ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    beba2025❤
    26. Listopad 2020. 09:31

Grizli

Jutrač… Mi standardno party od 12 do 2 i onda je spavala do 7 po novom vremenu pa ajde ok. U 10 ispa spavat standardno. Nadam se da nece biti neke kasnije reakcije na promjenu vremena.
    Kod M vecera je oko 18h i to dam neke zitarice sa AD one vec kombinacije hipp, dm, muller… Eventualno dodam malo cimeta, jabuke, banane kako kad. Nekad zna i samo te zitarice sa Ad isto joj se sviđaju.
    Obrok kruti je kolicinski cca 150-200 gr, cicanje nemam pojma koliko popije.
    Drustvena je prilicno, smije se svima tko joj se krevelji, zabavlja ju, glupira se s njom, ali uvijek prati di sam ja. U zadnje vrijeme kad joj dosadi biti kod nekoga onda se okrene tijelom prema meni i pruza rukice da ju uzmem i pocne kenjkat. A to je bilo i za ocekivati rekla bi standardna reakcija bebe.
    .
    Pitanje za mame s iskustvom ne da bi kudila ili se ismijavala ali pricala sam sa frendicom iz Zg i ona se "pohvalila" da je malu od 2.5 god jedan dan zaboravila u vrticu. Trebala je biti po nju u 3,al ona je isla na kavu i u 3 se tek sjetila da je morala biti po nju, a nije bila bas blizu po mojoj procjeni koliko znam Zg i okolicu dosta je kasnila (kafenisala u sv. Klari, a mala je u vrticu u Dubravi). Meni to sad iz moje perspektive je nezamislivo, a ona mi rekla kao vidit ce i tebi ce se to kad tad desiti. I sad si ja mislim jel to zbilja tako, meni je to prestrasna pomisao da ja zaboravim na djete negdje. Jel se to zbilja svima kad tad dogodi?

Grizli, ne znam da li se to "svima" dogodi, ali meni u deset godina nije nikad. Tako, da ako nije meni ovako malo smotanoj🤭sumnjam da se to često događa.
    Meni je to čisti nemar. 
    Mogu ne otic po dijete samo ako završim u bolnici. 
    Pokvario mi se auto, pa sam hodala sat vremena s bebom bez kolica da stignem na vrijeme pokupiti obje. 
    Naravno da svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali meni to nije normalno i točka! 

Grizli
    26. Listopad 2020. 10:06

Beba meni je shvatljivo da mama ne stigne po djete - posao, nezgoda neka, neplanirano nesto xyz, al zaboraviti meni je to isto neodgovorno, no eto nekima je i to valjda normalno. Znam da sestra kad je zavrsila u bolnici jer joj je puklo slijepo crijevo, ja bila trudna samo mi je poslala sms sto joj se dogodilo da ide na operaciju sad, a da malog iz skole ce pokupiti susjeda. Znaci u ne bas lijepo situaciji prvo se pobrinula za djete, meni je to recimo normalno ponasanje mame, zato me sokirala ta zenska s izjavom da se to svima desi jer ja u svojoj okolini neznam mamu kojoj se to desilo pa sam mislila mozda da zene ne govore to jer im neugodno.

E curke dobila sam quinoa pops kao da M proba... E sad ja neznam kako se to koristi 🙊. Ima koja ideju? To su kao kokice od quinoe ili? Samo ubacim u jelo 🤔🤔🤔... 100 upitnika iznad glave imam trenutno. Inace quinou ne koristim bas nesto, al ovo mi izgleda fora. 

mrgud_zg
    26. Listopad 2020. 10:34

jutro! nas nije nesto omelo ovo pomicanje sata. sinoc iso spavat normalno i jutros smo ustali u 7:30. osim kaj je opet cendrao svaka 2 sata  al stvarno se ovaj drugi zub moze napipat, mislim da mu doslovno mrrrrrrvicu fali da napokon probije pa da cemo opet imat malo mira. zaspao mi je sad u 10 sto mi je isto ok. jedino jucer bio ekstra cendrav popodne al to isto pripisujem zubu.
    grizli meni su te pops super, to sam ja samo ubacivala u vocnu kasicu kad sam u zurbi pa ne stignem nis drugo. cak i u kupovne vocne koje su bez zitarica. tog ima u tvornici zdrave hrane. ima proso pops, rizine pops, ne znam dal jos koje. meni je to za ljeto kad sam bila solo bio spas
    zakljucial sam da ti zbilja poznajes neke cudne/grozne ljude. uvijek imas neke "najgore" price  zaboravit dijete, pa natjecanja, pa nece priznat da idu na vjezbe, pa daju djeci svasta.. hhhh. ja faakt nisam bas puno tak losih prica cula u svojoj okolini  mozda zato kaj nisam bila tip od djece prije pa nitko sa mnom ni nije pricao o djeci  
    iako imamo frendove koji su malom s 4 mj dali bosanski lonac. i ona je sad opet trudna i tak malo ja pricam kak ja svom ovo i ono, i onda cudenja zakaj jos ne jede cokolimo, zakaj mu nedam ovo zakaj ono. oni ce to sebi sve maksimalno pojednostavit. a fakat smo dobri s tim frendovima, al jbg. ja reko ako te zanima mogu ti ukratko objasnit zasto je nesto dobro/lose, al naravno da ce svak donjet odluku za sebe.

DeeDee
    26. Listopad 2020. 12:47

LoSa i kod nas ista situacija, spavala od 9i45 do 10i30 i sad pred par minuta tvrdo zaspala, sumnjam da je to sve za danas, a možda i bude..
    Što se tiče hrane vodim se nekom logikom i trudim se bit realna, a isto tako znam ekipu kojima su bebe s 9 mjeseci jeli apsolutno sve, a i one koji nisu dali da lizne tortu za prvi rođendan tako da...

[/url

Grizli
    26. Listopad 2020. 12:58

Mrgud jeste ta quinoa je iz tvornica zdrave hrane. Bas jedva cekam probat onda. Taman kad mi fali nesto za zgusnut. Tnx!  😂😂 E ali sve price se svode zapravo na 1 osobu koja je meni u potpunosti ne shvatljiva, a ova zaboravljiva je new entry. Inace je skroz normalno do sad imala ponasanje. Nemam bas toliko nenormalnih frendica 🤣. 
    Danas je mandarinu jela. Moja recimo sve od hrane ssto je vlazno, mokro nece ni taknut. Smoki, keksice i sl bez problema, dok mandarinu ilo bananu nema sanse takne i napravi facu gađenja, moram joj vilicom bost i davat. Fina dama.
    Meni kad netko se krene cuditi da nesto ne jede tj nije jos jela uopce vise se ne opravdavam, samo kazem će ben (po nasi bude već). Popiz samo ako joj hoce dati bez pitanja, a ima i takvih pacjenata. 

DeeDee
    26. Listopad 2020. 13:08

Će ben je moj ultimativni odgovor na svaki "zašto nije" 😁😁😁😁😁

[/url

mrgud_zg
    26. Listopad 2020. 13:34

Ma ja se isto ne opravdavam, bitno mi je jedino da su bake i dede prihvatili moju filozofiju jer su oni ionak jedini s kojima ostaje 😁 moj pak hoce pribat apsolutno sve 😂 osim na bocicu 🙄 znaci kAk me boli ta cuca dok cekam da me primi doktorica se izdajam. I mali nece ni guc na bocicu. Utocim u casu uzme guc i nece vise. Utocim u kljunasicu guc i nece. Uzmem ga u ruke i dam cicu, lik uziva, mazi se papa. Znaci razmazeno deriste 🤦‍♀️😂., nece ni na rijetko, dala mu jucer izdojeno i old school zobene, nece, samo na gusto. Samo si hrpu suda napravim 🤦‍♀️
    Mi isto izasli u setnju jer imamo gotov rucak od jucer,i on zaspao u kolicima. A odspavao sat vremena vec ujutro..

Lavica27
    26. Listopad 2020. 14:05

Haj cure!
    Svečano dajem na znanje da nam je jučer izasao prvi  zub🎉🥂🥂🤣 Donja jedinica😁 nije bed,sad samo još 19🤣
    .
    Mali super spava od promjene sata! Nocas budjenje pola 12 pa pola 6! Dala sam mu bocu pa je produžio do 7. Al zato kcer u pola 6 drugi dan za redom odlucuje da se naspavala🤦‍♀️
    .
    Mi imamo 3 spavanja dnevno. Jutarnje od cca 9-pola 10 kojih dva sata, pa oko 1-pola 2 kojih sat vremena i oko 5-6 nekih pola sata.
    Kcer je do 1.5god imala 2 spavanja al gotovo sva djeca s godinu dana (odnosno kad krenu u vrtic) imaju to jedno spavanje u vrtiću.

DeeDee
    26. Listopad 2020. 14:30

Lavica27

Haj cure!
    Svečano dajem na znanje da nam je jučer izasao prvi zub🎉🥂🥂🤣 Donja jedinica😁 nije bed,sad samo još 19🤣
    .
    Mali super spava od promjene sata! Nocas budjenje pola 12 pa pola 6! Dala sam mu bocu pa je produžio do 7. Al zato kcer u pola 6 drugi dan za redom odlucuje da se naspavala🤦‍♀️
    .
    Mi imamo 3 spavanja dnevno. Jutarnje od cca 9-pola 10 kojih dva sata, pa oko 1-pola 2 kojih sat vremena i oko 5-6 nekih pola sata.
    Kcer je do 1.5god imala 2 spavanja al gotovo sva djeca s godinu dana (odnosno kad krenu u vrtic) imaju to jedno spavanje u vrtiću.

🎉🎉🎉🎉

[/url

PetraB
    26. Listopad 2020. 14:37

Lavica27

Haj cure!
    Svečano dajem na znanje da nam je jučer izasao prvi zub🎉🥂🥂🤣 Donja jedinica😁 nije bed,sad samo još 19🤣

Zakon... Braaavoooo 🎉🎉🎉
    Ja mislim da ce moje u skolu krenut krezube 🙈

url=https://lilypie.com][/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.