ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Eleonoris
    22. Veljača 2020. 10:01

Ljudi jesam uspijela?😂😂

Grizli
    22. Veljača 2020. 10:16

Eleonoris mislim da je na 2 stranici jedna od cura napisala koji link kopiras u potpis pa pogledaj. Ne znam napamet al ugl neki pseudo za forume...
    Curke uprvao citala zanimljiv tekst... Znaci tokom nocnih dojenja bebe bi trebale imati barem 20% dnevnog unosa hrane. I mlijeko koje se stvara tokom noci je puno bogatije triptofanom (aminokiselinom) koji utjece pozitivno na san beba. E sad da bi se on oslobađao mama mora biti odmorna tokom podoja. (preporuka je da mama odspava popodne 🤷‍♀️ nekima vjerojatno je to luksuz). I pise da mame cije bebe nocu placu ili su zamjenile dan za noc bi trebalo par noci forsirat noćne podoje makar to znacilo i dugo drzanje beba na cicama, da se krene oslobađati taj triptofan. I beba po "okusu" mlijeka moze raspoznat dan od noci. I obicno bi u predvečerja trebale imati masnije mlijeko i pustat bebe duze da sisaju jer im to osigurava duzi san.
    Sve to fino mi zvuci na papirima i saznanja, sad samo da sve to skuzim i primjenim 🙈, al imam mi smisla... Moja recimo ako sam ja odmorna dok ju dojim tokom noci u 15-20 min posisa i zaspe ko klada, ako ja jedva drzim oci otvorene dok ju dojim onda mrcvari sisu. Po 45 min i budi se nakon 2h opet za sisanje. 

Dalindas
    22. Veljača 2020. 10:35

Eleanoris , to i mene zanima . Moj bi stalno jeo , bljuca i traži još. Kad smo zadnji put bili kod pedijatrice rekla mi je da mu držim razmak 2,5 -3 sata između jela jer mu želudac u nekom trenutku mora biti prazan a on bi stalno jeo i zato ga je patio stomak . Par dana nam je uspjelo i sad se sve poremetilo sa tim skokom ,opet bi stalno jeo i još mi jako malo spava ,ja sam bas premorena . 
    Uz to sve mene bradavice ubijaju ,stalno mažem i stavljam jednom dnevno komprese ali i dalje , znaci ne boli me samo na početku dojenja već nekad i skroz dok sisa . Kad mi je bila patronažna rekla je da je hvat u redu a ja sam luda vise jer bar jednom dnevno oplacem koliko me boli. Ni njoj nije jasno zbog čega me boli . Pokušati će mi srediti pregled kod doktorice koja je isto ibclc savjetnica da ona pogleda ,možda skuzi u čemu je problem . Stvarno imam želju dojiti i imam mlijeka ali ovi bolovi me ubijaju ,preznojim se samo kad pomislim na to

Grizli
    22. Veljača 2020. 10:56

Dalindas probaj da nekoliko sati nista ne stavljas na bradavice. Samo nakon dojenja namazi malo mlijek po njim i uraci ih. Meni su uzasno bolile doduse samo na pocetku i ragada mi nije htjela zacjeliti dokle god sam mazala purelanom dto kao inace pomaze. Pa sam zaboravila jednu noc namazat i obuc grudnjak i kad sam se digla pon9ci dojiti iznenadila se da ne boli ludjacki vec puno manje. I onda sam prestala mazat sa purelanom i stavljat komprese, zracim ih redovito kad smo same doma i namazem 1-2 puta samo babylove kremom za bradavice. Prakticki vise ni ne kuzim bol na pocetku. 

DeeDee
    22. Veljača 2020. 11:28

Bas sam htjela napisati, luftajte cice ako možete. Ja po doma apsolutno ne nosim grudnjak i ako sam sama ih nakon hranjenja namazem ili mlijekom ili biobazinom kremom za bradavice i pustim bas na zraku. A čim stavim grudnjak, pogotovo na dulje počnu me peckati 

[/url

MaRe
    22. Veljača 2020. 11:34

Sloboda grudima 💪💪
    Grudnjak stavljam samo kad idemo nekud inace ih luftam po stanu 🙄 kad osjetim da ce curiti stavim jastucic a inace sam bez njega
    .
    Mi smo izasli danas u prvu setnju sami 💪 Prezivjela sam nosenje kolica niz zgradu.

DeeDee
    22. Veljača 2020. 11:48

MaRe

Sloboda grudima 💪💪
    Grudnjak stavljam samo kad idemo nekud inace ih luftam po stanu 🙄 kad osjetim da ce curiti stavim jastucic a inace sam bez njega
    .
    Mi smo izasli danas u prvu setnju sami 💪 Prezivjela sam nosenje kolica niz zgradu.

Ja sam razvila taktiku s malim ručnikom ili tetrom haha. Evo i nas u prvoj šetnji💓💓
    Za sad nije ispala iz kolica, dobro je 😛😛😛

[/url

• mom12
    22. Veljača 2020. 11:49

Moja je skorosa mj dana znala spavat po 6 7 sati navecer od 11ipo ponoc do 6 7 ujutro al zato bi cjeli dan jela bas dosta..tj vece kolicine npr jutros mi je jela oko 6 160ml a ponudila sam joj sinoc oko 11 ipo i popila je samo oko 50ml...ja sam uzela caj al ga nece pit...ja sam uzela radi probave ovako joj ga ne dajem...jedino hoce pit kad je gladna...al posto su mi poslje za probavu savjetovali kamilicu ..nju sam koristila jednom i pomogla nam je..a hipp ni ne koristim ga vise...ja sam ispocetka koristila grudnjak i jastucice cak sam pomislila da imam soor..poslje sam makla i jedno i drugo i hodam po doma u donjoj majici i nrmam nikakvih bolova niti peckanja nista....jel vas bole bradavuce tokom podoja mene bole u pocetku i pred kraj...ja sam mislila da ce prestat s vtemenom al nikako...nije neka bol al osjetim...ono kad mi ona vuce..nezz kako bi opisala taj osjecaj...

• AnnA
    22. Veljača 2020. 12:21

Mene bradavice bole kako kad. Bas mi nema nekih pravila. Nekad me boli tokom cijelog podoja ili izdajanja, nekad samo na pocetku a nekad cak niti to. 
    moj cicu definitivno ne iskoristi maksimum. Nakon nekog vremena se ulijeni i ne bi taj vise sisao. A i tokom podoja ga svako toliko moram cimat jer stane sa sisanjem. Tako da sam ja odlucila sljedece. Ne dajem mu ad nakon svakog podoja kao sto mi je patronazna rekla. Nego nakon svakog drugom. S time da kad mu ne dam ad onda mu nakon podoja dam jos svojeg izdojenog mlijeka. I cini mi se da mu tako pase. Jedino po noci mu dam samo cicu, osim ako vidim da je prenervozan da bi uopce sisao i da se dugo vremena nikako ne moze namjestit za jest. Kao npr sinoc. Tada sam mu nakon sta mi je izmrcvario cicu dala svoje izdojeno. 
    Pa cemo vidjeti za par dana kako napreduje sa kilazom. 
    I mom su ful narasle trepavice. Kad se rodio skoro da ih nije ni imao. I kosica mu je ful narasla. A bome i nokti. Neki dan ih odrezala i jucer sam morala opet 

• AnnA
    22. Veljača 2020. 12:23

Sad kad spominjete caj, i oko toga su strucnjaci oprecnih misljenja. Netko kaze ni za zivu glavu dati bebi caj. Netko preporuca. I ajde ti sad budi pametan. Kao sto je Mare rekla, pogotovo ako ti je to prvo dijete

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.