Trudnoća nakon MPO

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • NATALIE0407
    04. Rujan 2020. 11:58

Bubica1

NATALIE0407

Bubica1 ja sam zagazila u trece tromjesecje i imam jos neki 11 do 12 tjedana. Ja sam se udebljala do sad samo 2kg a i to je sve otislo na bebicu jer vec ima 1Kg. Jedi koliko ti je dovoljno nemoj jesti za dvoje. Bebica ce uzet sta je njoj potrebno a tebi sta ostane. Ja sam inace imala jace noge a sad su se skoro popolovile jer me secer jos zeza nikako da se stabilizira pa mi povecavaju inzilin. Ali bas me iscrpi nemam snage ni zasto. Sreca pa se tlak malo smirio.Posto su bili godisnji sad sam imala malo pauzu ali nastavlja se svaka dva tjedna. Kad ti je termin

A da li si i prije imala problema sa šećerom ili samo sada u trudnoći? Meni je termin 16.03.2021. A tebi?

Samo trudnoci. I u prvoj trudnoci i u drugoj.  U Prvoj sam ga uspjela regilirat dijetom i problemi su poceli tek oko 27 tt,a das je pocelo vec u 14tt i nemogu ga smirit ni inzulinom.  Zbog cijele situacije i stresa sa MPO zasluzile ste sa jedete sad Bar sta hocete.  Ali pripazite malo i radi secera u vecoj trudnoci. Meni je termin 03.12. Ali bebica stize Ako Bog da nekad od sredine 11 mjeseca.  Tocan Datum cemo znat iduci mjesec.🥰🥰☺️☺️

👱‍♀️1986 pco
    👱‍♂️1975 sve ok
    2013 pco Syndrom
    2014 op propuhivanje jajnika
    2015 1mj pokusaj icsc,nije uraden
    2015 odmor
    2016 1 ivf puna stimulacija 21 js,oplodeno 7 i dosle do stanja blastice.
    7 blastocise ❄️
    Jaki hiper tjedan dana bolnice
    2 mjeseca pauze
    2016 4mj pokusaj vracena jedna balstocista,moje prvo💙
    2020 3mj drugi kryo transfera u samom ludilu korone. Rodilo se moje drugo 💙
    2025 3mj 3 kryo

Bubica1
    04. Rujan 2020. 12:47

Cure, da li koja od vas ima problema sa žgaravicom? Meni je počela prije par dana i užas jedan kolko me muči.  Imate li kakav savjet kako ju ublažiti? 

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

student13ica
    04. Rujan 2020. 13:45

Bubica1

student13ica

Ja sam na +2.5kg za sad.. 🙈
    Sigurno nam organizam traži više nego inače i teže je kontrolirati glad.

Pa da, pogotovo ujutro ako ne pojedem nešto, imam dojam da me želudac baš boli od gladi.A u kojem si ti sad tjednu?

Imam u potpisu, 18+5 😁

"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
    8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
    3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
    *2021. Stigao 💙👶

• NATALIE0407
    04. Rujan 2020. 14:07

Bubica1

Cure, da li koja od vas ima problema sa žgaravicom? Meni je počela prije par dana i užas jedan kolko me muči. Imate li kakav savjet kako ju ublažiti?

Probaj jest u manjim kolicinama i cesce grickaj bademe i ljesnjake.

👱‍♀️1986 pco
    👱‍♂️1975 sve ok
    2013 pco Syndrom
    2014 op propuhivanje jajnika
    2015 1mj pokusaj icsc,nije uraden
    2015 odmor
    2016 1 ivf puna stimulacija 21 js,oplodeno 7 i dosle do stanja blastice.
    7 blastocise ❄️
    Jaki hiper tjedan dana bolnice
    2 mjeseca pauze
    2016 4mj pokusaj vracena jedna balstocista,moje prvo💙
    2020 3mj drugi kryo transfera u samom ludilu korone. Rodilo se moje drugo 💙
    2025 3mj 3 kryo

• Principessa_1709
    05. Rujan 2020. 09:48

Bubica1

Cure, da li koja od vas ima problema sa žgaravicom? Meni je počela prije par dana i užas jedan kolko me muči. Imate li kakav savjet kako ju ublažiti?

Bubice, jesi probala sa sodom bikarbonom? Ja bih rastopila jednu zlicicu u 1 dl vode i popila. Meni je puno pomoglo. 

Bubica1
    05. Rujan 2020. 13:48

Principessa_1709

Bubica1

Bubice, jesi probala sa sodom bikarbonom? Ja bih rastopila jednu zlicicu u 1 dl vode i popila. Meni je puno pomoglo.

Soda mi je inače uvijek pomagala prije trudnoće, ali nisam se usudila sad piti, da li je sigurna?
    Natalie, pokušat ću s bademima, inače ih volim jesti.
    Hvala cure na savjetima! ☺️👍

👩 37 - AMH 13

• Zdralica27
    05. Rujan 2020. 16:31

Pozdrav cure. Evo da se se prebacim kod Vas. Jučer vadila betu i bila je 147.😀 U utorak trebam ponovno i treba biti oko 4 puta veća-tako mi dr. danas rekao preko telefona. Nadam se da će biti. 🙏 Do sada nikakvih simptoma, a od jučer me povremeno boli trbuh. Kao blagi menstrualni bolovi. Drugo sve super. Dali je to normalno? Jel imala koja takve bolove? Jedva čekam da prođe prvih 12tjedana ili barem 1.ultrazvuk. Vidim da ste poslije njega sve malo mirnije. 

Bubica1
    05. Rujan 2020. 18:28

Zdralica27

Pozdrav cure. Evo da se se prebacim kod Vas. Jučer vadila betu i bila je 147.😀 U utorak trebam ponovno i treba biti oko 4 puta veća-tako mi dr. danas rekao preko telefona. Nadam se da će biti. 🙏 Do sada nikakvih simptoma, a od jučer me povremeno boli trbuh. Kao blagi menstrualni bolovi. Drugo sve super. Dali je to normalno? Jel imala koja takve bolove? Jedva čekam da prođe prvih 12tjedana ili barem 1.ultrazvuk. Vidim da ste poslije njega sve malo mirnije.

Dobrodošla! 🤗 Super je to beta, držim fige da i dalje lijepo raste. 🤞💪 Što se tiče bolova, sve je to normalno, maternica se priprema i rasteže za bebicu. 👼 Može biti i od hormona koje si trošila, zbog njih imamo svakakve simptome. 😊 Samo probaj opušteno i bit će sve OK. Kad ti je prvi ultrazvuk? Imaš pravo, meni je bilo lakše nakon prvog uzv-a, a sad još i lakše pošto sam u 13. tjednu. Ali mislim da briga u potpunosti neće prestati tako dugo dok ne budemo držale svoju bebicu u rukama. 😊❤️

👩 37 - AMH 13

• Zdralica27
    05. Rujan 2020. 19:29

Bubica1

Zdralica27

Dobrodošla! 🤗 Super je to beta, držim fige da i dalje lijepo raste. 🤞💪 Što se tiče bolova, sve je to normalno, maternica se priprema i rasteže za bebicu. 👼 Može biti i od hormona koje si trošila, zbog njih imamo svakakve simptome. 😊 Samo probaj opušteno i bit će sve OK. Kad ti je prvi ultrazvuk? Imaš pravo, meni je bilo lakše nakon prvog uzv-a, a sad još i lakše pošto sam u 13. tjednu. Ali mislim da briga u potpunosti neće prestati tako dugo dok ne budemo držale svoju bebicu u rukama. 😊❤️

Hvala ti na odgovoru. Čitala sam da je to česta pojava pa sam se smirila. Sada cijelo poslijepodne ništa ne osjećam pa sam u jednom trenutku pomislila dali je sve ok s obzirom da ništa ne osjećam 😂😂Tako da je vrijeme da popustim malo sa tim razmišljanjem. Sina sam začela prirodno i koliko se sjećam uopće nije bilo ovoliko razmišljanja o svemu kao sada. 😂 U utorak idem opet vaditi betu i onda će mi reći kada da dođem na ultrazvuk. Nadam se uskoro. 😏😂

Bubica1
    05. Rujan 2020. 20:03

Zdralica27

Bubica1

Zdralica27

Hvala ti na odgovoru. Čitala sam da je to česta pojava pa sam se smirila. Sada cijelo poslijepodne ništa ne osjećam pa sam u jednom trenutku pomislila dali je sve ok s obzirom da ništa ne osjećam 😂😂Tako da je vrijeme da popustim malo sa tim razmišljanjem. Sina sam začela prirodno i koliko se sjećam uopće nije bilo ovoliko razmišljanja o svemu kao sada. 😂 U utorak idem opet vaditi betu i onda će mi reći kada da dođem na ultrazvuk. Nadam se uskoro. 😏😂

OK je i ako ništa ne osjećaš. Ja sam imala jako malo simptoma i prošla skroz dosad bez mučnina, osim što me sad počela žgaravica mučiti. Tako da je sve OK, svi reagiramo drugačije. 😊 Super, onda nam javi betu u utorak 😉

👩 37 - AMH 13

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.