ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Damnarexx 🌺
    15. Rujan 2020. 13:28

Petra nisam probala, veceras cu 😁
    Red Fox joj mene je frka tog smokica🙈 al dat cu joj..
    Zarica super za info o ribi, malo si me osvjestila..jer nisam bas isla za tim. Ja sam svojoj isto dala tu vodicu/sokic pa je bas fino pila🤗
    .
    Mi smo imali tako lijep raspored spavanja i cak uspavljivanje je islo super jedno vrijeme i sad bum😤 tesko se uspava, cendra, stavim ju na vrijeme spavati al ne pomaze. Najcesce u kreveticu dize guzicu i nogice "u zrak" danas je cak se digla na sve 4😁
    Ja nekako sve to prepisujem zubima, i vjerojatno skok u razvoju. Nemam pojma🤦
    Taani i kod nas je nocas bio kratak tulum od 45min. Samo sam se okrenula i pokusala zaspat..a ona nek partija💆

15. Rujan 2020. 13:52

Ajme jesam ja jedina bila u bolnici kao krava muzara.. Posto je malac prosao mjenjanje krvi zbog velike kolicine bilirubina nisam ga mogla ni uzeti u ruke 6 dana jer je bio na suncanju stalno. Ja sam izdajala rucnom meni je vec drugi dan 40 ml islo iz jedne cice a 4 dan sam sibala 120 ml iz jedne cice.. Malac je imao i za nocne obroke jer je jeo po 60 ml 3 dan vec.. Na kraju su me 6 dan pitali jel smiju moje mljeko dat na analazu i dati bebama kojima mame nemaju mljeka jer su imali veliku zalihu mog mljeka. Sokirana sam i danas da sam imala toliko mljeka samo mi zao sto malac nije htio sisati jer se navikao na bocicu i koliko god da sam forsirala samo 2 mj je sisao i jos pola mj sam se izdajala.. Sa drugom bebom se nadam da cemo odma na cicu bez bocice jer ih to bas zezne. 

• sunshine1
    15. Rujan 2020. 15:22

Hvala vam puno na odgovorima žene

mrgud_zg
    15. Rujan 2020. 15:37

Mikio moj hoda uz namjestaj, nisam mu nista pokazivala. Danas sw par puta pustio dok se prntrao po meni, nadam se da mu nece past na pamet to nastavit radit jer je preedaleko on jos od hodanja 🤦‍♀️
    Moj nastavio nespavanje. Nakon rucka 20 min 😫 vec sam u setnji pol sata ne bi li opet zaspao al nis se ne dogada. Fakat sam na autopilotu. Mama me spasava jer mi bar kuha, al nije se ni ona naspavala jer imamo samo 1 spavacu sobu pa smo svi nocas probdjeli. Za nagradu za ovih tj dana nespavanja izbio mi herpes na usnici velicine jabuke (jesam to vec napisala? Sorite ak se ponavljam, bas sam koma 🙈😖)

• Zarica
    15. Rujan 2020. 15:46

ja danas ponovo krecem s fitnesom i treninzima nakon valjda 10 mjeseci punih. Mada oni trudnicki treninzi ne znam jel se opce racunaju. Valjda cu prezivit. Ja danas probala njoke mu napravit, al ispalo je koma, bojim se brasno stavljat. Uvjerite me da nebi s tim problema trebalo bit:) I heljdino sam koristila tak da mozda s njim ne fukncionira bas. Al bas sam malo malo stavila, ko da ce mu ne znam kaj od brasn bit. Uglavnom bio je to totalni promasaj. Simbalija, koji je tvoj recept za to? Ja pomijesala krumpir, tikvu, malo brasna i zumanjke...al nis od tog, sve nekak vodenasto ispalo

• Hani
    15. Rujan 2020. 15:56

I ja sam bila muzara, manich, 😁, vjerojatno zbog moje hiperprolaktinemije. Tako mi je žao tog neiskorištenog mlijeka. Da bolnica ne nađe neki način da se to iskoristi, nije mi jasno. Ali kad ne mogu osigurat 2m kvadratna da se žene čije su bebe u bolnici mogu izdojiti, čemu se onda čudim🙄.
    Što se ribe tiče, oslića sam jedino uvela, ali G ne pojede puno. Danas kod pedijatra mjerenje, dobio je samo 60g u dva mjeseca!!! 7200g i 70cm. Kaže ponudit ad nakon svakog obroka. Sjedi? Stoji na nogama? Nije se samostalno posjeo, kažem, tek se počeo vrtiti bez umaranja prije 2tj. Hocemo pregled kod fizijatra, pitam, na koji ga je trebao naruciti prije 4 mj, nakon neuropedijatra. A, mogli bi, kaze, ali ceka se, mozete privatno. Uzima d kapi? Ne. Kako ne? Pa rekli ste da ne treba, samo do 3 mj. Pa niste bili na pregledu sa 3. Pa niste nas narucili, bila sam par puta oko tog datuma.😣😣😣 Muž želi da mijenjamo pedijatra, stvarno djeluje šlampavo svaki put🙄

MaRe
    15. Rujan 2020. 16:20

LoSa

mikio pocni je za ruke okolo vuciZezam se naravno…

Stavi mu ručnik oko prsa pa nek hoda (not)
    Priblizi joj igračkicu da je taman mrvicu izvan dohvata ruke...tako je moj počeo kraj kutne..hoda okolo naokolo dok sve ne pobaca što god dohvati. 
    Dal N sad već stoji ravno?...A i dalje nekad stane na rub stopala pa se ko zaljulja al se onda kasnije ispravi. Ne znam do kada oni to tako staju....
    .
    Joj ja mu stvarno svašta dajem da jede al ribu prerijetko...jednostavno ne volim ribu i gadi mi ju se dirati xD Tako da ju jede kad smo kod mojih pa mama pripremi. Jede friško upecane šarane i somove..djeda i ujo su ribiči :) 
    .
    Izdajanje je bilo muka živa u početku..tek nakon nekih 2 tjedna sam uspjela 50ml izdojiti i to iz obje xd
    .
    Zarice super za treninge..ja sam rekla da bi isto htjela nešto upisati kada muž prestane ići na teren jer nikako te kile da krenu dolje a figure tijela nema  Sad tek mi se bokovi povlače...oni kao jastučići na njima...a trbuh i dalje ko pogača visi xD 

Grizli
    15. Rujan 2020. 17:23

Mikio samo kad je dobro proslo u klicevoj... A za diranje bebe nepoznatih 😖 poludim. Jos su najgora mi djecica a ne mogu bas na njih urlikat a dodju i diraju je svugdje.
    Za uvođenje ja imam sustav da svali tjedan 3 stvari recimo i to po sistemu ponedjeljak stvar koja je najvise alergen recimo zitarica, mlijecno, meso... , pa srijedom nesto jako ukusno najcesce voce, a petkom nesto bazicno sto nije poznato kao neki alergen neko povrće... Samo sad sa jajetom idem bas oprezno.
    Ribu planiram uskoro, dok nabavim stap za pecanje 🤣... 
    Koja je rekla da je u zobene stavila cimet i jabuku? Koji cimet se moze ili je dobar za njih? 
    PetraB #izdrzijakove
    Zarice sretno
    Vidim ima vise zezaca nespavaca... Mene app wonder weeks obavjestila da M ulazi u taj neki leap 6 iducih mjesec dana... Ocito je to to 7-8 mj... I losije spava nocu. Probal opet najest ju navecer prije nego ja zaspem da kao se ne budi do jutra... Ma kakvi onda jos losije spava. Inace se budila oko 4, a kad ama joj dala cicu u 23,probudila mi se u 2 😒...
    Sobica spremna ceka da mama poslozi glacu i odseli djevojcicu. 

MaRe
    15. Rujan 2020. 17:36

e jel koja uvela svinjetinu već? Ja dns pravila rižoto s povrćem i kockicama pa sam njemu odvojila riže i povrća i par komadića svinjetine....išla sam tražit na net pa piše da može od 8-10 mjeseci. 
    .
    Dok sam to tražila naišla sam na super stranicu za receepte i namirnice itd. Stranica je iz Srbije i vidim da je kod njih uvođenje namirnica 4 dana a ne tri  To je još jedan dokaz da svatko svoju politiku vodi i da ono što mi odlučimo i kako god odlučimo je ispravno  Svaka mama će vidjeti šta bebi smeta i koje namirnice može probaviti. Ja planiram sve više ovu finger food hranu mu spremati pa da sam krene hvatati hranu da mogu i ja usput jesti a ne čekati da on zaspi da jedem na miru 
    http://www.hranazabebe.com/prvi-mafini-za-bebu-video-recept/

• mom12
    15. Rujan 2020. 17:36

Grizli zove se cejlonski cimet...mislim da ima u dm...
    Ostalo nemam nista pametno za rec🤣🤣🤣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.