ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    DeeDee
    31. Kolovoz 2020. 22:14

Ja imam većinu robice posuđeno i to vraćam kako preraste. Nemam problema s tim da njeno proslijedim dalje ili posudim nekom bliskom, nema puno toga pa bih voljela da mi se i vrati za možda drugo. Imam dvije tri prve stvari koje su mi baš bitne i te ću sačuvati za uspomenu bez posuđivanja. Sobić odjelce u kojem je izašla iz rodilišta i pelenica jednu ljubičastu koju sam joj prvu stavila doma ne bi dala za ništa 🥰🥰🥰

[/url

annika
    31. Kolovoz 2020. 22:16

Grizli a da odvojišdio robice koju si ostaviš? Ako ima puno robice kako si napisala, možda da sjedneš i prođeš kroz nju pa skužiš da se od nečega možeš odvojiti.daš joj nešto i gotovo. Akone pita izravno ne moraš nuditi. Ali iskreno, teško ćeš ne ispasti pi...a ako oni to spominju a znaju da čuvaš i da nisi prodals ni poklonila već nekome. Ali recimo ja bih onako prvo kako sam napisala

[iimg]

annika
    31. Kolovoz 2020. 22:30

Cure, baš me zanima vaše mišljenje jer ste mi tu sve normalne. Počele su mi jako ići na živce kojekakve akcije priklupljanja pomoći. Uvijek pomognem koliko mogu i razmišljam da nam se svakome u bilo kojem trenutku može svašta dogoditi ali evo na fejsu mamina brbljaonica- tata invalid koji povremeno radi po nadnicama, mama na poridiljnom- SEDMERO DJECE, 3 školaraca, 2 manje djece i beba. I sad traže pomoć za opremanje školaraca. Ne može mi nitko reći da je on invalid i bez pstalnog zsposlenja od prije koji mjesec. Srce mi puca jer znam kako je nemati osnovne stvari za školu ali ne mogu razumjeti taj sklop u glavi. Jesam li ja postala grozna osoba bez socijalne osjetljivosti ili šta?

[iimg]

DeeDee
    31. Kolovoz 2020. 22:36

Annika ružno zvuči ovako napisano ali potpuno razumijem šta želiš reći i slažem se, da. Svatko ima pravo na svoj izbor i nije na meni da komentiram ali definitivno ne mogu shvatiti..

[/url

Grizli
    31. Kolovoz 2020. 23:02

Ma mene je sokirala moja reakcija i razmisljanje jer inace sam sistem samo nosi... Svoje robe nadijelila bezbroj, stvari, suđa, namjestaja... Svega... Al ovo mi je bas došlo neppjmljivo teško. Zato sam i pitala vas tu. Losa slazem se def za drugo bi opet kupovala vjerojatno hrpetine cijele, al nekako si mislim boze moj bolje saczvati od svog djeteta nego da moram posuđivati od tuđega. Ja ne volim posudene stvari inace pa valjda zato. Mm misli da je meni to tako palo tesko jer zapravo svekrva i njena mama su to mi servirale kao gotov cin na koji ja zapravo nemam izbora. Ta cura mene nista nije pitala osobno. Niti sam ja imala priliku sama ponuditi. Ona cak i zna da ja za M nisam nista od robe posuđivala osim par stvarcica od necaka koje nije nikad nosio. Al meni je iskreno suludo da je prvom djetetu kupovala sve i svasta, a sada kad ima svu opremu prakticki za bebu (rijeci njene mame) joj/im je teško kupiti robicu vec kad je od male podijelila. Ne znam ja bi drugom da mogu kupovala isto ovako kao M, naravno druga stvar da nemam onda su drugi uvijeti, a oni nisu u takvoj situaciji cak su bolje situirani nego kad je prvo rodila. Annika mislim da dok rodi cu s njom uspjet popričati pa ako budem vidila da zeli posuditi od mene budem tocno tako sto si rekla napravila, probrala ono sto mi je manje drago. Odmah sam rekla mm da joj mozeno posuditi sterilizator ili pojas za trudnice jer znam da to nije imala prvi put al ta robica me zazuljala strasno.
    A sto se humanitarnih takvih tice ja sam isto pomalo postala alergicna. Moja baka je uvijek govora sto djecu pravis ako ne mozes svakom 2 para opanaka kupiti. Meni je zao takvih obitelji kad nemaju i kad su u teakoj situaciji, ali malo pretjeruju u zadnje vrijeme. 

PetraB
    31. Kolovoz 2020. 23:33

O DeeDee drzim fige da vam noc bude ipak ok.
    Grizli ja sam ti kao Losa ne vezem se bas za stvari previse no ukoliko ima nesto da ima neki poseban znacaj, cuvam. Od svakog imam sacuvano po jedan bodic, odijelce ili pidzamicu, ovisi no ostalo je proslo generacije klinaca... Ja sam dobila pune vrece robe za Megz, prebrala si sto mi pasea ostalo vratila. Kupovala sam stvarno iz gusta. No ja ti ne volim kupovati nesto sto se ne koristi i nema svrhu pa sam tak i s njihovom robom. Ima nas jedno 5 "baba" koje smo medjusobno dijelile/prenosile robicu za klince i meni je to super. Volim kad se nesto iskoristi do maksimuma. Slazem se da je potpuno kriva reakcija svekrve. Ne tice se nje sto ces ti sa robicom svog djeteta i ne moze tudjim stvarima ordinirati no ipak razmisli 🤷🏻‍♀️. Meni je zakon kad dodjem kod frendice a ona u nekoj od Magdaleninih majica, uvijek kazem "imas lijepu majicu" i nekako ozive uspomene u tom trenu. 😉
    Ja curama obukla pidzamice, nekak mi je frisko... Iako jako se veselim zavrsetku ljeta i jeseni, bas ju volim ☂️🌤️🍁🍂🍃

url=https://lilypie.com][/url

PetraB
    31. Kolovoz 2020. 23:37

Annika isto razmisljamo sto se akcija tice... Jedino na sto sam slaba su bolesna djeca, ostalo... Ne znam... Svi se mozemo naci u teskoj situaciji no mislim da se na ovakve stvari ipak moze utjecat i da nisam losa osoba ukoliko ne zelim financirati tudje krive odluke 🤷🏻‍♀️

url=https://lilypie.com][/url

• Zarica
    01. Rujan 2020. 00:07

Petra, kaj mislis pod time da nije da se postavi na isti nacin za naprijed i sprijeda? Meni treba autosjedalica koja moze biti okrenuta u oba smjera na straznjem sicu. Rotacija mi je zapravo nebitna, ali ne znam da postoje nerotirajuce a da ih mogu namjestiti u oba smjera? Mozda ima, a ja sam tudum Planiram samo jednom zarotirati 
    .
    Za robicu, ja se vec svega rijesila. Ostavila si doslovce 2,3 stvari poput onih koje su bake sivale, i to zbog njih, ne mene. Opcenito me zivciraju stvari i mrzim ih skupljatiImam fobije od selidba. Bas danas unosimo novi kinderbet (malac prerastao ovaj pocetni) i komentiramo kak ce ovo bit muka selit:) A planiramo jos vise djece...Al Grizli, ako ne zelis podjeliti nemoj spominjati robicu uopce. Daj ono sto si naumila, a o ovom suti. Ionako je samo svekrva spomenula. Valjda nece na silu uzeti ti iz stana. Ako ce bas isforsirati onda onako proberi. I ja imam frendicu kojoj je deckic taman narasao da bi moj malac sve mogao naslijediti tako da sam ocekivala svasta od nje, al nisam dobila nista ni ja ni niko drugi nisam nista spomenula naravno, nit zamjerila, kuzim da nekima nije to drago, tako da mozda bude tako i s tobom:) 
    .
    Dobrotvorne akcije inace bas ne podrzavam osim ako sam sigurna o kome se radi i za sto je novac, sto obicno znaci da je rijec o nekom bliskomRazumijem ljude s puno djece koji nemaju novaca, i ako cu imati nekog bliskog ko ce se naci u takvoj situaciji rado cu mu dati, ali spasiti svijet bas i ne mogu.

DeeDee
    01. Rujan 2020. 06:12

Noc prosla savršeno osim vecernje epizode kad sam mislila krenut na Kantridu, tj. da sam bila sama s njom bi sjela u auto sigurno, oprala me panika.
    Evo nas, pokušaj broj 1, isla sam Grizli metodom..

[/url

Taani
    01. Rujan 2020. 08:12

Grizli, ja te razumijem, kod mene otprilike kao kod Mikio. Moja mama i ja smo malcu stvarno nakupovali hrpetinu robice, sve cuvam. Jednoj frendici sam ponudila na posudbu (jer planiram imati jos djece i ne vidim razlog zasto bi SVE morala ponovo kupovati), ali njen je rodjen sad u ljeto pa mu ti mali brojevi od mog ne pasu. Opet cu ju podsjetiti da sad za jesen/zimu moze uzeti od mene stogod joj treba, ali nadam se da cu barem dio toga dobiti nazad kad mali preraste 🤦‍♀️🤷‍♀️.  Nikome drugom bliskom nemam mogucnost posuditi ni pokloniti. Ali i da imam tu opciju, opet ne bi poklonila, vec posudila 😬. Ne znam jel to skrto, cudno, stovec, ali tako se osjecam 😁.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.