Bok cure! Pridruzujem se temi:) Bili smo na MPO u Pragu zbog azoospermije kod muza, transfer je bio 7.8., danas smo 8+1tt:) Kod mene ima jos 100 cuda - sedlasti uterus, trombofilija, svastanesta. S obzirom na trombofiliju od starta kontroliram trudnocu u bolnici, prije tocno tjedan dana je na UZV sve izgledalo ok ali se panicno bojim da se ne desi missed ab jer nemam nikakvih simptoma i bas mi je to grozno :/ Ne znam sto bih dala da mogu povracati ko normalne zene.
Draga bok, sjećam te se sa teme Potpomognuta oplodnja. Jako mi je drago da ste uspjeliželim ti mirnu i urednu trudnoću
nemoj se bojati toga što nemaš simptoma. Na samom startu mene je najviše mučio umor i to mi je praktički bio jedini simptom. Kad su krenule mučnine i povračanje, nisam ni to imala baš svaki dan kao što o tome znamo čitati. Mene kad je ulovilo, onda me taj čitav dan nije puštalo i tako jednom na tjedan. Isto sam paničarila zašto 6 dana u tjednu nemam mučnine, a jedan dan želim umrijet jer ni kap vode ne mogu popit. Trudnoća mi je hvala Bogu uredna i stalno mi je doktor govorio nek se sa simptomima i iskustvima sa foruma ne zamaram haha
bude to sve okej. Moraš sama sebi pojasnit da ti daješ sve od sebe da trudnoća prođe u najboljem redu, odlaziš na redovne kontrole i slušaš sve savjete od doktora.. Više od toga ni ne možeš dat, a vrijeme uvijek svoje pokaže. Znam da sam i ja prvih 12 tjedana stalno bila napeta i bojala se da će jedan stat sa razvojem.. Prošli tjedan imala kontrolu i kad mi je doktor rekao da je sve super, napokon sam se malo opustila.. Tako da moj savjet, zaista nijedna trudnoća nije ista, ali nijedna.. Nemoj se forsirati fizički previše, ali ni mentalno
pokušaj pozitivno razmišljat i vrijeme će brže proći
Znam da si u pravu, ali svejedno ne mogu docekati da prode prvi trimestar, ovo je uzas:) Mozda me taj UZV za 2tj malo smiri.. i NIFTY kad napravim
"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."
Bok cure! Pridruzujem se temi:) Bili smo na MPO u Pragu zbog azoospermije kod muza, transfer je bio 7.8., danas smo 8+1tt:) Kod mene ima jos 100 cuda - sedlasti uterus, trombofilija, svastanesta. S obzirom na trombofiliju od starta kontroliram trudnocu u bolnici, prije tocno tjedan dana je na UZV sve izgledalo ok ali se panicno bojim da se ne desi missed ab jer nemam nikakvih simptoma i bas mi je to grozno :/ Ne znam sto bih dala da mogu povracati ko normalne zene.
Dobrodošla!Potpuno se slažem s Flower93. Izostanak simptoma ne znači apsolutno ništa. Nisam ih ni ja imala, a sad smo 13+6 i sve je u najboljem redu.
Pokušaj se ne zamarati sa simptomima jer što ih više promatraš, više si u panici. Znam da je lako to reći, a malo teže ostvariti, ali puno toga je i u glavi. Ja sam tih prvih tjedana stalno nešto zamišljala i pravila slona od muhe.
Ali sve je to normalno, sve smo u istoj situaciji. Zapravo su meni mnoge žene rekle da sam jako sretna što nemam mučnine i što ne povraćam. Uglavnom, čestitam na trudnoći i želim ti da i dalje bude sve OK.
Samo pozitivno!
I meni je dr u bolnici rekao da sto se zalim, da trebam slaviti sto se dobro osjecam. A ja bi bubreg dala za malo bljuvanja i sisobolju:):):) Zbilja ne znam sto bih sa sobom do sljedeceg pregleda, uzasno sam anksiozna :/
Dobrodošla!Potpuno se slažem s Flower93. Izostanak simptoma ne znači apsolutno ništa. Nisam ih ni ja imala, a sad smo 13+6 i sve je u najboljem redu.
Pokušaj se ne zamarati sa simptomima jer što ih više promatraš, više si u panici. Znam da je lako to reći, a malo teže ostvariti, ali puno toga je i u glavi. Ja sam tih prvih tjedana stalno nešto zamišljala i pravila slona od muhe.
Ali sve je to normalno, sve smo u istoj situaciji. Zapravo su meni mnoge žene rekle da sam jako sretna što nemam mučnine i što ne povraćam. Uglavnom, čestitam na trudnoći i želim ti da i dalje bude sve OK.
Samo pozitivno!
I meni je dr u bolnici rekao da sto se zalim, da trebam slaviti sto se dobro osjecam. A ja bi bubreg dala za malo bljuvanja i sisobolju:):):) Zbilja ne znam sto bih sa sobom do sljedeceg pregleda, uzasno sam anksiozna :/
Vjerujem da ti je tako, ali pokušaj malo odvratiti misli. Ja sam npr. gledala svakakve serije, filmove, čitala knjige i puno se družila. Dan ti tako puno brže prođe i ne misliš stalno na to.
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
PinkFirydust sve je to normalno želim ti da sve dobro prođe pa da se kasnije možeš sama sebi smijat
Mene je sad počela lovit panika - bližim se polovici trudnoće, treba počet kupovat stvari, a ja sam totalni dibidus za to.. Jučer kupili dva kinderbeta i madrace.. Ovu čitavu noć sam imala noćne more da su kinderbeti premaleni, da su madraci užasni.. užas užas.. Brzo sam danas zvala jednu frendicu koja ima bebačicu da me smiri haha razmišljam o tom madracu kao da ću se ja leć na njega, koja imam 67kg.. a ne bebica koja će imat svega par kila
PinkFirydust sve je to normalnoželim ti da sve dobro prođe pa da se kasnije možeš sama sebi smijat
Mene je sad počela lovit panika - bližim se polovici trudnoće, treba počet kupovat stvari, a ja sam totalni dibidus za to.. Jučer kupili dva kinderbeta i madrace.. Ovu čitavu noć sam imala noćne more da su kinderbeti premaleni, da su madraci užasni.. užas užas.. Brzo sam danas zvala jednu frendicu koja ima bebačicu da me smiri haharazmišljam o tom madracu kao da ću se ja leć na njega, koja imam 67kg.. a ne bebica koja će imat svega par kila
Prilicno sam sigurna da ce beba biti sasvim zadovoljna madracem:):):) Koje kinderbete si kupila, gdje?
PinkFirydust sve je to normalnoželim ti da sve dobro prođe pa da se kasnije možeš sama sebi smijat
Mene je sad počela lovit panika - bližim se polovici trudnoće, treba počet kupovat stvari, a ja sam totalni dibidus za to.. Jučer kupili dva kinderbeta i madrace.. Ovu čitavu noć sam imala noćne more da su kinderbeti premaleni, da su madraci užasni.. užas užas.. Brzo sam danas zvala jednu frendicu koja ima bebačicu da me smiri haharazmišljam o tom madracu kao da ću se ja leć na njega, koja imam 67kg.. a ne bebica koja će imat svega par kila
Prilicno sam sigurna da ce beba biti sasvim zadovoljna madracem:):):) Koje kinderbete si kupila, gdje?
uzela sam ti sve u Lesnini. sad u rujnu imaju dobre popuste na člansku karticu + mi smo još imali neki godišnji popust jer smo prošle godine dosta kod njih kupili, tako da su nas 2 kindača i 2 madraca ispali 1800 kn, kaj je fkt super cijena.. s obzirom da ne patim na neke posebne dizajne, uzela sam obični bijeli kindač 60*120. Madrac nije ni pretvrd, a ni mekan.. čini mi se taman, nadam se da će i bit okej
uzela sam ti sve u Lesnini. sad u rujnu imaju dobre popuste na člansku karticu + mi smo još imali neki godišnji popust jer smo prošle godine dosta kod njih kupili, tako da su nas 2 kindača i 2 madraca ispali 1800 kn, kaj je fkt super cijena.. s obzirom da ne patim na neke posebne dizajne, uzela sam obični bijeli kindač 60*120. Madrac nije ni pretvrd, a ni mekan.. čini mi se taman, nadam se da će i bit okej
Pa to je nista novaca! Ja sam neki dan zagledala neki kinderbet sa nacrtanom zirafom, kao joj bas je slatki.. vidla cijenu i skoro se onesvjestila. Mislim da ce i nasa beba dobiti kinderbet vulgaris, ko da beba zna, i tak vidi 10cm oko sebe, a i to mutno:):)
Hahah, bas si me nasmijala 😂 ma gle, sve mi zelimo da to bude tip top.. Cekamo tu bebicu ko ozeblo sunce i onda mu zelis dat sve najbolje.. Ali stvarno treba bit malo i realan, cemu dat 3000kn samo za kinderbet, ako ce posluzit i onaj za 700kn. S obzirom da mi cekamo blizance, nemamo bas ni u budgetu prostora za kojekakve kerefeke, tako da sto jednostavnije, to bolje
Hahah, bas si me nasmijala 😂 ma gle, sve mi zelimo da to bude tip top.. Cekamo tu bebicu ko ozeblo sunce i onda mu zelis dat sve najbolje.. Ali stvarno treba bit malo i realan, cemu dat 3000kn samo za kinderbet, ako ce posluzit i onaj za 700kn. S obzirom da mi cekamo blizance, nemamo bas ni u budgetu prostora za kojekakve kerefeke, tako da sto jednostavnije, to bolje
Slazem se. Ja planiram (pazi mene, planiram u 8.tj, hahah) investirati samo u autosjedalicu, to sam si nekako stavila u glavu da mora biti top. Sve ovo ostalo je manje bitno
Slazem se. Ja planiram (pazi mene, planiram u 8.tj, hahah) investirati samo u autosjedalicu, to sam si nekako stavila u glavu da mora biti top. Sve ovo ostalo je manje bitno
Za to se slazem.. I mi smo takvog misljenja.. Vec gledamo Recaro autosjedalice i to cemo definitivno izdvojit. A bolje da takve stvari planiras i razmisljas o tome, nego da ti crne misli idu glavom 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji