Torba za rodilište

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    missha
    27. Veljača 2014. 12:50

Poslje prvog poroda sam koristila vir 80, a poslje drugog od Dm-a od Jesse mislim, oni imaju isto svoje, dugački su, duži od virovih i super su mi bili :)

• IvaP2
    27. Veljača 2014. 18:48

Super, bitno da postoji veći izbor na tržištu pa kom što najbolje odgovara! ;)

mmama2
    11. Ožujak 2014. 15:02

ja sam prvi put išla kao muha bez glave, sada znam za drugi put i ne zaboravit za sami box i predrađaonu uzeti torbicu malu sa nečim za gricnut, vodom, mobitelom, maramicama i ono najnajpotrebnije, jer eto bila gužva kad sam rodila u vinogradskoj prije 2 godine btw i nisam mogla biti u boxu sa limačem ona 2 sata nego me šutnuli na hodnik da čekam premještaj u sobu na tom hodniku bez ičega ko bogec gladna, žedna i smrdljiva hehe, ugl svaka čast žene kak ste neke uspijele sa paketom ili dva uložaka ja potrošila prvi dan prvi i jedini paket tako da sad za 4 mj nosim sigurno 3, a i ručnika više od jednog velikog i jednog malog jer eto bude puno krvi kolko god pazila bar kod mene, i da ne zaboravim bar 3 role wc papira jer bolnica je bolnica i wc papir tamo nestaje beztraga

url=https://lilypie.com]

nemononame
    16. Ožujak 2014. 20:09

Tijekom trudnoće pročitala sam sve moguće forume kako bi što bolje pripremila torbu za rodilište, rodila sam na Svetom Duhu i od svega šta sam nosila, na kraju mi je trebalo samo:
    - 3 spavaćice (rađa se u svojoj iako posvuda piše da se rađa u njihovima)
    - papuče
    - mobitel i punjač (meni muž nije bi na porodu jer nisam htjela da to vidi pa smo se cijelo vrijeme dopisivali)
    - pasta i četkica za zube
    - puno vlažnih maramica (i za mamu i za bebu)
    - pelene za bebu (10-ak komada) i krema za guzu
    - boca vode od barem pola litre  (u predađaoni i u sobama su umivaonici pa se može napuniti boca)
    - puno puno uložaka i jednokratnih gaćica (Vir 80, Lola lady i slični meni nisu bili dobri jer su bježali posvuda i zakrvarila sam spavaćicu i plahte pa sam zvala muža nek mi kupi nešto funkcionalno i  moj divni pametni muž je donio mi yessa uloške za inkontinenciju koji su i mekani i dovoljno veliki i ljepe se za gaćice pa nema straha od krvi posvuda po krevetu, a ako vam i nisu dovoljno meki, uvijek možete dodati vir na taj uložak)
    Šminka, ogrtač, japanke za pod tuš i hrpa drugih stvari su potpuno nepotrebni...toliko je toplo, a ogrtač samo zauzima mjesto u torbi, grudnjak za dojilje i jastučići su vam zadnji na pameti jer ionako svako malo morate dojit dijete pa je praktičnije biti bez toga (ako ste rezane, samo ćete tražiti položaj u kojem uopće možete dojiti, nećete misliti ni na šta drugo), šminkanje mi nije padalo na pamet od umora (beba je bila divna ali od bolova zbog epi nikako nisam spavala usprkos tabletama), japanke za pod tuš mi nisu trebale kao ni gel za tuširanje jer nisam imala snage hodati do tuša a kamo li otuširati se (brisala sam se vlažnim maramicama nekoliko puta dnevno)
    Nemojte pakirati pola ormara kao ja jer ćete samo sebi otežati, dodatne role wc papira i takve gluposti su za rodilište Sveti Duh potpuno nepotrebne jer svega toga ima dovoljno (čistačica svakih pola swata, ako ne i češće obilazi sve prostorije i prazni koševe za smeće, briše podove, stavlja sapun i papire za ruke...)

MarijaŠ
    08. Travanj 2014. 10:58

Baš ima mnoštvo korisnih savijeta ovdje! Od velike pomoći su svi vaši popisi, no imam i jedno pitanje - kada ste krenule sa pripremama, kupovinom za torbu? Kada ste ju spremile?

Krešimir 19.08.2014. <3

bjap
    08. Travanj 2014. 11:05

Uh, ja sma isto napravila popis, ali mi se nikako ne da prepisat ga ovdje... Ja sam msilila sve početi za bebu prati i pakirati torbu za rodilište kad napunim 33 tjedna. Sad se malo bojim da mi je to kasno, a isto tako se bojim se da će se robica usmrdit u ormaru, tj. da neće onako svježe mirisati (pogotovo br.62). Stvar je u tome da mi postaje sve teže kretati se, saginjat, noge jako bole...Sad sam u 30.-om tjednu, planiram preksutra kupiti u dm-u šta mi treba, i još japanke trebam pronaći negdje u ovo doba godine, i torbu mogu spremiti, što se mene tiče. Valda!!!

cedevita2
    27. Travanj 2014. 23:58

A sto je s ovim always uloscima,npr.nocnima??jel se mogu i oni koristiti također,i da li su bolji zbog upijanja nego ovi svi nabrojani?meni je prva beba,pa ne znam.... 

• milamil
    28. Travanj 2014. 10:25

Na tečaju nam je jedna fina ženica pojasnila zašto Vir 80, ponajprije jer je vata najzdravija, a i zbog same rane ako nas rezuckaju, a pošto smo prvorotkinje većina nas, to je za očekivati, tako da svi drugi ulošci koji su namijenjeni samoj mengi otpadaju, iz razloga što sadrže u sebi svašta nešto za upijanje. Tako da sam ja odlučila poslušati i uzeti Vir 80, s time da ću obavezno ponijeti mrežaste gaćice kako bi ga nešto zadržalo na mjestu . I da , torbu još nisam spremila iako sutra ulazimo u 36- ti tjedan ;), ali budem ovaj tjedan to riješila

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.