znam da ovo nije tema al nema baš slične, uglavnom ako koja ima sličnu stvar da mi pomogne. Od kad sam ostala trudna jedem sve sta poželim, meso, voće, mliječne proizvode, čak i brzu hranu ma sve sve.. i kako sam do 18tj uspjela dobiti 7 kg, ginekolog mi je održao predavanje o mojem višku klograma i od tada jedem samo voće, povrće, mliječne proizvode, ribu, rižu, uglavnom sve zdravo. kava m se od početka zgadila pa je nepijem više uopće. i od kad sam po doktorovim uputama izbacila pečenja, brzu hranu, svinjsku mast i sl. počele su mi probavne tegobe prvi puta u tri sata po noći i do 9 ujutro nisam zaspala prvo su me takvi grčevi uhvatili da sam se uplašila da su kontrakcije i to je trajalo satima, i već sam bila sigurna da ću ici na hitnu počela su crijeva "onako" radit i tada kao nekakv proljev. Nije mi jasno zašto to traje satima i satima. nakon par dana ponovno me uhvatilo i prošlo, pa opet par dana ništa, i evo jutros se probudim i od jutra me muči, neznam više šta bih jela jer me strah da opet ne počme jako. Hvala Bogu pa se beba stalno miče pa znam da je s njom sve u redu. <čitala sam kako neke žene nešto slično imaju na početku trudnoće i poslje prvog tomjesečja prođe, ali ja sm već bila u drugom tomjesečju kad je počelo, i da prije sam znala imat želučane nervoze ali to nije baš ovako izgledalo. ako ima koja slično iskustvo bila bi jaaako zahvalna na pomoći
Pozdrav,, ja probavne tegobe imam citav zivot...tj.grceve koje me doslovce sastave u sekundi.U trudnoci sam zavrsila u bolnici zbog grceva koji su trajali 8h i skroz sam dehidrirala i naravno to je bilo praceno proljevom,tada sam se srusila na wc pao mi je tlak i povratila i kakala sam odjednom i zavrsila u bolnici na 2 dana na infuziji..Iskreno ne znam od cega jer sam jela uobicajeno,,ali s obzirom da meni to zna bit cesto i tako je vec godinama jednostavno mislim da je to tako,takva mi je probava,,poslije trudnoce sam vec imala 2x grceve jednom su trajali sat vremena a drugi puta tri sata ,, rodila prije 5 i po tjedana... I dalje neznam od cega mi je to osim sta recimo ako ne kakim par dana za redom tad najcesce dobim grceve..Tena draga moj savjet ti je da ubacujes hranu koju si jela do sada ne tako drasticno promjenit jer u toj prehrani jednu namirnicu unosis previse a smeta ti ,, probaj kombinirati i jednu i drugu prehranu pa ces vidjeti jer ne zelim te plasit ali grcevi mogu izazvati spontani.. Draga zelim ti svu srecu i molim te javi se za koji dan da li ti je bolje :) Cuvaj sebe i bebicu :)
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
hvala na savjetima.. jučer sam večerala banane i slane štapiće a pila sam samo "donat mg" evo danas sam kao nova, već sam generalku napravila po kući. samo to mi se vrati svakih par dana. može biti da mi nešto smeta što unosim a što očito prije nije bio slučaj. uglavnom poslušat ću vaš savjete i jesti sve kao i prije samo možda u manjoj količini pa ćemo vidjet kako će to djelovat.. najbitnije da je moj mali anđel dobro
, hvala vam još jednom.
Nista draga,,javi nam se da znamo je li ti bolje i jel ces mozda otkrit koja namirnica te smeta sretno i cuvaj sebe i bebicu
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
jojjj jedem ribu i rižu s tikvicama za ručak a od jutra mislim na palačinke s nutellom i sada jedva čekam da se malo slegne i idem peći palačinke
Treba slušati svoje tijelo. Mnogo toga sam još na početku trudnoće izbacila što mi je inače bilo super npr paradaiz umak mi ne odgovara, kava nikako dođe mi fizički slabo, tresem se i znojim, čaj mi se gadi ne mogu ga pomirišati od kamilice do voćnih uf bljak itd. Od mlijeka mi zna biti loše isto skupa s nekim instant capuccinima i sl. tako da to sve izbjegavam i jedem što mi paše tj bebaču jer on diktira tempo hoće li ostati ili ide van
Ja dan ne mogu zapoceti bez krofne s cokoladom (ponekad i dve) ;) Nutella, breskve, dinja, lubenica <3
Ja se zadnjih par dana uopće ne mogu najesti. stalno nekaj žvačem i nikak da sam sita, jede mi se milijun kombinacija danas sam jela sendvič i kupine sa strane i davila se u tome. Osjećam se ko da me pms puca :D Mislim da mi hormoni fakat luduju zadnjih par dana
voće - nektarine, breskve, nar, kisele zelene jabuke.... slatko inače obožavam, ali sad mi nije baš dobro poslije njega :P
Sortiraj odgovore
Najstariji