ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mrgud_zg
    25. Listopad 2020. 10:22

Pozdrav. Mi jucer spontano isto cijeli dan po gostima 😁
    Valkiris cestitam i svaka cast na odluci 🥳🥳 ja si nemrem zamislit jos. Meni je i dalje ovo akcija 0-24. 🙈
    Lorena cestitam na poslu. Ja isto mislim da ti je to dobra odluka 😉
    Hani kaj ima novo vezano za operaciju i to? Kak je inace?
    Mi ustali u 7 po novom vremenu. Al imao prilicno losu noc opet malo za promjenu🙄
    Sto se hrane tice on ima oko 6 cica, pa jos malo odspava
    9-10 - dorucak - voce+zitarice
    12- cica
    14-15 - rucak
    17- cica
    19- ad+ zitarice 
    20-21 cica za uspavljivanje
    Nocnih miljon cicanja
    Ako ga netko cuva onda ovaj popodnevni obrok bude ili kasica il palenta i nesto..

mala.le.90.
    25. Listopad 2020. 10:27

Kod nas ovako:
    06:45 ad 210ml
    11:00 voce i zitarice
    13:00 ad 210ml
    16:00 mix mesa i povrca
    18:00 zobene i jogurt
    20:00 ad 150 ml
    Laku noc

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

DeeDee
    25. Listopad 2020. 10:40

Ja sve što pojede računam kao obrok, osim ako ne pojede zalogaj nečeg 🤷
    Kod nas to u zadnje vrijeme ide ovako nekako, ali nije striktno i nije svaki dan isti, nekad pojede manje a nekad urla svako malo dok ne dobije bocu,
    ajmo reć da je prosjek:
    1. Doručak oko 9 
    2. Ručak ili boca oko 13
    3. Ako je u 13 bila boca onda ručak oko 16, i obratno
    4. Oko 19 goodnight kašica 
    Najčešće nakon tog obroka zaspi i probudi se oko 22.
    5. Oko 22/23/24, ovisno o spavanju boca 
    I sad opet ovisi kad je bila ta boca, nekad imamo noćni obrok oko 3, nekad oko 5, a nekad uopće ne i onda opet bude prvi taj doručak. S tim da ako jede noći nakon 4, pomaknemo doručak za jedno sat vremena.
    Bocu joj već jako dugo radim 120ml + 4 mjerice, s tim da u ovom kasnovečernjem hranjenju zna tražit još pa napravim još 90+3.

[/url

Lorena94
    25. Listopad 2020. 10:44

Hani malo će nam biti gusto prvih mj-dva oko čuvanja, još nismo definirali kako i što točno. Bake vjerojatno za prvu ruku. Iako do Božića možda našemo i neku tetu čuvalicu ili uspijemo vrtić iskemijati. Mikio sredinom studenog bih trebala početi, tako da ovaj tj moram do hzzo vidjet što i kako zbog rodiljne naknade, moram podnijet ili ne neki zahtjev i sl. Vidim pišete raspored papanja, moj neće ad na bocu, samo ako ga ukamufliram u kašice, tak da je nama odm ujutro mliječna kašica 150-180 ml pa doručak oko 9 pola 10 voće i žitarice, ručak oko 1 pola 2, dobije neki međuobrok između večera oko 18 maffini, palačinkice ili tako nešto, i opet oko 20 h traži jest, onda dobije mliječnu 150-180.. 
    Hvala vam puno cure. I ja mislim da mi je to dobra odluka, malo se maknuti od kuće i od malca. A dodatno i zaraditi i biti od koristi, ovako se osjećam beskorisno.
    Dakle današnji dan će stvarno biti dug, T je cendrav, ko čičak se zalijepio za mene i ne pušta. Mm ga hoće uzet dere se kao da ga koljemo. 

Grizli
    25. Listopad 2020. 11:05

Jutrač... Mi standardno party od 12 do 2 i onda je spavala do 7 po novom vremenu pa ajde ok. U 10 ispa spavat standardno. Nadam se da nece biti neke kasnije reakcije na promjenu vremena. 
    Kod M vecera je oko 18h i to dam neke zitarice sa AD one vec kombinacije hipp, dm, muller... Eventualno dodam malo cimeta, jabuke, banane kako kad. Nekad zna i samo te zitarice sa Ad isto joj se sviđaju.
    Obrok kruti je kolicinski cca 150-200 gr, cicanje nemam pojma koliko popije. 
    Drustvena je prilicno, smije se svima tko joj se krevelji, zabavlja ju, glupira se s njom, ali uvijek prati di sam ja. U zadnje vrijeme kad joj dosadi biti kod nekoga onda se okrene tijelom prema meni i pruza rukice da ju uzmem i pocne kenjkat. A to je bilo i za ocekivati rekla bi standardna reakcija bebe.

Pitanje za mame s iskustvom ne da bi kudila ili se ismijavala ali pricala sam sa frendicom iz Zg i ona se "pohvalila" da je malu od 2.5 god jedan dan zaboravila u vrticu. Trebala je biti po nju u 3,al ona je isla na kavu i u 3 se tek sjetila da je morala biti po nju, a nije bila bas blizu po mojoj procjeni koliko znam Zg i okolicu dosta je kasnila (kafenisala u sv. Klari, a mala je u vrticu u Dubravi). Meni to sad iz moje perspektive je nezamislivo, a ona mi rekla kao vidit ce i tebi ce se to kad tad desiti. I sad si ja mislim jel to zbilja tako, meni je to prestrasna pomisao da ja zaboravim na djete negdje. Jel se to zbilja svima kad tad dogodi? 

• mom12
    25. Listopad 2020. 11:11

Mi isto ustali u 7 i nastavili do sad☺☺...ja sinoc ucila do 2h..totalno ce mi se poremetit ritam a mozda i maloj...😒😒
    Al moram izdrzat do 12 mj...nekako nemogu ucit po danu jer ona kad zaspe ja neznam kad ce se probudit a zelim i nesto obavit dok ona spava...

DeeDee
    25. Listopad 2020. 11:21

Mom svaka čast, uopće ne kužim kako bi s ovim trenutnim stanjem mozga prošla ijedan ispit 🤷🤯

[/url

• mom12
    25. Listopad 2020. 11:26

Osta mi je jedan ima skoro god dana i morala opet upisat ovu god zbog tog ispita prakse i zavrsnog😅😅...da sam dnevno uru ucila mogla sam al nisam😒😒..
    A grizli svasta se moze dogodit al zaboravit dijete neznam...mislim nemogu osudit ko zna sta sutra ja mogu napravit...al mi je grozno to za cut a i da mi se to dogodi grozno bi se osjecala....
    Lorena samo polako sve ce doc na svoje mjesto..nekad ce bit teze nekad lakse al sve ce se slozit...

Taani
    25. Listopad 2020. 12:44

Ajoj, ja sam cijeli tjedan u radnim akcijama oko kuce pa citala zaostatke 🥴 umorila sam se.
    -
    Valkris, cestitke 😊 prekrasno!
    Grizli, nisam davala probiotik vec maslinovo obavezno i dorucak i rucak. Ako zaboravim, odma mu probava slabije radi.
    Cula sam da tate zaborave dijete pokupiti, ali ne i mame 😋. Ne cudi me nista, ima nas svakakvih, ali nadam se da se nece meni dogoditi.
    Mikio, nisam strucna, ali mislim da bi trebala uvesti veceru, goodnight kasice su brze, nema nakuhavanja. Ja sam svom uvela veceru, ne mislim da je rano jer on stvarno moze pojesti. Kaka uredno pa je valjda sve ok.
    -
    Nosic cistimo sterimarom svaku vecer poslje kupanja. Kroz igru se sprijateljio s tom spricom 😁. Jednom dva puta mu dala da istrazi, pokazala na sebi, a i to sto je neka rekla (zab koja) ocito kuzi da mu je lakse poslje toga pa se ne buni previse. 🤷‍♀️
    Mi ustali u 6, ocekivano, dan mi traje citavu vjecnost 😁.
    Narucila na ekupi psica sveznalicu, nek mu bude 😁.
    -
    Moram kupiti autosjedalicu, izludile me one HAKove ocijene 😬 , vidjela sam u Magic babyu neke Joie na akciji, 2 su zeleen na Haku a meni to sve isto 🙄

• Hani
    25. Listopad 2020. 13:21

Mom, stvarno svaka cast, ni meni se ne bi dalo jos i uciti. I to navecer!
    Mrgud, ok je G, ujutro nas premjestaju za Zg, blizi se taj dan🙈😣 
    Deedee, cini mi se malo obroka.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.