Pa nije glupo pitanje, imaš lijenih ljudi poput mene i onih koji si daju truda 🤣
Ja imam naribane jabuke, naribane tikvice, polovice šljiva, polovice jagoda, mislim da mi je mama rekla da je ona trešnje zaledila isto..sve sirovo 🤷
Salsu sam skuhala par teglica i pasterizirala.
Mislim da bi patlidžan bio spužvast, ja ni tikvicama nisam oduševljena iz leda baš
[/url
Vodu dajem iz pipe...kupila sam onaj vrč pa kroz njega profiltriram.
Za jest mu svašta dajem...sad sam počela i tjesteninu pa ju napravim s mesom ili krumpirom i lukom...fino i meni a ne njemu. Nekako kao da mi je počeo manje jesti ove tekućije kašice pa mu manje miksam a više ostavljam da malo žvače pa mu tako paše. Planiram mu neke muffine napravit pa namrvit na komadiće i dat mu nek sam istražuje. Neki dan sam mu dala nektarinu, kao tvrda je pa nek zulja desne...na kraju je pola pojeo a to je tako slatko jeo da su i meni sline išle hahahaha
-
Mama ima mrkve i peršina pa bi to zamrznule al nismo nikada...samo oprati, nasjeckati i zamrznuti ili ih mal kroz vodu prokuhati...našla sam negdje da ih u slanoj vodi mal prokuhaju...nznm kakvog je okusa poslije.
Ja zaledene tikvice koristim u rizotima, juhe, vriva i sl. Njoj u kase heljdinu recimo stavim i tako je konzistencija hrane onako gnjecasta. A sto bi moja mma rekla ko da ona zna kakva konzistencija tilvice mora biti.
Za voce sve se moze amrznut samo je bitno oprat ga, i maknut kostice kod recimo šljive, marelice isl. Mi sutra planiramo brat skokve pa ih zaledim, bas mw zanima dal ce joj se svidjeti. Sjetila se da su dobre za omekšat 💩 pa se nadam da ce joj imat efekta. Danas joj dala maslinovo ulje odusevljena je njime.
Losa kako si ciklu smrzla, na komadice ili si ju naribala? Ja sam mislila ili sitne komade ili naribati ne znam sto mi bolje. Nju pak nisam nikad za nas spremala tako pa neznam.
Btw nije meso krivo nego ova k* juzina... Da sam pogledala prognozu sve bi mi bilo jasno zasto je M zivcanjaca danas.
E a jaja ako je netko u obitelji alergican kako se onda uvode i kad? Moja mama je alergicna, ja nisam paaa sad neznam 🤔...
Meni su jaje rekli prvo osminu zutanjka, tak sam mu i dala, u kasici od brokule i tikvice 🤷🏼♀️ A za bjelanjak sam ja citala tek sa godinu dana.
Smrznula nisam jos nis, a mislimda ni ne budem jer imam jako malu skrinju (samo onu od frizidera). Jesti ce iduce godine kad bude sezona.
Voce kuham, osim banane. Pitat cu pedicu za to (moram pocet pisati popis pitanja)
Vodu ja dajem Janu, al mislim da cu isto poceti iz pipe kad potrosim.
Losa ja bi dobila mini srcani da mi se desilo isto ko tebi s haljinom😂
Da se pohvalim, moj je danas pojeo pola kasice, al sam mu malo na silu davala 🤦🏼♀️ Bitno da je proslo bez deranja.
Mirnu noc svima zelim, mene glava danas rastura, malac spava pa mislim da bum i ja u krpe 😊
Cure PetraB, Annika, Beba… Neznam dal jos koja sorry ako sam preskočila... Ne znam dal ste cule al postoji udruga obitel plus 3. To su obitelji sa 3 i vise djece. Clanovi imaju razno razne pogodnoati i popuste. Npr hep opskrba daje 10%, pekare dubravica mislim isto 10 ili 15%, gethaldus, froddo, vip, citroen... Ma ima dosta tih raznoraznih pogodnosti paaa ako vam se cini zanimljivo a niste cule prenosim info🤷♀️...
Red fox neka polako bude mic po mic dosao i na cijelu kasicu.
Losa tnx za ciklu 😊... Mama se sva ospe, dobi urtikariju po licu i rukama. Pojede nekad malo ako ej neki kolac pa ima 1-2 jaja u cijelom, al ono da pojede samo kao omlet ili krempite uzas sva dodje na plikove ko da ju netko koprivom prosao. Sta je najbolje to joj se pojavilo tek prije mozda 15-tak godina. Cak reagira tako i na pacija, prepelicija... Ma na sva jaja.
Budem onda oprezno. Hvala!
Za kremu mojoj od sunca bilo. Pedi dala kortice proslo ali cim smo prestali opet došlo. I sad nasala da joj odgovara za taj problem neka od nivee u tubi prodje joj jako bezo od nje. Sudocrema njoj nije pomogla.
Losa umrla sam na pricu s haljinom 😂. Ustvari vidis da si manja ak si skoro usla u 34 😉
Mikio gle ti nju, kao nis ne stigne a ima pol skrinje smrznuto 🤪
Grizli ovo ciklu sam i ja tako, skuhanu i onda na komadice. To imam jedino uz meso i visnje koje sam dobila rano domace dok on jos nije jeo pa kao da ne propadnu (isla cistit skrinju danas pa to nasla 🙈, skroz sam zaboravila)
Hvala vam cure, budem onda zamrznula. Ustvari sam iznenadena kolko sam tog dobila, i kak i mamine frendice i neki rodaci svi salju kaj imaju kao za bebu 😁
.
E a kaj se nama veceras dogodilo 😫 isla ja prema uputama od zarice dat “veceru prije vecere” za bolje spavanje. Napravila ad i rizine pahuljice. Mrgud pojeo prvu zlicu i napravio facu ko da sam mu dala 💩, pojeo jos pola zlice i nema sanse, pljuje baca se.. reko ok idem mu dat cicu. Bila u spavacoj u polumraku. Dolazimo u dnevnu i sok, on cijeli crven, osuo se. Po glavi najjjace, po rukama, ledina i prsima. Preeestrasno. Usrala sam se ko nikad. A nemrem vjerovat. Rizine pahuljice pise 100% rizino brasno. Rjzu je jeo vec sto puta. A ad su mu taj davali u rodilistu. I ja sam mu dala na moru, al tak nije bocu htio. Ugl ostali smo malo duze budni da vidimo dal ce proc. Sve se na kraju povuklo. Ugl sva sam sad u strahu makar je sad sve ok😑😬🤦♀️
Ajme Mrgud. Ne kuzim uopce kak se to dogodilo. Na ad ne mogu bit alergicni, sigurno su pahuljice. uh... bas cudno. Ajde, super da je proslo...
.
Mikio, ja isto zato uvela zumanjak, a sutra onda krecem s mrvu bjelanjka. Htjela bi mu nekad spec te muffine kad moramo rucat izvan kuce. Da ne moram kemijat s tim kupovnim kasicama.
.
Inace, mali jucer spavao od 21 do 6 bez budjenja. I cak mi se cini da je bilo tako i prekjucer...nadam se da ce se nastavit.
Grizli, nisam ziher za taj ekspres ipak. Cini mi se da bi mi ubio mastu. A nez, moramo opcenito kupit cijeli set lonaca i tava pa cemo vidit kolko nam se sto isplati. Al to je stvarno znanost o tim materijalima posudja...mm se sav dao u istrazivanje i osvjestio nas o stetnosti npr tava kad ih izgrebes da smo otisli pravac u kuhinju i zafitiljili nasu tavu u smeceopcenito svo posudje sad sumnjicavo promatram
Sortiraj odgovore
Najstariji