Bjap, planirala sam ponijeti manju dodatnu torbu zbog toga jer sam mislila da ova veća ne može s nama u rađaonu, a u nju bih stavila dokumente, labelo, naranču ili limun u kutijici, znaš da su to rekli na tečaju da super dođe na suha usta ako nedaju vodu i sl.,mobitel za prvu fotku itd. ali još ću o tome razmisliti.
Pelene sam uzela, jedno malo pakiranje pampersica (jer su rekli samo pampers) mada ih ja ne planiram koristiti, zato sam kupila samo malo pakiranje , nego ću koristiti one iz DM-a ( tamo sam radila pa sam čula jako dobra iskustva roditelja( tada me nije baš zanimalo, ali zato me sada zanima ) . Vjerujem da već znaš da dobiješ kad izađeš iz rodilišta 1 paket besplatno. Dudu ću si uzeti, bočicu nisam mislila, e sada , još izdajalicu ne znam da li da kupim sada ili ne, ne znam da li da ju nosim, hoćeš li ti nositi izdajalicu? jesi uzela možda one šeširiće za dojenje, ne znam ni da li bih to trebala, pojma više nemam. Robicu za sebe i bebu još nisam spremila, i to me izluđuje jer ne znam kakvo će vrijeme biti, pa ću vjerovatno dosta toga natrpati u tu vrečicu
Samo natrpaj. Ja ću malenom stavit kapicu, bodi benkicu kratkih rukava, dugu majicu i dugačke hlačice te čaraice. Ne znam kakvo će biti vrijeme, ako ni ti, niti to itko može predvidjeti. Nekako ne bih tkao malu bebu odmah u kratko, ali nek sestra koja ga bude oblačila procjeni - ako bude prevruče neka mu ne oblači majicu. I dekicu ću staviti, samo još ne znam hoću li ga iznijeti u košari ili AS.
E, to za labelo i naranče...babica nije rekla da to tata mora prošvercat, a fizioterapeutkinja je to rekla (koja je zadnji puta rodila prije 7 godina ali je verovatno u međuvremenu bila pratnja po porodima). MM ne planira samnom na porod pa pitanje tko će mi to prošvercat. Tamo se pravila mijenjaju...šogorica je malog rodila prije godinu i pol i oni nisu smjeli nositi ni dude ni bočice. Sama babica je rekla da se to pravilo mijenja malo malo. Za izdajalicu nisma pametna, rekla mi jedna mama posudit, a mm je rekao da uzmem pa ako mi baš jako bude trebala da će mi kupiti novu. Samo ne znam jel bih Avent ili Tommee Tippee, iskustva po forumima su podijeljena. Ja ću dobit TT, a imam Aventove bočice (ali uvijek mogu pretrest u njih).
Ja ću krenuti s Pampersicama, uzet malo pakovanje jedinice ( i jedno ću dobiti u dm-u), i uzet ću jedno pakovanje dvojke, a onda ću vidjeti jel mali alergičan, jel propuštaju itd., te lagano isprobavati ostale. Za dm-ove netko kaže da su super, netko da su pretvrde, ali to je sve individualno kao i sa svakim drugim pelenama. Meni se kod Pampersa ne sviđa što je P&G, ali to je druga priča.
Hej moja Bjap a ja ti evo jos malo gotova sa svim pripremama malo radim pa lezim ma sve u svemu super barem ne razmisljam ni o cem i ne stignem se svadat he he,do laptopa nestignem doc moj maleni je cjeli dan na njemu
kod nas skoro svaki dan pada kisa uf
pa nemoze van,.Vidim da si ti gotovo spremna to su ti sitnice ostale za spremit,.He he a ja jedva cekam sad krenut u soping za moju malu princezu,
.
O vjerujem ti da jedva čekaš shopping. I ja sad već čekam da sve pokupujem, iako ću grudnjak tek pred porod. Nadma se da eć vam danas biti lijep dan i da ćete se malo izvući iz kuće. Kod nas je prekjučer bila poplava, ali evo jučer i danas je sunčano pa nastavljam s pranjem dječjih stvari.
Ovo je moj spisak za torbu, možd enkom pomogne:
[table][tr][td]Zdravstvena knjižica[/td][/tr][tr][td]Trudnička knjižica[/td][/tr][tr][td]UZV knjižica[/td][/tr][tr][td]Potvrda o krvnoj grupi i RH faktoru[/td][/tr][tr][td]Vir 80 ulošci - 6 paketa[/td][/tr][tr][td]Labelo[/td][/tr][tr][td]Grudnjak za doilje - 1[/td][/tr][tr][td]Jastučići za grudi - 10[/td][/tr][tr][td]Krema za bradavice[/td][/tr][tr][td]Spavačica - 2[/td][/tr][tr][td]Pidžama - 1[/td][/tr][tr][td]Ogrtač - 1[/td][/tr][tr][td]Papuče[/td][/tr][tr][td]Japanke[/td][/tr][tr][td]Čarape - 3[/td][/tr][tr][td]Jednokratne gaćice - 5[/td][/tr][tr][td]Obične pamučne gaćice - 4[/td][/tr][tr][td]Potkošulje - 1[/td][/tr][tr][td]Stvari za osobnu higijenu (četkica, pasta za zube, gel za tuširanje, šampon, regenerator, krema za ruke, štapići i čepići za uši)[/td][/tr][tr][td]Ručnici - 1 veliki,1 mali za lice, 5 malih za intimno područje[/td][/tr][tr][td]Četka, gumica i špangice za kosu[/td][/tr][tr][td]Voda 0,5l - 2 kom[/td][/tr][tr][td]Krekeri, čokoladice [/td][/tr][tr][td]Mobitel, punjač i slušalice[/td][/tr][tr][td]Vlažni toaletni papir[/td][/tr][tr][td]Dezinfekcijske maramice[/td][/tr][tr][td]Dezinfekcijska tekućina za ruke[/td][/tr][tr][td]WC papir - 3 role[/td][/tr][tr][td]Plastična vrečica za prljavi veš[/td][/tr][tr][td]Tetra pelena[/td][/tr][tr][td]Sol[/td][/tr][tr][td]Bočica, duda i izdajalica[/td][/tr][tr][td]Jednokratne pelene - 10 kom[/td][/tr][/table]
Ispričavam se što je ovak zbrkano, fino sam napravila da bude jedno ispod drugog, al kad sam stisla enter nasao tekst bez glave i repa.
bjap, hvala na tvom popisu... Vjerujem da će nam mnogima pomoći, meni sigurno hoće. Ne znam ni sama odakle bih krenula kada krenem pakirati. Doduše, imam još dosta vremena do tad, ali opet...
Krešimir 19.08.2014. <3
Marljas bolje je pripremit pa torba lako moze stojati nista nije rano ja sam tako mislila u prosloj trudnoci pa sam se zeznula zadnja dva mj sam prelezala u bolnici a muz je nabavljao prao i peglao tako da cu ja od iduceg tjedna polako krenut punit torbu i ja imam termin 28 07.
Ja nisam mogla spakirati stvari u svoju torbu. Ne mogu je izračiti od kineskog smrada, iako sam ju prala i zračila mjesec dana (mama mi ju je kupila, nisam ja birala taj smrad) . Na kraju ću posuditi torbu pa koliko stane. Jučer su me muž i kum isprdali zbog labela, da je to netko izmislio damo da može na tečaju imati o čemu pričati. Kad sam demonstrirala disanje i objasnila zašto ne smijemo piti vode, oni su se još više smijali da kao da će mi labelo pomoć. Uf, ne mogu inače zamislit jedan sat bez labela...
Sad sve češće imam bolove u donjem dijelu trbuha kao menstrualne, i lagane kontrakcije, i još kad mi je doktor zaprijetio bolnicom, jednostavno sam morala sve ranije napraviti da budem mirna. mislim, to još nije sve gotovo, ali dobar dio je riješen, a mislila sam tek iza 1.maja početi.
Sortiraj odgovore
Najstariji