Mikio ja ću joj dati onaj domaći jogurt okusi zavičaja (plava čašica, cca 9 podto m.m.) jer sam neki dan čitala deklaraciju i to je u biti mješavina jogurta i vrhnja pa ću smatrat vrhnje uvedenim. Ali realno već dugo samo alergene uvodim po 2 dana tako da.. i jaje cu četvrtinu, polovicu pa cijelo kad se konačno odlučim
[/url
I slažem se s Mrgud, to se sa sigurne udaljenosti pogleda u tišini 🤣🤣🤣
[/url
Mikio, kako je Losa napisala, tak i ja. Ako može jogurt i svježi sir, može i vrhnje.
Ja jedino što izbjegavam općenito, ne samo dok su bebe, Light proizvode i one bućkuriše kao za klince, a unutra čuda.. Danonino, Dukatino i sve Nino.. i čokoladno mlijeko mi je ravno otrovu, jer znam kako se proizvodi.
Dam im da probaju cokolino, da ih "ne zakinem" 😂, ali, srećom niti jednoj se nije svidjao, pa ga nismo koristili.. Ali, eto.. moraju nešto ipak i probati🤭🤭
DeeDee, taman sam htjela strpat u sebe kekse sa mlijekom, a debela sam, pa hvala na opisu🙋♀️nisam ih pojela😂😊
Lavice
Ja kad provjeravam dal diše stojim mirno ko kip ( ne dišem) i čekam da vidim da se dekica miče...ak se ne miče stavim lagano ruku na prsa da provjerim.
.
Moj je danas sam jeo kruh i jaja a ja sam mu na žicu davala još vrhnje da mu nije suho...kosa mi se diže na glavi kad vidim koliko mrvica i svega bude al tak slatko jede pa neka mu..neka se uči jesti sam. Za ručak nemam pojma šta ću mu dati...neeemam ideja više.
Kako ste butternut spremale?? Nisam nikad nju koristila a uzela sam ju kao da i to probamo...mislila sam možda smjesu kao za palačinke pa unutra i ispeći..to bi mogao sam jesti. Moram na fb potražit malo recepta.
.
Opet mu je izbilo par točkica na bradi od bjelanka...jel to ok pa će se naviknuti s vremenom ili da mu ne dajem? Uskoro ćemo kod pedijatrice na vaganje pa ću i nju pitat šta s time....a ono nije neka jaka reakcija..pojavi se par točkica i u roku par min nestane.
DeeDee, taman sam htjela strpat u sebe kekse sa mlijekom, a debela sam, pa hvala na opisu🙋♀️nisam ih pojela😂😊
Hahaha i drugi put 🙋
[/url
Lavice
Ja kad provjeravam dal diše stojim mirno ko kip ( ne dišem) i čekam da vidim da se dekica miče…ak se ne miče stavim lagano ruku na prsa da provjerim.
.
Moj je danas sam jeo kruh i jaja a ja sam mu na žicu davala još vrhnje da mu nije suho…kosa mi se diže na glavi kad vidim koliko mrvica i svega bude al tak slatko jede pa neka mu..neka se uči jesti sam. Za ručak nemam pojma šta ću mu dati…neeemam ideja više.
Kako ste butternut spremale?? Nisam nikad nju koristila a uzela sam ju kao da i to probamo…mislila sam možda smjesu kao za palačinke pa unutra i ispeći..to bi mogao sam jesti. Moram na fb potražit malo recepta.
.
Opet mu je izbilo par točkica na bradi od bjelanka…jel to ok pa će se naviknuti s vremenom ili da mu ne dajem? Uskoro ćemo kod pedijatrice na vaganje pa ću i nju pitat šta s time….a ono nije neka jaka reakcija..pojavi se par točkica i u roku par min nestane.
Ej mi ju pravimo kao krem juhu.. Ili kao pire ili pecena bude slicna krompiru ali slatkasta i mekana. Moj malac ju voli svakako.. Kad pravim krem juhu stavim mu malo kruha unutra da bude onak gusto..
Losa mozda grijesim al jede energetski vise kaloricnu hranu pa mu vjerojatno zato manja porvija dosta. Bar si ja tako mislim.
Vrhnje ne mislim posebno uvoditi, ali kefir mislim jer kefir nastaje vrenjem uz kvasac, ne uz bakterije kao ostali fermentirani mlijecni proizvodi. Kefir inace sadrzi i alkohol doduse vrlo malo u nekim promilima al on je potpuno drukciji od svega mliječnoga.
Butternut tikvu kao juhu joj najčešće pa dodam unutra zlicu kus-kus i sira da ju zgusne ili mljebene zobene. Ili kao pire s time da znam pomjesat i malo krumpira uz to ili piletinu.
Bok svima, jedva sam vas uspjela pohvatati i procitati.
Prvo da malom Mrgudu cestitam na zubicu 🥳 komacno 😂 mislim da je to bio najocekivaniji zub na forumu.
Mikio Ninuska bome vec dobro stoji, mislim da tebe uskoro ceka trcanje 😂
Ja ovih dana nis ne stignem, krenuli smo na treninge, super je, samo kaj je moj tamo najzivahniji, ima ga po cijeloj dvorani. Al imam dobar muskulfiber tak da sam zadovoljna.
Stigla nam je danas vreca s nogavicama iz ethereala, super je mekana.
Navecer vas procitam detaljno.
Nadam se da ste svi zdravi, Losa jel malaca sad bolje? I da nitko nema coronu.
Cure misljenje molim jer upravo vodim raspravu... Ako je djete jelo juhu u kojoj je luk kuham samo nije ispasiran, nego se na kraju kuhanja luk bacio. Dal je onda luk uveden ili ne? Ja bi rekla da je, jer to mi ne isto ko da kuham jabuke pa popije samo onu vodu od voca i kazem da jabuku nisam dala nikad. Ili grijesim?
Sortiraj odgovore
Najstariji