Mama_anđela, ja sam koristila duphastone da mi izazove mengu..čini mi se oko 3 dana sam pila i došla...Nazvala gin i dobila recept. Iako mi rekla ako bi se ponavljalo da bi trebla dobit nešto da se ustabili ciklus. Inače imam duže cikluse ali taj put sam prvo test radila pa onda tek počela s tabletama.
Počele inventure, jedva čekam da se riješim toga i malo na godišnji! Oko mene curke rađaju sve u šesnaest kako se kaže! Baš je ovdje baby boom! Preko vikenda sam slupala čašu i dvje staklene zdjelice! Nisam nespretna ali to je bilo toliko nemoguće ne primjetiti. Možda je neki 'znak'!! Kažu bit će muško!
Mama_anđela, ja sam koristila duphastone da mi izazove mengu..čini mi se oko 3 dana sam pila i došla…Nazvala gin i dobila recept. Iako mi rekla ako bi se ponavljalo da bi trebla dobit nešto da se ustabili ciklus. Inače imam duže cikluse ali taj put sam prvo test radila pa onda tek počela s tabletama.
Počele inventure, jedva čekam da se riješim toga i malo na godišnji! Oko mene curke rađaju sve u šesnaest kako se kaže! Baš je ovdje baby boom! Preko vikenda sam slupala čašu i dvje staklene zdjelice! Nisam nespretna ali to je bilo toliko nemoguće ne primjetiti. Možda je neki 'znak'!! Kažu bit će muško!
I ja sam cula za taj duphaston pa budem vidjela, fakat ako sutra do podne ne dodje, zovem ga, ako mogne preko telefona da mi kaze, ili da odem liicno po savjet, al ovo mi se nije desavalo u zadnjih 6 mjeseci otkkako sam prestala s pilulama. U februaru je kasnila zbog ciste, ali sad nemam takve bolove, sinoc smo cak imali i odnos i preksinoc, i nadala sam se da ce od toga krenuti, ali nista. Znam da ce vjerovatno pitati jesam li radila test, al bas mi nema smisla :S Ali vjerovatno cu morati odraditi, da znaju sa sigurnoscu. .
.
I kod mene sve neke bebe, trudnice, mama mi kaze prije par dana da je rodica trudna, trece dijete sada i treba da se i porodi uskoro. Jucer kolega kaze da je jedna kolegica pripravnica trudna, na tv sinoc muz pustio film, i u njemu trudnica, tako da mi je nekako neugodno vise te situacije i gledati, bas mi bezveze
🙋♀️ 27 g.
🙆♂️ 36 g.
12.12.2020. - UZV, 28 tjedan, fetus mortus.. Baby boy H.💙
- Terapija: Clexane NMH, Duphaston
🐣surprise 21.12.2021. ➕
-Termin: 21.08. 2022. 🙏🍀❤
-NIPT 10+1, sve uredno 😇 💙 It's a boy 💙
Vjerujem da ćemo svi uskoro doći do cilja! A to što kažeš rodica trudna s trećim, tako i moja, svima je to super a ja si mislim, eh dal će tako reći kada i ako ja budem! ha, ha! Već sam pisala, dvje žene ovdje sada već rodile 5.dijete..nije baš planirano bilo ni 4 ni 5.. Moramo si malo razmijeniti misli ! Joj, koliko psiha igra ulogu, nevjerovatno... Jako je bitno otkantat sve i svašta i ne MISLITI a ja mislim i mislim! Kolegica kaže svi nalazi ok ali muž neće čuti da idu kod dr da ubrzaju,žena se pati 14 godina. Ti muški(neki) su skroz sebični.
BRONTOSAURICA, drago je meni zbog njih, nisam ljubomorna nit bilo sta, nego nekako imam osjecaj kad sam ja toliko u svemu tome i kad hocu da se udaljim, bas i ne mogu, jer bar ce na tv prikazati trudnicu, ili ce ici ona reklama kako parovi imaju problema s neplodnoscu pa su uzimali neke preparate i kao ostali T. Uglavnom sve oko nas se vrti o toj temi, pa valjda nam se svima i posreci uskoro
.
b, mozda cu biti bezveze, ali eto moja zelja nikad nije bila da imam cetvoro ili petoro djece, ne znam, i za troje bih se zapitala dobro, nek me Bog ne shvati pogresno, ali nekako sam se uvijek zamisljala s dvvoje Tako da obicno te zene i kad rode 4 ili 5 mislim da cestoo bude neplanski, i ko god ima uslove i preuzme naravno, steta bi bilo uciniti nesto suprotno, to je ono sto pisemo, maximalno opusteno, kao sto one budu, neke cak i kontracepciju koriste sa 100% uvjerenjem da ne mogu ostati T ali se desi :) Opustene, u svojim nekakvim aktivnostima, ne racunaju nista, ne piske nista i eto dodje im, a ja koja sanjam da trebam ustati uraditi trakicu, trudnocu cak ni ne sanjam, a kamo li da sam T
Eeej zivote
A sto se tice parova, veoma je vazno da oboje budu u tome, jos pogotovo nakon toliko godina.. ja sam svom muzu znala reci, jel ti stvarno zelis dijete, sad evo nakon svega, znam da imas strah ali zelis ga, da onda idemo svjesno na to, a ne da ja ovamo uzimam kojekakve tablete, praskove, trakice i sve ostalo, a on da ni prstom ne mrdne, to tesko onda ide. Jer ako ja idem na klomifen i planiram folikulometrije i tempirati odnoce, ako on nije za to, nemam ja tu sta dzaba vrijeme gubiti i gutati tablete. Zato je u svemu vazna podrska partnera i zajednicka zelja, bas bas
Moj muz nije otvoren previse pogotovo nakon svega i jednom se desilo kasni 1 dan, on se bas ono prepade, kaze ne mogu da zamislim da si T i da se desi isto, mislim da ne bih mogao to dva puta prozivjeti. Kazem mu, ne izazivaj sudbinu, moramo biti pozitivni
🙋♀️ 27 g.
🙆♂️ 36 g.
🐣surprise 21.12.2021. ➕
Mama_anđela sve mi je jasno u prvoj trudnoći tj prije nego sam ostala trudna javlja mi prijateljica kako im se zalomilo kaze dan danas ne zna ni sama kako 😂😒 javlja sestricna od 40 g da je pod pilulama ostala trudna, ovako usputne zene neću ni nabrajat.a ja svaki mjesec bila sve ludja tako da te skroz razumijem da je jaaako teško ostat smiren.
Sad vidim u potpisu sto vam se desilo i jako mi je zao sto ste to doživjeli i prošli. :( razumijem i supruga skroz kad tako nešto kaze a tebi dubok naklon na pozitivi.
Jasno je da strah postoji, tu je i kada prvi puta zatrudnis, ali ne znas toliko o svemu pa je lakse, a ja vjerovatno nisam dobro ni svjesna kako bih se osjecala, ali bih se morala izboriti nekako. Jednostavno, imam opciju da vise ne idem na to da budem majka ili da idem, a obzirom da ja to zelim, nadam se da ce Bog dati da uspijemo u tome. Pogotovo pred kraj trudnoce sam se nekako stopila sa svim, zamisljala zivot nas dvoje i bebe, i dugo mi je nedostajao onaj trudnicki stomak, jedna posebna povezanost, i zato necu odustati tako lako. Svi se moramo izboriti sa svojim strahovima
🙋♀️ 27 g.
🙆♂️ 36 g.
🐣surprise 21.12.2021. ➕
Vjerujem da ćemo svi uskoro doći do cilja! A to što kažeš rodica trudna s trećim, tako i moja, svima je to super a ja si mislim, eh dal će tako reći kada i ako ja budem! ha, ha! Već sam pisala, dvje žene ovdje sada već rodile 5.dijete..nije baš planirano bilo ni 4 ni 5.. Moramo si malo razmijeniti misli ! Joj, koliko psiha igra ulogu, nevjerovatno… Jako je bitno otkantat sve i svašta i ne MISLITI a ja mislim i mislim! Kolegica kaže svi nalazi ok ali muž neće čuti da idu kod dr da ubrzaju,žena se pati 14 godina. Ti muški(neki) su skroz sebični.
To mi je jako sebicno kad ne zele ionako se u mpo zene najviše muče muški ne moraju ništa najčešće osim uzorka. Možda on ni ne zeli toliko dijete.
Ima li neka ovdje osim Kejsy da radi na rugom ili trećem djetetu ili vam je svima prva trudnoća. Nisam stigla sve pohvatat.
Ja imam deckica od 8 godina 😊
Oko mene su isto sve trudnice i stvarno se veselim zbog njih ali kako stize vrijeme Bozica meni je sve nekako teže. Idemo kod svekrve na rucak i vec znam da ce bit pitanja.
Odlučila sam da necu piti alkohol i da cu jesti zdravije.
I sad ako na bozicnom rucku ne popijem casu vina pocet ce pitanja🤦♀️🤦♀️ tako da moram pit🙄😅😅😅
Jutro cure. Citam vas svaki dan i nekako mi je lakse kad vidim vasa iskustva. Muz mi kaze da previse razmisljam,da se opustim,ali nije ni to bas jednostavno. Ako sad procurim, bit ce 8 mjeseci pokusavanja,a idu pomalo godine i strah me svega. Kad vidim tu da je neka od vas napisala da joj kolegica pokusava 14 godina, dodje mi muka. Nije fer da se dogadjaju takve stvari dobrim ljudima koji bas zele djecu..al valjda onaj gore ima neki plan. 🙏🙏🙏
Mama andjela, mozes i mene staviti na popis za (ne)dobiti 28.12. 😘
Blair, Lavica, ste tu? Kako ste?
.
Lavi, ako danas radis test, sretnooo
.
B, e dobro ti je dosao razgovor s tom prijateljicom, nekako najbolje jedna drugu razumijete. A i dobru zelju si pozeljela, svima nama koje iscekujemo neka se ostvare odmah blizanci i dosta
Hvala tii😘😘❤
Još se dvoumim danas ili sutra
M nema i takoo🙈
Reko je muž čekaj mene dok s posla dođem ako ćeš radit tako da čekam i njega
29👩
31👨💼
PCOS
Neredovne menstruacije,amenorea
11/2021 duphastone i klomifen
2022/2023- duphaston,klomifen,estrofem
2024- Belara
Inzulinska reszistencija- glucophage xr 1000
BRONTOSAURICA, nadam se, vjeruj, i hvala ti na podrsci Dati ce Bog da svaka od nas se uskoro sastane na jesenjskim bebama
.
LAVI, ti kada skupih hrabrosti, i pokusaj :) Nadam se da cete vidjeti lijepe dvije crtice I ja sam prvi puta test radila smmuzem, ali to mi je bio prvi puta da drzim test u ruci, umakali smo s obje strane
Stavili casu na stol i umoci tam umoci vamo, na kraju ubacim sliku ovdje na forum, slucajno nadjem, i djevojka mi kaze a sam trudna, krenu me obasipati cestitkama, a stvarno se crta jedva vidjela
🙋♀️ 27 g.
🙆♂️ 36 g.
🐣surprise 21.12.2021. ➕
Jutro cure. Citam vas svaki dan i nekako mi je lakse kad vidim vasa iskustva. Muz mi kaze da previse razmisljam,da se opustim,ali nije ni to bas jednostavno. Ako sad procurim, bit ce 8 mjeseci pokusavanja,a idu pomalo godine i strah me svega. Kad vidim tu da je neka od vas napisala da joj kolegica pokusava 14 godina, dodje mi muka. Nije fer da se dogadjaju takve stvari dobrim ljudima koji bas zele djecu..al valjda onaj gore ima neki plan. 🙏🙏🙏
Mama andjela, mozes i mene staviti na popis za (ne)dobiti 28.12. 😘
Nemoj se opterećivati, dobro ti kaže muž, nažalost to je danas sve češće, ali svi smo individualni i neće nam isto biti.
KBC Split
- poliklinika Šparac
-Pfc Prag
3 IVF stimulirana❌
1 u prirodnom ciklusu❌
Pfc Prag
12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
06/23 transfer 4 .dan
3.7. beta 1535
27.02. 24. Stigao mali miš F🥰
Sortiraj odgovore
Najstariji