaze da im se jos srednje uho razvija a to im radi podtlak.a druga da radi kontraefekt i sluznica natekne i onda nije prohodan nos. Nama je slajm bio 2 tjedna. Isti simptomi kao i vama. Ne hajcati u sobi gdje spava ili bar ovlazivati prostoriju. Prije hranjenja ili 3Ɨ dnevno toaleta nosa - 5ml u jednu nosnicu i 5ml u drugu. Pp potrebi ce vam dati kapi za nos da se isusi to. To nije temperatura, i rijetko se bebama upala manifestira povisenom temp, vise se prati opce stanje djeteta,da li jede,pisa,pospanost/budnost. Ako nos odrzavas nece se spustiti. Ja jos mazem Balm by Jela ispod nosa i na celo na sinuse. Sama pripravljam i od bademovog ulja+ tri etericna ulja pripravak za iskasljavanje sluzi koji mazem na pesaĀ 

Lavica27
    23. Ožujak 2020. 21:45

miki0

Lavice tnx za info za online! Jesi narucila vec iz sinsaya? Stize ovih dana? S kojim ducanom su usporedive velicine?

Nisam iz Sinsaya ali pise tako na webu, vec sam napunila kosaricu al stalno me nesto prekida. Obzirom su oni ista grupacija kao Reserved i Mohito,prerpostavljam da je "kalup" isti. Reserved robica je realna do malko veca,kao Next,i jako sam zadovoljna sa bas svom robom bila jos s kceri.

DeeSB
    23. Ožujak 2020. 22:12

Lavica27

DeeSB

Hej cure…prvo vama koje ste u Zg i okolici uz sve ovo s koronom jos i potres prolazit…ne mogu ni zamisliti kako vam je, ne ponovilo se!
    Mene je u subotu bas panika uhvatila zbog tog virusa da sam se jedva nekako malo skulirala. Jos je kraljicu poceo muciti nosic, zacepljen i pocela kasljati…stalno ju je to budilo. Ispiremo stalno i usisavamo, danas kao da je sazrio taj sekret i bas je bilo puno izaslo ali jos je muci. Sad je problem sto odmah skuzi kad joj zelimo uspricati fiziolosku i toliko krene plakati da je jedva smirim…Zvala sam jutros dr jer smo trebali na cijepljenje ali je rekla da ipak ne dolazimo nego da pratim par dana kako ce se ponasati. Temp joj bude od 36.8 do 37.2…sisa i igra se normalno, samo kad joj se skupi slajma onda se malo uznemiri i zakaslje…Bas sam zabrinuta da joj se ne spusti na pluca, samo osluskujem kako dise i mjerim temp svako malo. Muz vec misli da sam izludila. 😐
    Jel ima koja kakav savjet kako da joj pomognem jos da izbaci taj slajm?

Kojim postupkom joj čistite nos fizioloskom?
    Tu sam vec pisala,izbjegavati cesto usisavanje,opomenula su me vec dva pedijatra. Prva kaze da im se jos srednje uho razvija a to im radi podtlak.a druga da radi kontraefekt i sluznica natekne i onda nije prohodan nos. Nama je slajm bio 2 tjedna. Isti simptomi kao i vama. Ne hajcati u sobi gdje spava ili bar ovlazivati prostoriju. Prije hranjenja ili 3Ɨ dnevno toaleta nosa - 5ml u jednu nosnicu i 5ml u drugu. Pp potrebi ce vam dati kapi za nos da se isusi to. To nije temperatura, i rijetko se bebama upala manifestira povisenom temp, vise se prati opce stanje djeteta,da li jede,pisa,pospanost/budnost. Ako nos odrzavas nece se spustiti. Ja jos mazem Balm by Jela ispod nosa i na celo na sinuse. Sama pripravljam i od bademovog ulja+ tri etericna ulja pripravak za iskasljavanje sluzi koji mazem na pesa

Hvala ti puno... šŸ¤— Mi smo tako radili ali 2 ml, morat cemo pojacati dozu. Samo moram mm pokazati sta si napisala jer on misli da je to previse, mozda ce sad vidjeti da nisam to izmislila. I jesam vecinom po vasim iskustvima radila, ali malo sam se ovaj vikend pogubila...bas nisam bila sva svoja, a i mm me malo izludio hahaĀ 
    Kad vidimo ovako male da se muce s necim onda svaki korak propitujemo. Puno mi je lakse sad. Bitno da ona sisa i da je dobro raspolozena, piski, prducka, kaka...

L šŸ’›

23. Ožujak 2020. 22:32

Mene bas zanima kakve je kvalitete Sinsay robica jer realno zaodrasle je užas. Nista sto sam tamo kupilanije bilo upotrijebljivo nakon prvog pranja.
    Ovo za socijalizaciju se slazem... negdje sam procitala da oni imaju potrebe za drustvomvrsnjaka tek nakon 2 godine.Ā 
    Ne znam jesam li ja cudak no ja ne primijecujem da moj malac ne moze bez mene ili da ga npr samo ja mogu umiriti, nahranitii sl. kao sto neke mame tvrde. Najvise je sa mnom no kad bude i s tatom ili dedom i bakom smije se i sretan je i nije bitno jesam li ja pored. Dok je frendicin mali sad 7 mj i nije se duze od 10 min odvojila od njega jer tvrdi da place... cini mi se da je u njoj problem s odvajanjem. Ja odem solo i nema me po nekoliko sati i on je zadovoljan.

mrgud_zg
    23. Ožujak 2020. 22:51

Ja se bojim da ce mali bit previse vezan za mene. Zbog ove glupw situacije. Mi smo taman krajem 2 mj pricali kako bi ga poceli ostavljat na cuvanju. I onda dosla korona. Znao je ostat prije s tatom, ja bi se izdojila, i nije bilo nikakvih problema. Al sad sam stalno doma i doslovno cijele dane s njim

• mom12
    23. Ožujak 2020. 23:18

Do povezanosti dolazi kasnije..ja ne primjecujem da je mojoj maloj teako ako je ostavim sat dva...i ponekad ja nisam u sobi a ona se ajmo to nazvat igrom i sa didom i bakom i tatom i smije se...imam osjecaj samo da joj je bitno da neko prica i da ima kosu na glavi...toliko gleda u kosu i smije se da mi je to nevjerovatno...nekad kad mi se spava ja je stavim kod sebe i okrenem kosu ja je cujem i vidim kako se smije i nesto guguce...i nekad sama zna bit u sobi i gleda oko sebe niti je ne cujem...a bude budna....vazno samo da je sita i cista...

• mom12
    23. Ožujak 2020. 23:21

Iako smo izolirani tesko zadnjih tj dva dana otkad je krenilo ovo ludilo sa koronom..nadam se da se nece to poremtit...i da spavali smo kod mojih kod mm na selu i nikakve promjene ponasanja nervoze nisam primjetila...jedino razgleda...valjda joj zanimljivo to..

DeeDee
    24. Ožujak 2020. 00:16

Ja imam osjećaj da je ovoj mojoj prasici apsolutno svejedno s kim je, samo da dobije jesti i da je netko presvuče i zabavlja malo šŸ˜…

[/url

DeeDee
    24. Ožujak 2020. 00:17

mom12

Do povezanosti dolazi kasnije..ja ne primjecujem da je mojoj maloj teako ako je ostavim sat dva…i ponekad ja nisam u sobi a ona se ajmo to nazvat igrom i sa didom i bakom i tatom i smije se…imam osjecaj samo da joj je bitno da neko prica i da ima kosu na glavi…toliko gleda u kosu i smije se da mi je to nevjerovatno…nekad kad mi se spava ja je stavim kod sebe i okrenem kosu ja je cujem i vidim kako se smije i nesto guguce…i nekad sama zna bit u sobi i gleda oko sebe niti je ne cujem…a bude budna….vazno samo da je sita i cista…

Točno to, potpisujem sve napisano

[/url

• Uključi se u raspravu, znaÅ” da želiÅ”!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali joÅ” se niste prijavili na račun. NemaÅ” korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.