Ma da, tako je meni bilo zadnja dva puta, samo uloživost. Ali s obzirom da su blizanci, ovo je kao normalno. Ipak mirujem iako mi nisu rekli da moram
Hej zijs....tek vidila por....povirim ti sutra....a do tada lezi i miruj i neboj se.....
Ležim stalno, ali baš me strah nekako. Zanimljivo, dok nisam saznala da sam otvorena, nije me ništa bolilo, povremeno bi imala neki pritisak. Nakon pregleda me sve boli, ne znam jel psiha ili stvarno
Ležim stalno, ali baš me strah nekako. Zanimljivo, dok nisam saznala da sam otvorena, nije me ništa bolilo, povremeno bi imala neki pritisak. Nakon pregleda me sve boli, ne znam jel psiha ili stvarno
Zija bitno da si na sigurnome,samo polako i pozitivno!Krene li se sto dogadjati oko tebe su ipak doktori pa se valjda to moze malo i zaustaviti ili usporiti.
Cestitke na bebicama trula visnja! Kako tvoje bebice marina?Jel manje boli rez?
Ja bila jucer na zadnjem pregledu kod svoje dr,sad ide na go pa moram dalje obilaziti bolnicu...33+1,zatvorena,bebe kao oko 2100 prema procjeni...Al me danas eto opet sve boli u trbuhu pa me uvijek strah da nije otvaranje.E da,prvi je zadak,druga poprecno pa je to zasad carski.Nadam se bar jos 3 tj biti 3 u 1!
Evo meni dali dali kortikosteroide za sazrijevanje pluća, još ću ih i sutra primat. I napravili briseve da se vidi je li neka bakterija uzrok otvaranju. U pon bi mogla kuci na mirovanje jer kaže dr tad ionako ulazim u 36 tjedan, u slučaju poroda kortići će pomoć plućima iako su već i sama razvijena.Ležim, ne mrdam skoro uopće osim za tuširanje i wc i nadam se još bar 7 dana izdržat
Drage sve buduće mame!
Evo da se i ja prijavim, još malo pa slavim polovicu blizanačke trudnoće (19i tjedan). Prva trudnoća iz prvog MPO postupka, sve prvo. Jako sam sretna, ushićena ali i isprepadana moram priznati. Bilo je nekih krvarenja, pa 2 i po mjeseca ležanja (posteljica jedne bebe okrenuta dole i preko cerviksa). Sad se to lagano povlači prema gore. Doktor mi je rekao da ne moram strogo mirovati ali čuvati se što više, pa ni sama ne znam što smijem što ne smijem. Najviše bih voljela neki dobar savjet, kako ste vi prolazile kroz drugo tromjesečje, da li se ipak mogu opustiti malo, prošetati, raditi nešto lagano bez naprezanja? Jer nekako , stalno mi je misao vodilja u podsvijesti da je blizanačka trudnoća visokorizična, svaki pokret mi je sa nekim strahom, a htjela bih se ipak malo opustit (a imam još jahanja do kraja! :)))
Svaki pozitivni savjet je dobrodošao i puuuuuno sreće svima <3
Maja
Pozdrav zmajoneza🤗🤗
Ako ne trebas strogo mirovati ni nemoj.. Nemoj se forsirati, pomalo se kreci, al nemoj pretjerivati. Samo opusteno, i psiha radi cuda 😉
Mislim da smo ti mi ovdje sve bar malo (neke i vise) usporile tempo nakon cca 20 tj.. Ako i je sve ok jednostavno i postane sve teze biti aktivna. Odmaraj dosta i slusaj sto ti tijelo moze ili ne moze. Jos 15ak tjedana prodje tako brzo i onda si vec na sigurnom..
Uglavnom, polako, opusteno, pozitivno, ne forsiraj se u nicemu i odmaraj dosta.. I bit ce sve ok 😉😊😘
Natar, hvala ti puno na odgovoru
To da 15ak tjedana prođe tako brzo mi zvuči jako ohrabrujuće
Ja se isto vodim za tim da treba slušati svoje tijelo (uz doktore naravno) pa se nadam da će me ti instikti pratiti i do kraja. Pozitivno
Pozz cure....izdrzavate li na ovaj vrucini....nedaju nam.ni prozor otvorit na odjelu ni klimu upalit radi bebaca....jaoool..,.zija jesi jos na odjelu????
Sortiraj odgovore
Najstariji