E a kaj je sa sirovim povrcem tipa paradajz paprika? Uopce ne znam dal se to odgada? Il se isto treba skuhat?
Btw jel jos kuhate voce? Ja sam danas dala sirovo. Po malo. Bilo mu je fino. Ono sto znam da je domace
I vodu? Mislim da cu mu pocet davat iz pipe…
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading 🌈 due date 28.5.2025.
E a kaj je sa sirovim povrcem tipa paradajz paprika? Uopce ne znam dal se to odgada? Il se isto treba skuhat?
Btw jel jos kuhate voce? Ja sam danas dala sirovo. Po malo. Bilo mu je fino. Ono sto znam da je domace
I vodu? Mislim da cu mu pocet davat iz pipe…
Moja jede komade bez beda, ali ne jedu bebe zubima već sa desnima tako da nije bed ako nemaju zubiće..
Samo mojoj se ne sviđa riba ni meso tako samo već ću očito sve morat uvaliti u muffine i palačinke 🙈
Paradajz i papriku kuham, kao i sve druge vrste povrća, voće kako kad i kako koje. Breskvu joj dajem skoro svaki dan svježu, nju čak lijepo držii jede, jabukicu, jučer je i kupine jela.
Vodu iz pipe ako smo u Ri, ako smo na otoku imam onaj vrč sa filterom pa joj dajem iz toga..
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading 🌈 due date 28.5.2025.
Voce joj osim banane i avokada i dalje kuham vise zato da voda u koju stavim zitarice ima neki okus i da bude mekse konzultacije kad izmejsam pa nemam strah da ce se ugusiti. Al to je bas kratko. Kad zakipi voda bacim u nju naribanu jabuku pa odmah heljdine i to je to. Povrce jos sve kuham, rajcicu i papriku nije jos, tikvice ni ja ne jedem sirove, mrkva preteska mi se cini da ju ona sirovu jede, a ostalo sto jede od povrća se i mora kuhati. Vodu cu joj pocet davat is spine kad potrosim zalihe ovih kupovnih babylove, hipp i mullerovih sto imam.
Komadice isto nece radi facu ko da ce se ispovracati. Pa neznam ni ja kako one bebe uspiju onako jesti.
Ja od početka dajem vodu iz pipe, gnječim vilicom. Meso sam morala štapnim jer ga je pljuvao a evo danas ribu usitnjenu bez problema. Ja bih isto probala neke muffine kad se vratimi, ne znam kako će jesti jer jedino je onaj hippov flips od pira u komadu jeo ali to se topi u ustima.
[iimg]
ja planirala vodu iz pipe davat nakon prve godine...isto zasad prokuhavam sve i voce i povrce. Al danas mu dinju dali ovako da malo sise svijezu prvi puta. Svidilo mu se. Pocet cu sad sa sirovim malo po malo. Ma i ja se bojim tih komadica, ali oni ne grizu tim prednjim zubima (kao ni mi), vec tek kad im izrastu svi oni iza. Tako da cu se morat odvazit kad tad. Mikio ja bas uvela cijeli zumanjak. Prvi dan cetvrtinu, drugi pola, pa treci cijeli. Ne znam jel mogu sad odmah cijelo jaje il treba i taj bjelanjak postepeno🤔
Ja dajem vodu iz vodovoda za pice,za ad prokuham pa stavim u termosicu. Nije bas sretan sa sirovim vocem… neki dan nije htio naribanu jabuku. Nije htio u pocetku ni bananu pa je sad normalno jede tako da ja nista ne forsiram.
E moram s vama podijeliti šok koji mi je Asos priuštioNaručila sam otamo haljinu za onu svadbu na koju idemo. I izmjerim se ja po onom njihovom vodiču, unesem mjere i ispadne za tu haljinu da mi treba veličina između 40 i 42. Reko ok… uzet ću 42 pa mi lako krojačica malo suzi. Jučer mi stigne haljina i idem je ja isprobati… kad ono jedva ju navučem, nekako mi dolje uska i otvor se sav rasirio (po slici bas i ne bi trebala biti) i veli muž da se neda zakopcati… da 10 cm fali. Ja ono wtf… ulovi me depra da mi je haljina vel. 42 toliko premala… reko pa necu si sad narucivati plus size haljine. Ok… skinem je ja i pogledam etiketu, kad tamo pise velicina 4… to je znaci 32
poslali su mi krivi broj. Ok Asos je pa cu vratiti… no šok spoznaje da mi je haljina vel. 42 toliko premala mi nitko ne moze nadoknaditi
Losa u potpunosti te razumijem 😅😅😅
Zarice ja sam sve odvojeno postepeno davala. Cak sam imala razmak po 3 dana izmedju 1/4, 1/2 i cijelog zumanjka/bjelanjka jer kod alergije na jaja vrlo cesto je zakasnjela reakcija 🤷🏻♀️. Nemamo alergicara u obitelji no znam puuunooo ljudi ciji klinci su jedini koji su imali reakcije na jaja tak da sam jaja s oprezom uvodila, "ko po jajima" 😅😅😅😅😅 a i Megz je reagirala kao mala na cokolino recimo a poslije nis pa sam jbg, polako ja to, sto je ziher je ziher.
Sirovo povrce su probali nakon navrsene godine ali nisu uopce pokazali zelju za tim do neke druge godine. A voce sam nudila svjeze Magdaleni vrlo brzo nakon uvodjenja no Juraju puno kasnije jer je on bas imao dosta probavnih problema pa nisam forsirala. Vodu curke piju iz pipe ali filtriranu. Mi imamo bunarsku vodu pa imamo poseban filter za vodu za pice. S njom i kuham, bunarska nam je za pranje u principu samo. Nije ona niti mutna niti ima neki miris, ostatak sela ju cak i pije al kad smo kupovali kucu vlasnik je rekao da sigurna za pice a prvi susjed da nije pa eto, da budemo ziher, mi filtriramo 🤷🏻♀️.
url=https://lilypie.com][/url
E super da sam pokrenula ovu temu, bas je super cut druga iskustva. Ja sam do sad voce kuhala sve oaim banane, al sad sam prestala. A na moru sam mu cak dala i lubenicu i breskvu svjezu onak komad pa on isise sok al uvijek neki komad odgrize pa mi onda to nije bas 🙄. Vodu sam mu nq otoku davala babylove al mislila sam sad prec na vodovodnu. Mislim da cemo mi napravit analizu, bas mm i ja pricamo o tome od kad smo se uselili. Kak smo cijelu kucu novu napravili, sve nove cijevi, bas me zanima kakvo je ono kaj dolazi iz vodovoda. Mislim da oko 250 kn dode u andriji stamparu (za posao smo ispitivai pa znam da oni rade).
Deedee moj recimo bas voli suprotno. Te hippove pojede, al kad doma radim svemu radim gusce s komadicima i tak puno vise voli. Ja imam doma sjeckalicu za luk al onak malo vecu. I to mi je taman za njegov obrok. I onda samo par puta stisnem, ne zblendam do kraja.
Ja cu mu ta jaja uvest al tesko da ce to cesto bit na jelovniku. Meni pozli od mirisa jaja pa nisam bas ziher da cu mu to bas pripremat. A i tempirat cu kad ce probavat da mm bude doma da on proba 🤦♀️🙈
Veselim se uvest jogurte i svjezi sir. To cu uskoro
Kak ste smrzavale voce? Dobila sam hrpu sljiva i marelica od tete iz vrta, bojim se da ne propadnu pa bi dio smrznula. (Iako ce proc vise od 12 sati od kad su ubrane 😂😂🙊)
stvarno, kako su svi različiti 😁
Ja sam šljive samo na pola prerezala, makla košticu i tako zaledila po par komada vakumirano
[/url
Sortiraj odgovore
Najstariji