ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    DeeDee
    01. Rujan 2020. 08:20

Evo nas s vađenja krvi, čini mi se da joj opet temperatura raste..  Uspjela sam uloviti u 3.vrećicu.
    Prvoj prošlo pol sata, drugu sam nekako glupo stavila pa se počela odljepljivat i ulovila sam ju baš di ne treba, i onda treća uz grijanje leđa fenom uspjela nakon 15 minuta.. sve skupa sat vremena ali bila je ekstremno dobra pa smo se mazile i preživjele bezbolno. Na vađenju krvi se smijala teti doktorici, taman došla još neka bebica s igračkom koja svira pa su se proučavale  i veselile jedna drugoj 😊

[/url

MaRe
    01. Rujan 2020. 09:10

Dobro jutro svima :)
    Ja uvijek kad muž dođe ne stignem čitati taj vikend pa nadoknađujem.
    .
    Lavice čestitke malenom na krštenju i drago mi da je sve super prošlo.
    .
    DeeDee nadam se da će malenoj brzo proći.
    .
    Grizli ja sam pola dobila pola kupila...sve sam spremila za drugo dijete..tj. većinu a jednu kutiju sam poklonila prijateljici koja je nedavno rodila. I to stvari koje nisam mu oblačila pa sam i sigurna da ni neću ni drugome. Ostavila sam si većinom univerzalne boje. To ću sve zavakumirati i pospremiti. Drugo će ubrzo i ne moram mu/joj ništa kupovati...naravno ako bude curka onda će biti shoppinga samo tako 
    .
    Annika joj vidjela sam i ja tu objavu...moja reakcija je "ma marš"...nek ispadnem odvratna i šta ja znam al kad pročitam da imaju pun k.... djece i onda traže pomoć...pa šta ste ih radili toliko a nemoš se ni za jednog brinuti. Nikad ne znaš šta ti život nosi, ok, al opet možeš razmišljati unaprijed. Jedino kome znam uplatit su bolesna djeca, ovo ostalo me ništa ne zanima jer znam previše ljudi koji kukaju i traže pomoć a ne bi prstom mrdnuli da zarade....lakše sjedit doma i primat socijalu nego radit za par tisuća kn. Nitko mi ne može reći da posla nema, ima samo neradnika. Ja dok sam počinjala radit pa nisam mogla naći posao u Baranji nisam birala nego sam i konobarila i išla u polje i svašta nešto dok nisam našla "normalan" posao.

beba2025❤
    01. Rujan 2020. 09:34

Grizli, nisi skrta ni luda. 
    Samo si ostavi bebine stvari. 
    Ja sam od prve curice sve "posudila", a dobila natrag neke ružne tudje stvari i samo par svojih i to je bilo poflekano i potrgano.
    Hvala Bogu, ostavila sam prvo odijelce i stvari sa krštenja. 
    Tako da sam za drugu kupovala apsolutno sve novo, a ova treća sad ima sekino i naravno, ono što smo iz gusta kupili joj.

Losa, ja sam jednom kupila u Pepcu, jer mi je bilo slatko neko odijelce i to, kao neka linija posebna. Nakon jednog pranja je bilo mucica i rupica, tako da ne uzimam više ništa. 
    Vjerujem ti da mu se uništi ta robica. 

Meni su Carter's, Next i Boden zakon. Next je jeftin kao i Pepco, a Boden je skuplji, ali opravdava kvaliteta cijenu, Carter's zlatna sredina, ali kvaliteta im je odlična! 
    Tajice, majice i haljine su nosile veće curice i doslovno kao novo je, čeka bebu da poraste i nosi 🥰
    Petra, jeste zadovoljni skroz s autom?
    Tražim auto, a svatko priča nešto svoje, pa me baš zanima iskustvo mame s više djece😝
    DeeDee, daj Bože da joj bude odmah bolje, da šta god bilo, već prolazi❤️🥰

beba2025❤
    01. Rujan 2020. 09:45

LoSa

E cure moje… to vam je socijalna država koja nagrađuje nerad. U SAD-u ili radiš ili si beskućnik. A kod nas sve samo da ne moraš raditi i da si doma na nekoj pomoći. Recimo, moj je nedonosce i iako nema nikakvu dijagnozu, hvala Bogu, ja bi bez problema mogla dobiti produljenje porodiljnog za pojačanu skrb djeteta samo na osnovi toga što se pratimo na Goljaku. Meni je to razumno za zbilja bolesni djecu, no ja svog malca ne smatram takvim niti ga želim takvim etiketirati. No vecina žena bi prihvatila dulji ostanak doma i ne odlazak na posao jer eto u našoj se državi to može… ja ne vidim kako bi to koristilo ili meni ili njemu. Vec sam i pisala da ne volim ga zvati Palčić i davati mu etikete da je drugačiji od vršnjaka.

Svaka čast Losa na razmišljanju. Shvaćam te i naravno da ga ne treba etiketirati. 
    Moram priznati da sam ja jedna od tih žena koja bi ostala doma s bebom 😂ja sam ostala i ovako.. Rođene su u terminu.. ali, zato jer smo financijski bili ok pa smo si mogli to priuštiti, nisam dobivala naknadu., a i nisam na teret ovoj državi 🤭
    Ja bih ostala uvijek, jer.. Ne znam.. Mene rastuži činjenica da su tako kratko bebe/djeca  i ne želim i ne mogu se odvojiti od njih.
    Vratit ću se na posao kad se udaju😂ili ću tada čuvati unuke😬

• Zarica
    01. Rujan 2020. 09:51

Ah da, nasa socijalna drzava :) samo se sjetim majka odgajateljica ili kako se vec to zove... Toliko neregulirana i nepromisljena mjera, hhhh. Jos sam cula da se bune kaj njihova djeca nebi smjela u vrtic A da se recimo kao pronatalitetna mjera uzme da se mame s npr vise od troje djece oslobode poreza tako nesto se nebi sjetili jer za to bi ipak ciljana skupina bila radno aktivna. Iako mi se to nekad cinilo ludo u zadnje vrijeme naginjem tome da bankrotiramo... bila bi bijeda i jad, al s vremenom bi nas postrojili. Mm svako malo nakon dnevnika izjavi, 'ako stvarno uvedu to i to selimo se van' ! ali nikako da se trgnemo. 
    .
    DeeDee, bravo za piskanje:) Nadam se da bu sve ok. 

• Zarica
    01. Rujan 2020. 10:02

ma beba to nije poanta. Zasto nebi ostala s djecom dokle god si mozes to priustiti. Da bar imamo brdo love pa da smo svi stalno skupa i po mogucnosti putujemo i uzivamo 

• Zarica
    01. Rujan 2020. 10:10

Inace nisam se htjela prerano pohvaliti pa da nas ureknem... odkad je mali ono dva dana zaspao od 21 do 6, ja odlucila da ga vise necu dojiti prije 6. Tako da smo tada krenuli i uspijevamo. Probudi se tokom noci i dalje, ali opet pali malo suskanja/draganja. woohoo. U zamjenu za ta sva nocna dojenja sam mu ubacila zobene u dorucak. Bas se od njih najede turbo. Sada smo na 3 obroka i 4 dojenja. Jedino me muci raspored - sada ruca puno kasnije, ali doci ce i to na svoje

annika
    01. Rujan 2020. 10:48

Ma ja radim gdje radim i svega se nagledam. Znala sam im kupovati bilježnice i pribor, plaćati izlete, prikupiti odjeću i porrepštine, ne samo ja nego većina mojih kolega ( toliko o prosvjetarskim uhljebima koji ne vole svoje učenike) ali sad razmišljam kakva se njima svima poruka šalje i što su rekle neke od vas- bolje uplatiti za bolesne i gotovo, to je ipak poseban slučaj
    Ja sam sve dobila i isto tako sve šaljem dalje ali nekako razumijem Grizli.  

[iimg]

Simbalija
    01. Rujan 2020. 11:05

mikiO

A misica 😞 drzim fige za dobru noc i saljemo 😘 i nek cim prije prode!
    Dajes nekaj za temp?
    Simbalija bome fino gospodicna vec papa, njoke sa saftom 🙈 bas mi je gust citati kako neke bebe vec svasta jedu. Ja mozda malo stekam s uvodenjem namirnica… Sad cu se ubrzat 🤭🤭
    Joj moja nece ni blizu jos komadicima… Odma nagon na povracanje 🤷🏼‍♀️
    Kak je G? Ona je ozdravila skroz? Kad imate sad opet cijepljenje?
    Auti… Mi imamo toyotu yaris. Stanemo mm, ja, as s N i kolica i ni igla vise, i uvijek izgledamo ko ceski turisti natrpani do krova 😅😅 najvise mjesta zauzmu ta kolica 🤦🏼‍♀️
    A ovo za nagib, moji imaju hondu crv i isli smo na more s njima i stavili bazu i jaje. Morala sam N drzat glavu kad je zaspala jer joj je padala naprijed jer je sjedalo pod nagibom. To sam skuzila vec na putu kad je zaspala. Tak da da, i to treba gledat.

Dobro pa sam skužila da žena voli konkretno za žvakati 😁 a smiješna je, stavi s rukicama cijeli njok u usta i onda ja paničarim hoće li se udaviti, ali lijepo ona to već žvače..
    Radila sam od krompira i tikve njoke, a umakić od pomidora, stavila sam na tavu maslinovo ulje pa sam pomidor malo prodinstala i stavila žličicu origana. I meni je bilo fino 😁
    A G je super, (da pokucam o drvo da se ne ureknem). Drugu srijedu bi se napokon trebali cijepiti, držim fige da i to obavimo..

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

Grizli
    01. Rujan 2020. 11:08

Zarice bravo za prospavane noci, nek se tako nastavi... 🤞... M ima 4 cicanja + 2 kruta, eventualno ako joj se kasica ne svidi sto je rijetko onda dobi jos malo cice. Tako da mozda uskoro dodjemo na cijelonocno i mi.
    DeeDee ahahahha moja metoda. Sad si ko moj muz.
    Bravo za skupljanje. Nadam se da ce brzo proc i da ce V biti dobre volje.
    Mene bas zanima kakvog ce stava biti njegova sestricna na kraju kad se vidimo. Mm je rekao da ako pita robicu spakujem fino samo ono sto je njegova mama kupila i dam njegovoj mami da joj nosi. Kad je takva i dijeli onda nek M ne ostane nista od nje za uspomenu. 🤭 Mislim da je on izrevoltiran time. Ja sam shoppingholicarka od tog ne bjezim tako da cu svakako toj bebi nakupovat robice za rođenje jer to obozavam i pored peglanja opusta me. A ostalo moze dobiti sto mi je onako, drage stvari nece. Ja sam i haljinicu i cipele sa krstenja spremila i necu je nikad nikome dati iako ih je imala svega par sati. U istoj kutiji je gdje i moja vjencanica i muzevo odjelo sa svadbe. Sto ce nam to neznam al meni je to bitno sacuvati i gotovo.
    Mene Pepco isto nije dojmio, posebno sto mislim da se ona u tome vise znoji i dalje sam pri tom misljenju iz viđenoga tako da sve Pepcovo je obukla 1-2 i nikad vise. Meni su c&a, sinsay i h&m zakon za nju. Stoji joj robica ko da je po njoj sivana, dobre su kvalitete mi i cjenovno nisu skupi.
    Za doma biti meni je sad trenutno bas super, al znam da bi s vremenom spalila na zivce biti domacica. Sad mi jw ok jer dok ona spava ili se seta s tatom ja pisem doktorat, al da tog nema mislim da bi brzo krenula nesto raditi opet. Tko je doma s klincima super, svaka cast i to je jako lijepo, al isto nisam za to da si djetetu dajem dijagnoze samo da bi doma bila ili da bi zivila od tuđe pomoci. Mene je sram kad racun dodje 102kn a ja imam 200 pa mi vrate 100 i kazu nema veze za 2 kn. Osjecam sw ko da sam im ukrala te 2 kn. A ne da bi nekoga pitala da mi da. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.