Jutro cure....dojim do kada neznam...jucee bili u ped.jer me pateonazna izludila donila mi vagu da ih vazem prije i poslje podoja,vaga nw pokazuje nista,polzdila sam,nece sisu,nece hipp,uzas,odvedem ih u ped kaze.on sve ok...izvaga ih u u pon.na kontrolu..do tada iskljucivo majc.mliko da vidi u pon.ji napreduju...do jucer sam.im.znala dat hipp pre koju bocu jer u nekom trenu nemozea,nemas mlika jer stalno neko sisa..a ja iznemogla,nw spavam,niko te ne razumi...i ugl.sunoc cilu noc netko je bio na sisi,niti.ja znam tko ni kada...a ja ubivena i satrana...eto prednosti. Da slazem se da je m.mlijeko najbolja i najzdravija opcija za bebe ali koliko ovako jos....moji i nemaju ritam jos. Ima 3 dana stalno je nwko budan i place...nadam se bar dobrim rezultatima u pon.u pedijatra....
Nissm shvatila to pitanje kao napad. Nego komentiram općenito. Ljudi nemaju pardona. Druga stvar mi je kad se to pitanje postavi ovdje. Pogotovo kad o tome razglabaju mame blizanaca. Mi smo na Novalacu. Bili smo na Nanu,ali sam ja poludila kad sam vidjela koliko se curka pati sa kakanjem. Preśli smo na Novalac IT i pokazao se kao pun pogodak. Stolica im je prekrasna,zrnata,žuta i ne pate se s kakanjem. Vrlo bitno je što preciznije temperirati vodu za pripremu AD,ona je kod većine AD 40stupnjeva. Mi pripremimo u staklene bočice i stavimo u frižider i kad je vrijeme hranjenja isipamo koliko treba u manje staklene bočice i vrlo kratko podgrijemo u mikrovalnoj,da bude mlako. S tim da bapravimo recimo dvije staklenke po 250ml i to je dovoljno za jedan dan ili po potrebi napravimo još. Bebe su zadovoljne,odlično napreduju. Spavaju u prosjeku tri sata. I gledam da ih hranimo u približno istom vremenskom intervalu. Muž se vratio raditi od pon i nisam ga još ni jednom budila po noći da mi pomogne jer stignem sve.
Danas ćemo dobaviti konačno i grijač bočica da izbjegnemo i tu nesretnu mikrovalnu.
Nissm shvatila to pitanje kao napad. Nego komentiram općenito. Ljudi nemaju pardona. Druga stvar mi je kad se to pitanje postavi ovdje. Pogotovo kad o tome razglabaju mame blizanaca. Mi smo na Novalacu. Bili smo na Nanu,ali sam ja poludila kad sam vidjela koliko se curka pati sa kakanjem. Preśli smo na Novalac IT i pokazao se kao pun pogodak. Stolica im je prekrasna,zrnata,žuta i ne pate se s kakanjem. Vrlo bitno je što preciznije temperirati vodu za pripremu AD,ona je kod većine AD 40stupnjeva. Mi pripremimo u staklene bočice i stavimo u frižider i kad je vrijeme hranjenja isipamo koliko treba u manje staklene bočice i vrlo kratko podgrijemo u mikrovalnoj,da bude mlako. S tim da bapravimo recimo dvije staklenke po 250ml i to je dovoljno za jedan dan ili po potrebi napravimo još. Bebe su zadovoljne,odlično napreduju. Spavaju u prosjeku tri sata. I gledam da ih hranimo u približno istom vremenskom intervalu. Muž se vratio raditi od pon i nisam ga još ni jednom budila po noći da mi pomogne jer stignem sve.
Draga ma nisam.uooce mislila da je napad...vidit cu i ja u pon.sta ce ped.reci....ja sam..im.davala hipp pre ....uglavnom moji sisaju non stop od kad ne dajem.dohranu...a ja iscrpljena a plus me strah jel imdovoljno moje mlijeko samo...ali izdrzat cu do pon.pa cemo vidit kako napreduju....koliko.je tvojim bebama sada,nama 26 dana
Draga ma nisam.uooce mislila da je napad…vidit cu i ja u pon.sta ce ped.reci….ja sam..im.davala hipp pre ….uglavnom moji sisaju non stop od kad ne dajem.dohranu…a ja iscrpljena a plus me strah jel imdovoljno moje mlijeko samo…ali izdrzat cu do pon.pa cemo vidit kako napreduju….koliko.je tvojim bebama sada,nama 26 dana
nama je danas 26dana. Baš mi je proletilo vrijeme.
Marina ja te razumim
Ja sam zakljucila da kako su male na sisi se prebrzo umore pa se ne najedu kako treba pa su brzo opet gladne i tako non stop na sisi, bila sam luda i krepana
Zato sam se izdajala jer onda sam mogla kontrolirat kolko su pojele i da plakanje i nije od gladi
Zapravo sam uspjela kombinirat dojenje i izdajanje do njihova 4 mjeseca kad mi je jednom riknula el izdajalica to me tako prepalo da sam namjerno pocela produzavat razmake izmedju izdajanja jer su bezobraznice odbijale sisu a da ih praznim rucno bilo bi ubitacno i ovako mi je tribqlo po pola ure svaki put...al to mi je bilo jedino vrime odmora nekad..
Sad imaju 10 i po mjeseci i pravi su titani od preko 10 kila, najradije jedu ono sta i ja i pravi su akrobati
Drzte se ljudi, prva tri mjeseca su najteza, meni bila
Marina ja te razumim
Ja sam zakljucila da kako su male na sisi se prebrzo umore pa se ne najedu kako treba pa su brzo opet gladne i tako non stop na sisi, bila sam luda i krepana
Zato sam se izdajala jer onda sam mogla kontrolirat kolko su pojele i da plakanje i nije od gladi
Zapravo sam uspjela kombinirat dojenje i izdajanje do njihova 4 mjeseca kad mi je jednom riknula el izdajalicato me tako prepalo da sam namjerno pocela produzavat razmake izmedju izdajanja jer su bezobraznice odbijale sisu a da ih praznim rucno bilo bi ubitacno i ovako mi je tribqlo po pola ure svaki put…al to mi je bilo jedino vrime odmora nekad..
Sad imaju 10 i po mjeseci i pravi su titani od preko 10 kila, najradije jedu ono sta i ja i pravi su akrobati
Kako si uspijevala to s izdajanjem? Ja nisam mogla navući mlijeka da me netko ubije. O dojenju da ne pričam. Očito sam jedna od onih kojoj se ta laktacija nije pokrenula kako treba. Nema što nisam pokuśavala. Od razno raznih čajeva, pazila što jedem, ne koristim duhan,čak i kad sam imala bolove od carskog reza nisam uzimala tablete. Mama mi je medicinska sestra i radi s bebama cca 40godina,nekad je radila kao primalja,čak je i ona mi davala podršku za dojenje/izdajanje,ali nije išlo. I dalje se osjećam loše zbog toga,da ne kažem usrano. Možda da okolina nije toliko osuđujuća,tko zna...
Nego da ne spamamo previše, koliko je aktualnih trudnica koje odbrajaju do poroda?
Ja moram reći da još ne mogu vjerovati da su ono u krevetiću moja dječica. 😊
Marina ja te razumim
Zapravo sam uspjela kombinirat dojenje i izdajanje do njihova 4 mjeseca kad mi je jednom riknula el izdajalicato me tako prepalo da sam namjerno pocela produzavat razmake izmedju izdajanja jer su bezobraznice odbijale sisu a da ih praznim rucno bilo bi ubitacno i ovako mi je tribqlo po pola ure svaki put…al to mi je bilo jedino vrime odmora nekad..
Kako si uspijevala to s izdajanjem? Ja nisam mogla navući mlijeka da me netko ubije. O dojenju da ne pričam. Očito sam jedna od onih kojoj se ta laktacija nije pokrenula kako treba. Nema što nisam pokuśavala. Od razno raznih čajeva, pazila što jedem, ne koristim duhan,čak i kad sam imala bolove od carskog reza nisam uzimala tablete. Mama mi je medicinska sestra i radi s bebama cca 40godina,nekad je radila kao primalja,čak je i ona mi davala podršku za dojenje/izdajanje,ali nije išlo. I dalje se osjećam loše zbog toga,da ne kažem usrano. Možda da okolina nije toliko osuđujuća,tko zna…
Nego da ne spamamo previše, koliko je aktualnih trudnica koje odbrajaju do poroda?
Ja moram reći da još ne mogu vjerovati da su ono u krevetiću moja dječica. 😊
Da....ni ja ne vjerujem da sam rodila...i da su moji...i da okolins je i kod mene uzas...prvo pitanje je dojis li ih,...uh kosa mi se na glavi digne...totalno nerazumjevanje da smo.jos uvik ranjive....
Ne spamate cure, samo vi pisite svoja iskustva s bebicama, itekako ce dobro doci nama koji jos iscekujemo..
Ja sam dns bila ma pregledu i ostavili su me u bolnici, malo me to steplo, al kaj je tu je.. Ostavili su me jer sam se otvorila jedan prst, a vec su visoki tjedni, twinsi iz IVFa i zakljucili su da bolje da ne hodam takva okolo.. Nije me to odusevilo, al nemsm puno izbora.. Bila sam totalno nespremna, bez stvari, bez icega..
A kad nema teme mame blizanaca pa nemamo vise di pisat kad rodimo
Visnja nemam pojma kako sam uspjevala, imam demencij jer je bilo prestresno pa sam potisnila sve
Znam da sam pokusavala svakako i da sam se trudila da obe podojim prvo dva pa onda bar jednom dnevno, al to bi mi svaki put zeznilo izdojenu kolicinu pa bi mi na kraju dana znalo falit pa sam ubacivala ad....al drago mi je da su ta 4 mjeseca 90% na mom mliku, i meni je trebalo neko vrime da se ne osjecam ko da radim nesto lose kad spremam bocu al probajte se cim prije prestat s tim opterecivat, ko da nije dovoljno tesko bez tog tereta, olaksajte si kako god mozete...i pustala sam ih da zaspu s bocom i bocu sam im znala stavit na rampu od tetre da je ne moram drzat non stop...ono halo, to su dvi bebe a i mama mora spavat, jest, piskit i druge stvari...a ovo sta svi pitaju jel dojite to je zato sta su ljudi totalno nemastoviti pa im to jedio padne na pamet jer se o tome puno prica, mene recimo svako pita jesu li decki ili cura i decko a obe u cvjeticima, NE KUZIM, il su slijepi na boje il im mozgovi jednostavno ne rade a vjvtno misle da bi me pretpostavka da su obe cure mogla uvrijedit il rastuzit jer nemam sina??? KATASTROFA...
Sortiraj odgovore
Najstariji