Annika hvala 😄 vidjela sam da je Grizli pisala, al je isparilo 🤯 meni se cini da je vecina deckica tak zgoljava i kak mi pricaju frendice kaj imaju djecu da je s njima cesce problem oko te hrane. Mozda se slucajno tak potrefilo kod ljudi koje znam. Ja se isto bojim da bum imala problema s obzirom kak smo slavno krenuli 🙄
DeeDee ja bi na tvom mjestu probala ujutro. Ili da probas i navecer pa da imas rezervu ak ne uspijes ujutro? Mislim da je za sve analize bolje da je sto friskija.
DeeDee ❤️da brzo beba ozdravi 🤞🥰
Annika i Petra, koje aute imate za više autosjedalica?
Grizli, hvala na info.. Ja to ništa ne koristim, skeptična sam prema svim udrugama.
Naučila sam, da sve što dobije čovjek džabe, kad tad duplo plati😂
Red, a i to mi je isto rekla da..
Mi smo baš dobili domaća jaja pa možda i ja krenem sa žumanjkom, ali čekam da se prije iskristalizira šta joj je u zašto joj je :)
Dajte mi savjet, koliko može "stajati" mokraća, na kraju idemo sutra ujutro vaditi krv i predati mokraću, da lovim ujutro prije nego krenemo ili mogu danas? Strah me da neću uspjeti iz prve a kod nas se krv vadi samo između 7 i 9..
Evo mene padobranca... 😎
DeeDee ako radite urinokulturu onda urin ne smije biti “stariji” od 2 sata. Ako je samo biokemijska analiza onda vjerujem da moze i dulje ali u svakom slucaju bolje da bide cim friskiji uzorak.
Nazalost znam koliko je tesko uloviti uzorak urina curici u bas odredjeno vrijeme i uspjeti ga dostaviti u uredovno vrijeme labosa.
Netko od cura je nedavno napisao da nalijepis vrecicu pa nozice ili uronis u toplu vodu ili postis vodu da tece po njima. Da sam ja to znala zivot bi mi bio puuuuno laksi. Ali nedavno sam sasvim slucajno kod svoje I skuzila doks sam joj prala nozice da se popiskila pa moguce da to zbilja funkcionira. 🤷🏼♀️
U svakom slucaju sretno!
Hvalaaa!
Cure mislim da smo nekoliko puta pisale ali kilaza nije osnovni uvjet za prijelaz u sjedalicu u smjeru voznje. 9kg,15mjeseci starosti i samostalno stajanje.
Kcer je stala u jaje sa svojih 11kg i 72cm do 15 mj i onda smo presli u cybex m pallas fix.
LoSa 1.5g je ipak rano,mali je specijalac😄
Red, a i to mi je isto rekla da..
Mi smo baš dobili domaća jaja pa možda i ja krenem sa žumanjkom, ali čekam da se prije iskristalizira šta joj je u zašto joj je :)
Dajte mi savjet, koliko može "stajati" mokraća, na kraju idemo sutra ujutro vaditi krv i predati mokraću, da lovim ujutro prije nego krenemo ili mogu danas? Strah me da neću uspjeti iz prve a kod nas se krv vadi samo između 7 i 9..
Evo mene padobranca… 😎
DeeDee ako radite urinokulturu onda urin ne smije biti “stariji” od 2 sata. Ako je samo biokemijska analiza onda vjerujem da moze i dulje ali u svakom slucaju bolje da bide cim friskiji uzorak.
Nazalost znam koliko je tesko uloviti uzorak urina curici u bas odredjeno vrijeme i uspjeti ga dostaviti u uredovno vrijeme labosa.
Netko od cura je nedavno napisao da nalijepis vrecicu pa nozice ili uronis u toplu vodu ili postis vodu da tece po njima. Da sam ja to znala zivot bi mi bio puuuuno laksi. Ali nedavno sam sasvim slucajno kod svoje I skuzila doks sam joj prala nozice da se popiskila pa moguce da to zbilja funkcionira. 🤷🏼♀️
U svakom slucaju sretno!
Hvala žene. Na uputnici piše kompletna pretraga urina, to je onda pretpostavljam urinokultura. To za puštanje vode po nogicama sam zapamtila, da.. a ništa, ujutro i nadati se najboljem 😬
Mikio sad će i tvoja kao moja bit psihomodo mamamamameememememama 🤦😁
[/url
Beba vidi se da nisi na ig da vidiš kolika su moja djeca dugo već nemaju as, kćer je visoka kao ja, sin 150 cm
[iimg]
DeeDee ak piše pretraga urina, onda je to analiza urina (kao krvi). Da je urinokultura pisalo bi tak, plus (najčešće) ambiogram. Evo baš gledam našu uputnicu za urinokulturu. A i urinokultura se ne nosi u baš svaki laboratorij jer ju ne rade svi, za razliku od nalaza urina.
Ja sam danas planirala nositi ali.. prvi jadni uzorak mi je "izbila" iz ruke, a na drugi se tak usrala da je to bilo strašno. Treći put joj nisam htjela ljepiti. Sutra ću.
Lavice napokon da je i to obavljeno, znam kak vam je bilo jer je i naše par puta odgađano. Na kraju nismo feštali, to ćemo kad se situacija smiri. Nadam se da bude skoro, a ne s 10 godina
Moja cura je počela pravilnije plaziti- da se digne na ruke i koljena to bi bilo to. Povremeno se postavi u tu pozu, samo su noge ko žabi, i onda mrda guzicom ko da twerka straaaašno
I počela se dizati uz namještaj ili mene. Na koljena i na noge. Dal da ju sprječavam u tome ili ne?
Posjedanje vježbamo ali neće ona tak. Najnovije je da se uz nekaj/mene podigne na koljena i onda se prebaci u sjedenje, al ne na dugo.
Mikio qjme preslatko... Mislim da je to smisleno mamaaaa... 🥰😍
Beba imam 1 as, ali imam auto u koji stane vise as... Tocnije 3 isofixa, dva iza i jedan na prednje. Ili pak iza stanu 3 sjedalice jer su 3 sjedala jednaka. Renault Grand scenic, ima i opcija sa 7 sjedala al mi ih nismo uzimali. U tom slucaju kad dignes ta 2 sjedala sto je recimo ok za klince i mlade, al premalo mjesta za odrasle krupnije i starije osobe, onda nemas bas gepeka al gore na krov moze doc ogroman onaj thule spremnik u koji stanr 6 velikih putnih torbi.
PetraB jeeej curke prerasle kosare...
DeeDee kod nas isto urinokultura ide posebno uputnica, a komplet urin pise na onoj analizu biokemijskoj. Bolje ujutro uzmi da ne bi bio kontaminiran uzorak. Kod M nije palilo zalijevanje nogica, nego ja joj zaljepim to i to na nacin da siri dio stavim dole pa ta vrecica stoji za gore zapravo. Neznam kako je pravilo al tako sam svaki put uspjela. Obavezno prije dobro operi i pobrisi da nije mokro ni masno od kreme. I ja svoju onda legnem na bok do mene i dam da cica posto ona obavezno dok cica piski. Kad skidam okrenem ju naopako na trbuh pa odljepim. Jer inace sve prospem. Sretno... Znam koja je to nama bila muka sad zadnji put.
Zvala hzzjz bas za njen nalaz urinokulture kojeg cekamo 12 dana. Eto oni zaboravili poslat nalaz jet imaju gužvu zbog korone. Samo sam im rekla onu prostz rijec na j i da mi momentalno posalju nalaz. Srecom uredan je.
Sortiraj odgovore
Najstariji