Znači mmama, ti pripremaš i veličinu 50 i 56? Mislim da ću i ja tako. Žao mi da mi siroče bude u nečem pervelikom, a opet ni da ga stisne. Nemamo puno od bolnice do doma (nekih 15 min) ali opet...
Krešimir 19.08.2014. <3
Ja sam spremila robicu za izlazak iz rodilišta 56 tako mi savjetovala patronažna......kaže bolje da je veće nego malo.....jedino ne znam jel sam pogodila jer sam kupila bodić i hlačice kratkih rukava a termin mi 15.7.?...ali ako bude hladnije pokrit ću bebaća plahticom ili tankom dekicom....
Ja imam samo par komada odjeće vel.50,ostalo sam uzela 56 a imam nešto robice na kojoj piše samo newborn to je kupljeno u carter's-u i kolko sam ja mjerila to je nešto između 50 i 56.
Za doma sam joj spremila body kratkih rukava i hlačice s onim za nogice,kapicu i još ću stavit nešto dugog rukava za svaki slučaj. Pripremit ću i tetra pelenu i dekicu malo deblju pa ako zatreba da nemora mm onda to tražit. valjda je to okej...
5ra ;)
Kad sam kupovala zena u Beba centru mi je rekla da obavezno bebeć mora imat čarapice i kapicu...pripremit ću i bodić na dugi rukav za svaki slučaj.....
Nama se to sada čini da će u sredini 7mj bebama biti prevruće u dugom al mislim da je to skroz ok. Ja imam i dugog i kratkog u veličini 56 pa ćemo vidjeti što očekivati od vremena u 7mj. Imam i nekih brojeva 50 to je kao za bebu od 0-1 a br 56 za 1-2mj bar tako piše na h&m bodićima.Ma neznam sve ovisi od modela do modela uopće nemoš znati kad ti je prva beba što i koliko uzeti.
Ja sam rodila po grouznim vrućinama i u bolnici je bilo jako vruće, a kada smo izlazili bilo je hladno i padala je kiša. Za bebu je bilo spremno čarapice, hlačice, bodi benkica kratkih rukava i majica dugih rukava te kapica. Sestra joj je obukla sve osim kapice. Za pokriti sam stavila tetru i dekicu (sve ovisi hoće li biti hladnije ili toplije), nama je trebala dekica. Mame koje su izlazile po vrućinama su čak u jastučak stavljale bebe, i u bolnici su bile u jastučku.
Mi smo izašli iz bolnice 29.7. prošle godine i bilo je pakleno vruće tih dana. Bebo je na sebi imao bodi kratkih rukava, hlačice s čarapicama, gore vestica dugih rukava, sve pamučno i još je bio u jastučku i nije mu bilo vruće, nije se znojio. Izašli smo u 10h i tad je bilo još fino svježe. Kod kuće je bio u bodiju kratkih rukava i obavezno čarapice, a kad bi zaspao, pokrila bih ga pamučnom dekicom. Bio je u inkubatoru i bila je temp. 30 stupnjeva, a i kad je premješten u krevetić, u prostoriji je bilo jako vruće. Tako da mislim da malim bebama nije vruće tako obučenima, osim ako ne izađete u 13h kad je koma, a valjda će doktori imati obzira pa obaviti vizitu i papirologiju što prije pa da izađete ujutro.
Moj termin je 12.7 al beba je po mjerama tjedan ispred. U ponedjeljak idem prvi put na pregled plodne vode u bolnicu pa ako me doktor iznenadi mozda ostanem odma.ufffffff
torba spremna vec mjesec dana!
a za bebu sam pripremila bodi benkicu dugi rukav hlacice i kapicu i carape naravno .yeyyy
panika mi je vec sad takva..ufff
Sortiraj odgovore
Najstariji