Bok cure, ima li tko da mu je bebi mala pelena broj 4?
Nas mali ima oko 10 kg, svaku noc pelena propusti pa sam kupila paket petice.
Al kad vidim da iznad petice ima jos samo sestica, nista mi nije jasno🙈
On je uvijek prelazio na veci broj pelene 2 kila prije predvidjene kilaze koja pise na ambalazi, al ta petica mi sad zvuci previse za bebu od 8 ipo mjeseci🤷♀️
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Mala imas 4+, 5, 5+, 6 i 6+ babylove... Ne znam za ostale. Nama su za Juraja te izmedju bile super za nekakva prijelazna razdoblja.
DedDee i curke spavaju vise puta u danu. U pravilu spavaju iza svakog obroka, jednostavno su takve. I Megz je bila takva dok je Juraj sa 8 mj izbacio drugo dnevno spavanje i bio samo na jednom.
Lavice woohoo 🎊 napokon... Uzivajte!!!
Ja naspavana... Muz spavao u sobi sa curkama a ja sa Megz i Jurajem... Dakle... Neopisivo... Al naravno da su cure bile super nocas 🙄
url=https://lilypie.com][/url
Lavice tek sad zapamtila da imate krstenje... 😍 Uzivaj u pripremama... I naravbo onda na krstenju
Hani tako je nema pirjanja/dinstanja. Za onaj gust/toč sto pusti dinstani luk ili pirjano povrce - luk ili mrkvu recimo sa stapnim sirove sameljem pa ubacim i u par sekundi dok se ugrije na ulju imas isti ucinak kao da si luk dinstala do posmeđenja. Mrkva bude vise kao sitni komadići pa taman malo dok se "opusti" stavim vodu i super ispadne. Jedino tikvicu i bucu pustim vece komade jer doslovce pol min im dosta prije nego nalijem vodu. 😉 Covjece di smo dosli da ja djelim kulinarske savjete, a u obitelji me sa svih strana znaju kao ekspres kuharicu i svi se iscuđavaju da ja skuham ruckove za 20-tak minuta ako nisu juha ili grah, al se oni na ugasenom stednjaku sami kuhaju dok sam ja na poslu 🤣.
Posto danas M ima opet puretinu, moram smislit nešto i nama za rucak od mljevene puretine... Imate ideju koju osim svedskih cufti, polpeta, musake...
E da meso za nju sam zamolila mesara da mi sve dvaput prođe kroz masinu za mljevenje mesa i onda tako kuham mljeveno da ne moram blendat joj i super pojede jer su mali sitni komadici.
Petra oh nek si se odmorila.
DeeDee nadam se da ce ostat dobro i spavat lijepo.
Hej cure...ja nisam bas neka kuharica, i sad kraj ove moje sefice uopce ne stizem nista. Jos mi uvijek nesto fali a ne mogu s njom ni u trg jer imam par trg u blizini koje su toliko male i natrpane da uopce ne mogu proci kolicima...a teska mi je za nosanje toliko. A cak sam se sad i pozelila kuhanja. Ovako njoj nesto napravim a mi se snalazimo. Sva sreca pa muz uglavnom na poslu jede...a meni je ionako bolje da malo smanjim jer sam jos uvijek u plusu s kilama. 🙈
-
Noc opet nikakva. Sefica je bas lijepo zaspala, bez drame i uspavljivanja ali zato se oko 1 trgnula nesto i pocela vristati...znaci spava i vristi i otima se....jedva smo je smirli. I susjeda mi danas kaze da se vas uplasila kad ju je cula. Poslje je zaspala kod nas u krevetu ali se stalno vrtila...ja naravno nisam jos par sati zaspala, bas me uplasila.
Ni alarm nismo culi pa je muz skoro zakasnio na posao...sva sreca pa sam pogledala na sat jer mi nesto bilo sumnjivo...
-
Lavice sretno danas, uzivajte!
L 💛
Lavice tek sad zapamtila da imate krstenje… 😍 Uzivaj u pripremama… I naravbo onda na krstenju
Hani tako je nema pirjanja/dinstanja. Za onaj gust/toč sto pusti dinstani luk ili pirjano povrce - luk ili mrkvu recimo sa stapnim sirove sameljem pa ubacim i u par sekundi dok se ugrije na ulju imas isti ucinak kao da si luk dinstala do posmeđenja. Mrkva bude vise kao sitni komadići pa taman malo dok se "opusti" stavim vodu i super ispadne. Jedino tikvicu i bucu pustim vece komade jer doslovce pol min im dosta prije nego nalijem vodu. 😉 Covjece di smo dosli da ja djelim kulinarske savjete, a u obitelji me sa svih strana znaju kao ekspres kuharicu i svi se iscuđavaju da ja skuham ruckove za 20-tak minuta ako nisu juha ili grah, al se oni na ugasenom stednjaku sami kuhaju dok sam ja na poslu 🤣.
Posto danas M ima opet puretinu, moram smislit nešto i nama za rucak od mljevene puretine… Imate ideju koju osim svedskih cufti, polpeta, musake…
E da meso za nju sam zamolila mesara da mi sve dvaput prođe kroz masinu za mljevenje mesa i onda tako kuham mljeveno da ne moram blendat joj i super pojede jer su mali sitni komadici.
Petra oh nek si se odmorila.
DeeDee nadam se da ce ostat dobro i spavat lijepo.
E sad si me nasmijala, ja nemam ekspres lonac, al kod nas se uvijek nešto brzo kuha..btw bokić drage moje. T jr spavao do nekih pola 4,e onda se milijun puta popeo u kinderbetu, pa dreka, dok ga nisam uzela i uspavala.. On je jučer jeo kao tasmanijska neman, ako vidi da mi jedemo i on bi.. Sad sam ih ispidirila u sobu nek se bakču njih dvojica a ja se izvalila u dnevnu 😂 a trebala bih malo posoremat, jer je mm napokon doma malo
Bok svima 😊 vidim da je svima sve zabavnije 😂 moj spava od 21 do 4, pa jede i probudi se u 6 onda se dere, okrece po kinderbetu i cim ga stavimo kod nas u krevet se smiri. Mislim da vec naveliko manipulira. I jaaaako se dere ak mu nekaj nedamo.
Ja sam oblozila kinderbet sa spuzvama kaj sam narucila sa budi cool, tak da sam spremna za penjanje.
Uzivajte na moru, ja bi isto jos malo 😭
I ona grupa domace kasice, znaci ja ne znam jel tam lazu ili kaj. Ne kuzim kak beba od 7 mjesecu moze pojesti komad oslica i makarone?
E a kaj je sa sirovim povrcem tipa paradajz paprika? Uopce ne znam dal se to odgada? Il se isto treba skuhat?
Btw jel jos kuhate voce? Ja sam danas dala sirovo. Po malo. Bilo mu je fino. Ono sto znam da je domace
I vodu? Mislim da cu mu pocet davat iz pipe...
To za sirovo povrće i mene zanima. Voće ja kako koje, bananu oduvijek sirovu, breskvu sam prva dva puta kuhala sad sirovo, kupine sirove, marelice sirove, smokvu sam danas kuhala ne znam ni sama zasto, sutra cu sirovo. Šljive jedino uvijek kuham. I jabuke i kruške. Možda bi i to mogla prestat 🤔
Vodu prokuhavam i dalje ali mislila sam možda počet davati "frišku" kad smo na vodovodu, a kad smo na šterni nastaviti prokuhavat.
[/url
E a kaj je sa sirovim povrcem tipa paradajz paprika? Uopce ne znam dal se to odgada? Il se isto treba skuhat?
Btw jel jos kuhate voce? Ja sam danas dala sirovo. Po malo. Bilo mu je fino. Ono sto znam da je domace
I vodu? Mislim da cu mu pocet davat iz pipe…
Ja voce nikad ni nisam prokuhavala al mislim da imam srece jer malom sve super sjeda i nije ga patio zeludac. Vodu od 6mj iz pipe mu dajem i isto super...al evo poceo je zlempat uzasno puno vode rekla bih vise iz fore neg mu treba pa je onda izbaci jel 🤦♀️
I prije cca mj, dva sveki mu dala da proba paradajz sirov 😂 isto mu se svidio. Realno moj mali je crna rupa za hranu i sve trpa ...za sad
Uostalom ne znam ni kako bi joj dala sirovo povrće kad ona ako nije tekuće ala hipp kašica ne želi pojesti. Jučer sam joj krumpir i oslića samo zgnječila i nema šanse, na kraju dodala malo vode i prošla štapnim, pojela brdo 🤪
[/url
Sortiraj odgovore
Najstariji